Odp: Żniwa 2010 czas zacząć
Wojtas jaja chyba sobie jakieś robisz mówiąc że zacząłeś podorywać. teraz to już orać trzeba a nie podorywać
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2010 czas zacząć
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wojtas jaja chyba sobie jakieś robisz mówiąc że zacząłeś podorywać. teraz to już orać trzeba a nie podorywać
Pietia mi też wychodzi 18. Sąsiad ma nowego new Hollanda 120 kucy i się w 20 nie mieści ;-)
Podorywki???!!!! Ktoś tu ma ułańską fantazję :walka: próbuje sobie to jakoś wytłumaczyć ale nie mogę. Po co podorywać by za tydzień zaorać?
podorywac latam z agregatem podorywkowym bo nie było casu ścierniska zmitręzyc a przez pług nie chce przejśc bo tyle leżącego zborza zostało :gun: no więc musze chcąc nie chcac bo puźniej nie będzie to wyglądało jak orka tylko jak pole bitwy ....
a talerzówką nie było by lepiej?
tylko talerzówka i to ciężka. albo zapałka.... ale to niezdrowe i zabronione
ja wczoraj skończyłem owies teraz jeszcze od sąsiada biore 10ha słomy i zaczynam siać
talezówką i by było szybciej jak by sie takowa posiadało
Ja jeszcze w żniwa podorywałem i siałem poplony na reszcie rzepak, więc teraz jest chwila spokoju...
a za siewy będę sie brał już po kuku bo jest tego cholerstwa do skoszenia trochę- u mnie sąsiadów i innych ludków....zaczynamy w tym tygodniu...
I po żniwach - wczoraj skończyłem żyto. Oj dawno nie kończyłem żniw tak późno. W okolicy stoi jeszcze dużo zboża a deszczyk od samego rana pada i pada. Kilka dni poświeciło i wystarczy. W polu jeszcze 5 ha słomy do zebrania i będzie można myśleć o orce pod oziminy - niestety ściernisko nie ruszone
http://www.youtube.com/watch?v=ve2vL7Bf … =recentlik
a my marudzimy
http://www.youtube.com/watch?v=zGPSHYoI … re=related Albo tu.
U mnie dziś po żniwach zakończyłem kosić grykę czyli w terminie poplony zrobione czekam na zamówione wapno i materiał siewny c1 i pomału trzeba za siewy się brać
co do mojej gryki to zwątpiłem ze ją wykoszę, będzie dobrze jak uda się wjechać z pługiem i zaorać o kombajnie nie mam mowy
Kris zebrałeś?
Pajej postaraj się ją skosić bo cena kosmiczna jak na grykę pszenicy cena to pikuś przy gryce
I po żniwach - wczoraj skończyłem żyto. Oj dawno nie kończyłem żniw tak późno. W okolicy stoi jeszcze dużo zboża a deszczyk od samego rana pada i pada. Kilka dni poświeciło i wystarczy. W polu jeszcze 5 ha słomy do zebrania i będzie można myśleć o orce pod oziminy - niestety ściernisko nie ruszone
ty jeszcze żyto kosiłeś było coś w kłoskach ?
Pajej postaraj się ją skosić bo cena kosmiczna jak na grykę pszenicy cena to pikuś przy gryce
Ja się postaram ale to nie ode mnie zależy ale od pogody, a ile płaca?
u nas 2100 za tonę
ty jeszcze żyto kosiłeś było coś w kłoskach ?
jasne i nawet nie było położone
A unas jeszcze stoi w poniedziałek po południu awaria i wymiana kosza sitowego w bizonie zeszło się trochę a w środę popadało tak więc jeszcze żyto stoi owies i lubin ale dziś pięknie święci i może w poniedziałek coś się ruszy
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2010 czas zacząć
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo