Temat: Pozostałe maszyny Fortschritt
Nawet nie wiedziałem że tyle tego jest sami ZOBACZCIE pod każdą literką ukryte kilka maszyn
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Pozostałe maszyny Fortschritt
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nawet nie wiedziałem że tyle tego jest sami ZOBACZCIE pod każdą literką ukryte kilka maszyn
Na tych zdjeciach tego nie ma, ale podobno jest cos, czego szukam- mianowicie sadzarki do drzew ok 1 metra`szesciennego . Czy ktos wie, gdzie kupic takie ustrojstwo? Moge wyjasnic ewentualnie , jak takie cos wyglada. Teraz nie chcialbym zawracac forum takim czyms . Pozdrawiam
witam, posada może ktoś instrukcje obsługi do ładowarki Fortschritt T 174
Witam kolego posiadam taką instrukcje, a co z niej potrzebujesz?
witam, najchetniej to bym kupił cała instrukcje do tej maszyny, a tak wogóle to interesuje mnie instalacja elektryczna
a i jeszcze opis wszytkich gałek i opis materiałow eksploatacyjnych
Niestety nie ma tam instalacji elek. Co do gałęk to od lewej:
opuszczanie-podnoszenie podpór, dolne ramie wysięgnika, górne ramie wysięgnika, chwytak. Oddołu:
obrót w lewo, sprzęgło, hamulec, obrót w prawo, gaz, zabezpieczenie w czasie transportu.
Poprawej stronie od góry: biegi, (mała gałka) blokada, (duża) hamulec ręczny, (dzwignia wychodząca z podłogi) włączanie pompy hydr.
czy w twojej instrukcji obslugi jest moze napisana glebokosc kopania tej ladowarki z czerpakiem cyklopowym????
Wieża powinna sięgnąć do 2m + czerpak 1,8m przy odpowiednim ustawieniu, można "coś dorzucić" dając łapy z tyłu pochylając maszynę w stronę wykopu.
dzieki za informacje a czy ty posiadasz taka maszyne w swoim gospodarstwie? bo slyszalem rozne opinie na jej temat ale od osob ktore jej nie posiadaja tylko wiedza to od osob trzecich wiec ciezko w to wierzyc. no i jeszcze pytanko z ktorym silnikiem maszyna sprawuje sie najlepiej bo sa rozne 2, 3 i 4 cylindrowe bynajmniej tak slyszalem a potrzebuje tego typu maszyny do wybierania obornika z zaglebionej na 4m plyty obornikowej. chyba ze znasz moze cos ciekawszego do wykonania takiej pracy? chodzi glownie o ta glebokosc no a pozniej o ekonomiczna prace
no i czy sa jakies slabe punkty tej maszyny na ktore warto zwrocic uwage przy zakupie?
Lukas ustawisz maszyne na -2m to podniesiesz tylko na 4m +chwytak, przy załadunku może być problem? T-174 ma silnik 2cylindrowy chłodzony powietrzem, 46koni trochę słaby. W lato trzeba robić przerwy żeby olej ostygł. Słyszałem o próbach z silnikiem od C360 ale nie wiem jak z wyważemiem i czy to się sprawdziło?A może T-188 silnik 4cylindrowy chłodzony cieczą
w sumie zeby zaladowac rozrzutnik to ta dwu cylindrowka wystarczy a czas na wywiezienie wystarczy na wystygniecie. tylko jak piszesz ze przy ustawieniu na 2 metry i chwytak prawie 2 to jest oki ale pozniej rozrzutniki maja od 2 do 3 metrow wysokosci wiec rzeczywiscie moze byc klopot z zaladunkiem bo wtedy mialbym tylko 2 metry nad ziemia. wiesz moze gdzie mozna dorwac jakies dane techniczne z t-188 jak ona by sie sprawdzila w tej funkcji? znasz moze kogos kto ma ta t-188????????
ja posiadam starszą wersje T-172, tą wersje bez tylnych łap, to ona posiada chłodnice oleju ale u mnie jest ona nie podłączona, mam pytanie może smieszne ale jeśli chodzi o olej to grzeje sie ten od hydrauliki tak mocno czy silnikowy??
hydrauliczny sie grzeje
Witam, czy ktoś z kolegów orientuje się może od czego podpasować tarczę sprzęgłową i docisk (od strony łożyska) do pokosówki fortschritta (do załączani napędu wom).
To i ja zapytam... czy ktoś z Forumowiczów posiada może instrukcję do E 931.50??? bylbym wdzięczny
a co to jest jeśli można zapytać?
już wiem ciągniczek ogrodniczy
Dzień Dobry Grzegorz !
Witam
Mam pytanko
Jak są ułożone biegi w t-174 i jak się nimi posługiwać, chodzi mi o jazdę na przód i wsteczny.
Ułożenie jest takie ale nie jest podpisane.
------ -------
------ -------
------
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Pozostałe maszyny Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo