1

Temat: W jaki sposób zaprawiasz ziarno siewne???

Jest to ankieta wielokrotnego wyboru wiec proszę z pierwszych 3 pytań wybrać jedną odpowiedź i z pozostałych też jedną

Rolnik z powołania:-)

2

Odp: W jaki sposób zaprawiasz ziarno siewne???

nie zaprawiam biorę na wszystkie pola c1 co roku ale jest zaprawiane na mokro

3

zaprawiam na mokro  w betoniarce  do worków i już  bo ten suchy to w płuca daje big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Ja od dw,óch lat zaprawiam na mokro EM i narazie jestem zadowolony.

5

Tylko na mokro. Bo suchy to tylko do zaprawiarki się nadaje chyba że ktoś lubi jakieś przewlekłe schorzenia płuc

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie

6

Moja mama ostatnio zaprawia ale grzyby, bo mnie coś wzięło na włóczenie się po lasach i przynoszę do domu wszystko co znajdę, ale to chyba nie to samo wink

7

Od trzech lat co roku biorę na całość zasiewu materiał z centrali - wg mnie finansowo wychodzi tak samo jak sianie swojego materiału a ile mniej pracy ....

8

Ja zaprawiam na mokro w betoniarce i właśnie chciałem sie dowiedzieć ilu robi tak jak ja

9

ja zaprawiam w spawarce big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

10

Fenol napisał/a:

ja zaprawiam w spawarce big_smile

???

11

Dario napisał/a:

Moja mama ostatnio zaprawia ale grzyby, bo mnie coś wzięło na włóczenie się po lasach i przynoszę do domu wszystko co znajdę, ale to chyba nie to samo wink

Na  opieńki  warto  się  wybrać  czy  nie  ma  jeszcze?

12

Ja zbieram wszystko oprócz tych czerwonych w białe kropki, tak że nie wiem jak wyglądają opieńki.

13

Dario widze że znasz się na grzybach,cała nadzieja w twojej mamie że przebieże twoje grzybki.Szkoda by była wielka jak byś się najadł sromotników.

14

w betoniarce raxilem w gelu od kilku lat pszenicę i jęczmień nic się nie kurzy i dobrze pokryte ziarno zaprawą

15

damian9871 napisał/a:

w betoniarce raxilem w gelu od kilku lat pszenicę i jęczmień nic się nie kurzy i dobrze pokryte ziarno zaprawą

ja tym samym środkiem, ale rewelacyjny nie jest w działaniu, dobrze że choć tani

16

My od 2-3 lat kupujemy materiał siewny ale tak z początku to w betoniarce zaprawialiśmy.

17

a co powiecie na materiał nasienny c2 lub c3 bo u nas tylko taki sprzedają. Warto go brać?
Wiecie ile będzie w tym roku kosztował jęczmień jary z centrali?

18

na jesień sialiśmy pszenice ozimą z centrali to płaciliśmy 2000 zł za tone ale sieje sie 150 na hektar

19

Część biorę z centrali a reszta pszenicy zaprawiana w betoniarce na mokro... Tylko jak ja zaprawiałem to wychodziła mi podwójna dawka bo jakieś takie słabo czerwone te ziarno wypadało tongue

20

Od kilku lat sieję materiałem C1 bo swoim jak by nie liczył to się nie opłaca a jak ktoś uważa że zaoszczędził siejąc własnym zbożem to niech wytłumaczy bo nie pojmuję gdzie ma te oszczędności