Temat: Dług publiczny

Dzięki Balcerowiczowi możemy zobaczyć jak szybko przyrasta dług którego nigdy nie spłacimy a za 10-20 lat nie będziemy w stanie spłacić nawet odsetek więc co się z nami stanie czy zostaniemy sprzedani jak bydło na targu może ktoś z was ma jakieś pojęcie co to będzie  a może gdyby tak powiedzieć baku światowemu niech się wali i nie będziemy spłacać żadnych kredytów bo moim zdaniem zostały wzięte bez mojego pozwolenia czyli nie było żadnego referendum na ten temat.Jak biorę kredyt w banku to muszę się podpisać i jakoś zabezpieczyć tan kredyt a rząd bierze kredyty bez pozwolenia obywateli.Są dwa warianty albo rewolucja albo stopniowe sprzedawanie wszystkiego ,państwo sprzeda wszystko co posiada w zamian wszystko będzie prywatne nawet rządy będą prywatne.Myślę że wykupią nas wielkie korporacje i wtedy będzie koniec.

2

Odp: Dług publiczny

Balcerowicz, zło tego Świata zaczyna jakąś gierkę polityczną uprawiać. Trochę to dziwne bo to świnka z tego samego chlewika co obecny rząd. Może to brak słońca albo jakaś wirusowa choroba psychiczna zamiast kataru, a może czuje się porzucony i zapomniany ??
Tu by trzeba dobrego psychiatrę zapytać o zdanie big_smile

Polecam obejrzeć film "pieniądze" jest na goglach. Tam pokazana jest Argentyna i Turcja. Polske to samo czeka jak się nie opamiętamy z ciągłym pożyczaniem. A Balcerowicz to mądry człowiek i jemu zawdzięczamy zastopowanie inflacji po 90 roku. Jedni za nią tęsknią bo się dorobili i złorzeczą na Balcerowicza bo przystopował to wszystko a inni zbankrutowali i też go za to obwiniają bo sam jeden chyba powinien osobiście wyłożyć miliardy z "własnej kieszeni" i spłacić PRL. Ogólnie finanse to bardzo złożony temat a że manipulować można... to są tacy co manipulują

4

Jak Balcerowicz zaczyna mówic to już nie jest tak wesoło jak każdy Polak ma na koncie 19 tys z  haczykiem długu ;/ za co ?

Sprzedam U-4514

Balcerowicz  musi odejść ! tongue

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

6

Błagam nie założyłem tego wątku z myślą o Balcerowiczu chyba że macie jakieś bardzo ciekawe i nie znane wątki jego życia.Jak myślicie czy inflacja nie zostało wywołana sztucznie a jego czasem nie przysłali amerykanie czyli bank światowy żeby ocalił polskę albo oddał ich ręce.

7

Balcerowicza już raz Amerykanie przysłali, żeby do biedy nas doprowadzić i udało mu się, drugi raz lepiej żeby tego nie robili.

8

Ja  powiem  ze  jeżeli  chodzi  o  finanse  państwa  to  czeka  nas  bankructwo  tak  samo  jak  Grecję  i  Hiszpanię  ,  po  EURO  2012  bedziemy  bankrutami  ,  Nie  chcę  być  złym  prorokiem  ale  zobaczycie  że  tak  będzie

9

Wszystko ma swój koniec. Ludzie, zdarzenia, religie, cywilizacje, planety, gwiazdy itd. według uznania. Czemu ma nie zniknąć całkiem przeciętny naród, z niezbyt rozgarniętymi przywódcami ? Nawet powinien.

10

Polska  to  (bez  urazy)  zlepek  nieudaczników,  sprzedawczykow ,  złodziei  działających  wg.  prawa  i  bezprawnie .  Polacy  to  Naród  bez  zakorzenionej  przynależności  Narodowej a  Polska  to  takie  tam  sobie  poletko  do  grabienia  .  Cała  walka  polityczna  rozchodzi  się  o  to  kto  te  największe  grabie  złapie  i  najwięcej  nagrabi  .  Długiem  publicznym  nikt  się  nie  przejmuje  a  nawet  ma  się  wrażenie  że  im  większy  tym  lepszy .  W    Europie  chyba  się  z  Nas  śmieją  , ale  wcale  im  się  nie  dziwię

11

Zgodzę się z Dario z tą tablicą to jakaś gra i wiem jaka a mianowicie czas marchewki się już skończył czyli druga irlandia i polska jako wyspa dobrobytu teraz jest czas kija i będą nas straszyć długiem i bankructwem żeby zrobić reformy czyli nam zabrać a sobie dołożyć,ja też myślę że załamanie rynku trafi na czas po euro 2012 ciekawe jakie w tedy będą bajeczki nam wciskać.Myślę że powinno się powiesić tych cwaniaków co zadłużyli i nadal zadłużają nasz kraj w końcu tu się urodziłem i mam zamiar umrzeć i nie będę uciekał za granice za chlebem ,zastanawiam się co zrobić może jednak wyeliminować zły rząd w końcu za złe rządzenie powinni ponieść karę.Bo tak na prawdę to te sukinsyny nie ponoszą żadnej odpowiedzialności ,mogą zrobić z krajem co chcą i nikt nic im zrobi przecież to paranoja musi w końcu być jakaś kara za złe rządzenie i to bolesna.

12

Dario napisał/a:

Balcerowicza już raz Amerykanie przysłali, żeby do biedy nas doprowadzić i udało mu się, drugi raz lepiej żeby tego nie robili.

Dario tu już nie ma co ratowac ;/   wszystko albo rozkradli lub sprzedali za grosze...

Sprzedam U-4514

13 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-09-30 10:30:48)

Dragonie mimo tego że masz ogromną rację co do włodarzy Naszego kraju to sądzę że pokolenia się wymienią i będzie lepiej ale wrócę do tematu długu. Popatrzcie jak funkcjonuje światowa gospodarka ona jest na permanentnej kroplówce stymulacyjnej. Nie ma na to rady ten system tak działa (idzie do chaosu).  Ale! popatrzcie na inne kraje, jak potężny jest dług np w UK, aby zbankrutować trzeba być frajerem. Gierek poszedł w dług ale zapomniał że nasz złotówka była gówno warta, dziś jest inaczej. Niezmienne każdy dług to problem ale popatrzcie co mamy w kieszeniach to też jest dług, ba na dobrą sprawę to obietnica pożyczenia kasy. Jak jest w prawdziwym życiu czy możesz coś zrobić bez pożyczania kasy? Nie ma szans, kto nie ma kredytu ten stoi w miejscu. Jak tylko państwo zacznie oszczędzać to zaraz związki zawodowe państwowych firm zrobią raban, lekarze, pałkarze, belfry i po oszczędnościach. Hm im mniej państwa w państwie tym lepiej.

Tomku na tych sukinsynów ktoś głosował i kogoś reprezentują (np mnie) a  nie słyszałem o partii która wywiązała się z obietnic wyborczych (vide 3 mln mieszkań), wiąże ogromne nadzieje z Tuskiem mam nadzieję że służba zdrowia będzie prywatna, mam nadzieję że wywalą religię i etykę ze szkół. Mam nadzieję że KRUS będą płacić tylko rolnicy a nie kanciarze, mam nadzieję że biopaliwo będzie biopaliwem i że będzie mnie stać na ogrzewanie chaty gazem wink od Św. Władymira patrona tegoż przybytku, który szerokim strumieniem będzie kupował moje mleko i miąsko.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

14

Tusk bardziej zadłużył Polskie niz Gierek tylko ze Gierek wybudował za pożyczki fabryki które sprzedaje Tusk. To nie mojr obserwacje ale usłyszałem je w trójce, wypowiadał sie jakiś ekonomista. Polska nie ma sie dobrze niestety. W ciągu 2009r zatrudniono 20 tys urzędasów to sa oszczędności w wykonaniu Tuska

Rolnik z powołania:-)

15

To znaczy że jak na nich głosowałeś to dałeś im prawo zadłużać kraj ,myślisz że jak dług przekroczy bilion a może trylion to też wszystko będzie ok i dalej będzie można się zadłużać w nieskończoność.

16

http://www.youtube.com/watch?v=-5L9w00x … re=related

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

17 Ostatnio edytowany przez maksx (2010-09-30 14:48:44)

Ten dług publiczny to wirtualne pieniądze. Cała unia europejska przygotowuje swoje narody do wprowadzenia nowego podatku. U nas tłumaczy to się społeczeństwu ,że trzeba spłacać dług publiczny. W innych krajach tłumaczy się ludzim to w inny sposób. Jak by Merkel powiedziała swojemu narodowi że mają spłacać jakiś dług publiczny ,to by ją zlinczowali za takie rządzenie,więc nowy podatek będzie musiała inaczej wytłumaczyć i wprowadzić. A żadna Grecja , czy Hiszpania nie zbankrutują. MAREKPE ,tak to jest patriota, prawie taki sam jak te patrioty z USA.

18

Nikt nie załapał o co mi chodzi a chodzi mi o to że jak by szło udowodnić że państwo jakiekolwiek bez zgody obywateli wzieło by kredyt to taki byłby nie ważny i nie trzeba by go oddawać i gdyby tak zrobiły wszystkie kraje na świecie to co mógłby zrobić bank światowy ano nic bo nie wyśle wojsk amerykańskich na cały świat.

19

http://www.youtube.com/profile?user=Cho … eS8nu1VLtM

20

Coś a la Zait Geist. Jednym słowem mamy przebimbane

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie