Odp: Czy warto dalej to ciągnąć
Deszcz działa na mnie bardziej reumatycznie niż romantycznie, chociaż kiedyś pisałeś że w starszym wieku to już należy ileś tam minut poleżeć na ziemi celem przyzwyczajenia się :hmmm:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Czy warto dalej to ciągnąć
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Deszcz działa na mnie bardziej reumatycznie niż romantycznie, chociaż kiedyś pisałeś że w starszym wieku to już należy ileś tam minut poleżeć na ziemi celem przyzwyczajenia się :hmmm:
Na gołej ?
Raczej trzeba często udawac się na plażę celem przyzwyczajania do piasku
Najbardziej na polu opłaca się uprawiać sex. Pełna satysfakcja, o finansach nie mówię. Oczywiście nie z własną.
ale na jakim ? na ściernisku czy na zasianym czy na poranym czy talerzowanym ?
wojtas napisał/a:po 60 nie sprzeda chyba że jako działki budowlane
Jakiś debil na forum pieprzył że i po 80 - 100 tysięcy ziemia u niego chodzi
Dragon dla twojej informacji to moze masz na myśli mnie bo faktycznie koleś sprzedał po 55 tysięcy ha pod zwirownie a drugi się nie zgodził bo cche 100 i nie wiem do tej pory jak się to rozegrało czy to dostał czy nie ale mniejsza z tym w kieszeni u niego nie siedze
Tak więc nie mówie że się nie dostanie tyle ale pierw trzeba miec szczescie
draqon22 napisał/a:wojtas napisał/a:po 60 nie sprzeda chyba że jako działki budowlane
Jakiś debil na forum pieprzył że i po 80 - 100 tysięcy ziemia u niego chodzi
Dragon dla twojej informacji to moze masz na myśli mnie bo faktycznie koleś sprzedał po 55 tysięcy ha pod zwirownie a drugi się nie zgodził bo cche 100 i nie wiem do tej pory jak się to rozegrało czy to dostał czy nie ale mniejsza z tym w kieszeni u niego nie siedze
Tak więc nie mówie że się nie dostanie tyle ale pierw trzeba miec szczescie
Nie nie Wojtas , Ciebie na myśli nie miałem . Gdzieś tu było wspomniane właśnie o takich cenach ale to nie Ty wspominałeć
Kolego Dragon ten debil to ja i nie pieprzyłem tylko pisałem a na cenę ziemi nie mam wpływu i wcale mnie nie cieszy że u mnie ziemia taka droga.
Nie wiem czy to Ty czy nie Ty ale mi się wydaje że taka cena to absurd , jak ktoś mi da 80000 zł za ha to popycham to w piżdziec
dragon kto ci da 80000
za 1 ha
Może gaz łupkowy znajdzie Ale wtedy mu odbiorą dla dobra ojczyzny.
:hmmm: i co Piotrfire ciągniesz to dalej ?
Raczej tak W Kierownika wstąpił nowy duch po zakupie nowej furmanki i jedzie do przodu
u mnie w okolicy to po 50 tyś. posprzedawali ludzie pod żwirownie. W całej wsi jak kilka lat temu był ruch tak teraz wszyscy maja odremontowane domy, pozmieniane samochody i siedzą sobie na ławeczkach przed domem ... szkoda że ja nie mam takich pól.
Czy jest sens kupowac ziemię?? w tej chwili to ceny wynosza około 10 tyś. jak by nie liczył to koszty zakupu zwróca sie dopiero po 15 latach (licząc dopłaty, a zboże na opłaty:paliwa, nawozy, itp.) Ile przy tym nerwów: urośnie, skoszę, posieję?? JA dziś pracuję, dostaje 2,5 tyś na miesiąc czy zostawiłbym prace i zajął się rolnictwem? Jak bym nie miał co robić to pewnei jeździłbym swoimi "bangladeszami" po polu. w tej chwili to nasze gospodarstwo to pewnei podzieli los PGR-ów. Wyciągamy z niego ile sie da jak najmniejszym kosztem. Traktujemy to jako hobby i niech tak zostanie - przynajmniej u mnie.
To z mojej wsi, nie wiem czemu wpisali nazwę sąsiedniej wioski. Rodzice poumierali, dzieci w miastach a jeszcze 20 lat temu było to największe gospodarstwo we wsi. Było jeszcze gospodarstwo sadownicze, podobny los.
http://olx.pl/oferta/sprzedam-siedlisko … e49550dbbe
wcale nie tak duzo dosc ladne budynki no i mieszkanie
Tylko biorąc same budynki bez ziemi to jak strzał w kolano. Podatek zeżarłby kasy w ...uj.
Ktoś się natyrał i nastawiał a teraz do żyda! Przykre, bo widać, że ostatnie pokolenie zaniedbało to w h....!
Mam sąsiada (Straszna menda)który ma działkę 5 arów,stadko kaczek,stadko gąsek,stadko brojlerów,szczypiorek,kapusta i inne pierdoły.Wyciąga z tego 20tysi na sezon,a moja produkcja tysiące razy większa a zysk parę razy większy.Taki morał Zap......ać mniej!
Tylko biorąc same budynki bez ziemi to jak strzał w kolano. Podatek zeżarłby kasy w ...uj.
Znam takich co powiedzą że to super okazja.....
U na poszla działka 1ha łaki na tym chałupa 110m2 po "remonicie" za podobne pieniądze
A u do tego walący się chlewik ... po ksawerym się poskładał ...
Ale jacy zadowoleni....:lol:
sam bym to wciagnoł jak bym miał pod nosem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Czy warto dalej to ciągnąć
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo