Odp: Mała katastrofa w silniku;/
Co to jest buba ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Mała katastrofa w silniku;/
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co to jest buba ?
Damian a z której prowadnicy to się urwało z wdechowej czy wydechowej bo to dziwne ,wdechowa nie mogła się przegrzać ale mogło właśnie z niej wpaść do silnika a wydechowa mogła się przegrzać ale nie powinna wpaść do silnika bo spaliny powinny ją wydmuchać.
Piotrzek czy to właśnie są te ciekawe rozwiązania które właśnie zapodał Damian na fotkach a o których raczyłeś wspomnieć w wątku o zlocie IFA ?
Czy Ty dragon22, masz w ogóle jakiekolwiek pojęcie o silnikach, nie wspominając już o silnikach IFY?
Sławku, buba w/g słownika slangu i mowy potocznej, to mi.in. mała katastrofa
Sam byłem ciekaw i Google nie zawiodło - http://www.miejski.pl/slowo-Buba .
Mówicie i macie;D
A to wypadło z dolotowego.
A u mnie z samostartem nie ma mowy, bo pompa po regeneracji i wszystko na strzał pali itd.
Mówicie i macie;D
A to wypadło z dolotowego.
A u mnie z samostartem nie ma mowy, bo pompa po regeneracji i wszystko na strzał pali itd.
Damian przypomnij sobie wątek o odpalaniu traktora w zimie bo nie chce mi się szukać a tam sam opisywałeś jak dla zaspokojenia próżnej ciekawości czy Forsz zapali traktowałeś go samostartem. :nooo:
Ok, racja zwracam honor, masz racje kolego plus za spostrzegawczośc, racja zdarzyło się raz czy dwa.
Przy bardzo wielkich mrozach.
Ale myślę że chyba tam po chociażby nawet 4-5 użyciach samostartu by szlak go nie trafił??
To zależy od jego stanu i od dawki jaką zapodałeś... już lepiej kopciucha w dolot wsadzić albo opalarke... biedy nie narobi
tego samostartu było dane na zasadzie psiknięcia trwającego 1s góra 2s.
No a wiesz już Damian co to dokładnie było, prowadnica czy gniazdo zaworowe?
Proweadnica, na bank tzn słowa mechanika, bo nie było prowadnic.
hej również mam kłopot ze stukaniem
jak się silnik zagrzeje to na wysokich obratach stuka a jak zimny to nie ......
macie może jakieś pomysły???
zawory ? pierścienie ?
pierścienie są założone nowe,muszę sprawdzić zawory,a jeśli nie zawory to co ???
Odkręć głowice i zalej komory np;ropą jak będzie kapać zaworami to głowice do regeneracji jak to nie pomoże to masz poważny problem.
powtórzę jeszcze raz zamiast samostartu używajcie plaka do deski rozdzielczej ma słabszego kopa....
Odkręć głowice i zalej komory np;ropą jak będzie kapać zaworami to głowice do regeneracji jak to nie pomoże to masz poważny problem.
sprawdzałem ,zawory trzymają nic nie kapie:uuuu:
No to panewka
ja miałem w swoim na wolnych obrotach nic a na wyższych zaczął bić była to panewka korbowodu
Pamiętam, pamiętam czesio303 ten Twój remoncik
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Mała katastrofa w silniku;/
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo