Temat: W jaki sposób zaprawiasz ziarno siewne???
Jest to ankieta wielokrotnego wyboru wiec proszę z pierwszych 3 pytań wybrać jedną odpowiedź i z pozostałych też jedną
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » W jaki sposób zaprawiasz ziarno siewne???
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest to ankieta wielokrotnego wyboru wiec proszę z pierwszych 3 pytań wybrać jedną odpowiedź i z pozostałych też jedną
nie zaprawiam biorę na wszystkie pola c1 co roku ale jest zaprawiane na mokro
zaprawiam na mokro w betoniarce do worków i już bo ten suchy to w płuca daje
Ja od dw,óch lat zaprawiam na mokro EM i narazie jestem zadowolony.
Tylko na mokro. Bo suchy to tylko do zaprawiarki się nadaje chyba że ktoś lubi jakieś przewlekłe schorzenia płuc
Moja mama ostatnio zaprawia ale grzyby, bo mnie coś wzięło na włóczenie się po lasach i przynoszę do domu wszystko co znajdę, ale to chyba nie to samo
Od trzech lat co roku biorę na całość zasiewu materiał z centrali - wg mnie finansowo wychodzi tak samo jak sianie swojego materiału a ile mniej pracy ....
Ja zaprawiam na mokro w betoniarce i właśnie chciałem sie dowiedzieć ilu robi tak jak ja
ja zaprawiam w spawarce
ja zaprawiam w spawarce
???
Moja mama ostatnio zaprawia ale grzyby, bo mnie coś wzięło na włóczenie się po lasach i przynoszę do domu wszystko co znajdę, ale to chyba nie to samo
Na opieńki warto się wybrać czy nie ma jeszcze?
Ja zbieram wszystko oprócz tych czerwonych w białe kropki, tak że nie wiem jak wyglądają opieńki.
Dario widze że znasz się na grzybach,cała nadzieja w twojej mamie że przebieże twoje grzybki.Szkoda by była wielka jak byś się najadł sromotników.
w betoniarce raxilem w gelu od kilku lat pszenicę i jęczmień nic się nie kurzy i dobrze pokryte ziarno zaprawą
w betoniarce raxilem w gelu od kilku lat pszenicę i jęczmień nic się nie kurzy i dobrze pokryte ziarno zaprawą
ja tym samym środkiem, ale rewelacyjny nie jest w działaniu, dobrze że choć tani
My od 2-3 lat kupujemy materiał siewny ale tak z początku to w betoniarce zaprawialiśmy.
a co powiecie na materiał nasienny c2 lub c3 bo u nas tylko taki sprzedają. Warto go brać?
Wiecie ile będzie w tym roku kosztował jęczmień jary z centrali?
na jesień sialiśmy pszenice ozimą z centrali to płaciliśmy 2000 zł za tone ale sieje sie 150 na hektar
Część biorę z centrali a reszta pszenicy zaprawiana w betoniarce na mokro... Tylko jak ja zaprawiałem to wychodziła mi podwójna dawka bo jakieś takie słabo czerwone te ziarno wypadało
Od kilku lat sieję materiałem C1 bo swoim jak by nie liczył to się nie opłaca a jak ktoś uważa że zaoszczędził siejąc własnym zbożem to niech wytłumaczy bo nie pojmuję gdzie ma te oszczędności
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » W jaki sposób zaprawiasz ziarno siewne???
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo