Odp: Sieczkarnie Fortschritt
sieczkarnie mars mają wyrzutnik gdzieś w połowie może zastosuj takie rozwiązanie a napęd hydrauliczny i po sprawie.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
sieczkarnie mars mają wyrzutnik gdzieś w połowie może zastosuj takie rozwiązanie a napęd hydrauliczny i po sprawie.
W polskich sieczkarniach tez montowali dmuchawy wspomagajace wyrzut,a co do napedu to mozna by zalożyć szersze koło pasowe na bęben takie jak są montowane do gniotownika,troche dziwi mnie to ze nie daje rady dorzucić,sprawdż czy wanna jest prosta,jesli tak to ustawienie noży pewnie nie takie,TO88 nigdy nie ciagałem ale przyczepe d-47 to trzeba sie pilnować zeby nie pogubić kukurydzy.
Fenol ale czy z fabrycznej instalacji hydraulicznej starczy ciśnienia oleju i jak to podłączyć ?,przez dodatkową sekcję rozdzielacza ale wtedy jak będę używał pozostałych siłowników to w tym momencie dmuchawa będzie stawać ,czy podłączyć przez dzielnik strumienia tak jak w cyklopie .Zostaje jeszcze sprawa grzejącego się oleju . Marczi noże i wanna ok. Dzisiaj popatrzyłem że może z koła napinającego pas potrójny jazdy wezmę napęd .
Moim zdaniem najlepszym rozwiązanie będzie napędzić to przez pski klinowe,tańsze prostsze i trwalsze,jaką dmuchawe bedziesz montował?
Panowie,wymieniał ktoś tarcze na sprzęgle co napędza wałki podające,to z zębatką na podwójny łańcuch,jak wyjąć te kulki i potem je założyc spowrotem?
!zaskoczyłeś mnie, robiłem to u znajomego przemyłem benzynką i poskładaliśmy do kupy i chodzi...
i jak te kulki wsadziliście?
Marczi mam dmuchawkę z jakiegoś siewnika nawozowego z wysiewem pneumatycznym i dzisiaj zabieram się za przeróbkę .
koseś a gdzie poprowadzisz wlot powietrza?no i powodzenia!!!
Z lewej strony przed obrotnicą rury
kurcze nie mogę sobie przypomnieć abyśmy spotkali jakieś problemy przy składaniu.
Fenol pewnie koło zębate zeszło wam razem z kulkami czyli całe łożysko a u mnie rozebrać sie dało ale kulki sie rozsypały,dziś kupiłem całe sprzegło używane jutro zamontuje i sie sprwdzi jak działa.
tak to wygląda jednak trochę za małą mam dmuchawę może przez niedzielę coś poszukam większego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/071 … 787e3.html
koseś widziałem kiedyś polską sieczkarnie i miała zamontowaną dmuchawe do zboża.
gdzie miała umiejscowiony wylot powietrza?
Koseś ,jeśli nie dożuca sieczki na rozrzutnik to sprobuj zdjąć sprężyne która podtrzymuje napinacz od pasów bębna siekającego. w pierwszym sezonie tak miałem była nie oryginalna (może być za krótka jub za twarda) i wtedy nie docina sieczki i nie dożuca,pasy dostają lekki poślizg. wywaliłem ją całkiem i jest ok.
koseś nie wiem gdzie był poprowadzony wlot ale moim zdaniem powinno to byc w miejscu gdzie kończy sie wanna z zaczyna rura tam jest taka szczelina do zasysania powietrza.
Farmer ale chodzi Ci o tą na ścisk czy na rozciąganie ? Marczi tam gdzie dałem i widać to na fotce wcześniej to nie bardzo działa jutro dam wylot tam gdzie na rurze zaczyna się wycięcie może będzie lepiej ?
to jest ta od dołu,ona po wyłączeniu bębna trzyma rolke z pasami na górze tak żeby pasy się nie obracały. sprubój ją zdjąć i sprawdż czy będzie jakaś róznica w wyrzucie.
czemu przy najmniejszym posówie zatrzymują sie wałki jak sie lekko przyspieszy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo