21

Odp: zza zachodniej granicy

Chłodnica najmniej w tym wszystkim przeszkadza, kłopot jest z przednim mostem, bo silnik nie wejdzie nad niego. Jakby wszedł to ja bym w moim już dawno skrócił ramę i cofną przedni most pod silnik, miałbym bardziej gramotny ciągnik, a tak to za każdym razem jak wjeżdżam z ulicy na podwórko to mam stracha czy w bramę trafię big_smile

22

nie wiem tego na 100 procent tak słyszałem od faceta który bawi się zamianą silnikami smile
może to nie prawda może prawda, nie wiem, ale ktoś musiał by sprawdzić

23

Jeśli chodzi o zwrotność 303 to wystarczy pokombinować przy ogranicznikach skrętu i wydłużeniu wąsa. Mam kilku bardzo zadowolonych kumpli którzy to zrobili.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

24

Tylko ile przeguby napędowe wytrzymają i jednak jak by ciągnik był krótszy to byłby bardziej poręczny.

25

Nie mam pojęcia , ale na razie nic im się nie dzieje. Czas pokaże...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

26

z 6 chłodzoną powietrzem było by kilka przeróbek mniej, ale to nadal kupa roboty...
sam sie tego na pewno nie podejmę, gadałem z ojcem jesli poprawki w naszych ciągnikach zima zajmą mniej czasu to coś będziemy modzic, chociaż do 6 chłodzonej cieczą mam więcej elementów cały dół silnika mam, wiem gdzie stoi silnik z "kopytem", ale wolałbym nie przedłużać ramy i wału pędnego do przedniego napędu....
Generalnie swap bardzo ciekawy... big_smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

27 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-10-05 21:37:41)

Ja sobotę założyłem wąsa o 4cm dłuższego i po zaoraniu 3 ha ..... mówię  BAJKA
A też nie mogłem trafić w wjazd na podwórko ( 7m )
A jak fajnie teraz można slalomem jeździć ..... nie trzeba tyle kręcić  ciagnik szybciej skręca.....
a skracanie ciągnika to niezbyt dobry pomysł. Przedni most to solidny ciężarek pozwalając ciągnąc znacznie więcej  niż w ciągniku z jedną osią napędową. Przesuniesz go a będziesz musiał dołożyć sobie z 200kg obciążników by  nie stracić mocy pociągowej....
Ja mam prównanie 300 a 323. 300 z pługiem pod górkę zazwyczaj jeździła na 2 kołach
a w 323 podniosło mi raz przód może dwa przy wyrywaniu drzew

28

Ja mam wąs przedłużony od czterech lat foty w "zrób to sam"  A jeśli by ktoś chciał szerokie tylne buty do 303 to ostatnio byłem w postolicach i w jednym ciągniku przeznaczonym na części są takie założone wystają po 10 cm poza błotnik nówki sztuki.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

29

Jak szerokie sa te buty? Wejdą do e-514? Rozumiem ze na felgę r30?

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445

30

Nie wiem czy na 30 bo widziałem zza płotu wystają poza błotniki

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

31

Ja mam normalne opony i też wystają poza błotniki.

32

Tamte nie są normalne są strasznie szerokie , szkoda że nie zrobiłem fotki

33

To możliwe, że z kombajnu, któryś ma 26 calowe felgi i wielkie balony na nich. Przydałby się tylko jak Postolice to i cena kosmos smile

34

Ja narazie na postolice nie narzekam kupowałem ostatnio szybę do drzwi u Pantery za nówkę krzykneli 200 tam zapłaciłem 150 , za przednie koło felga+ dętka+ opona zapłaciłem 250 w dobrym stanie. Za całe oblachowanie do 303 maska , błotniki chciał 500 wszystko nówka bez jakichkolwiek rys i wgnieceń  pisałem o tym na forum.

35

Piotrze chodzi mi o średnice felgi, nie o szerokość...
Tel do nich mam to zadzwonie ale prawdopodobnie to bedą kółka od mdw... wink

36

wiem że chodziło ci o średnicę

37 Ostatnio edytowany przez Bendek (2010-10-07 20:11:39)

luzik... smile

nadal nie wiem czy kółka od mdw wejda do e-514... hmm

38

Widać lubią Ciebie w Postolicach smile

39

Bendek napisał/a:

ale prawdopodobnie to bedą kółka od mdw... wink

A może od E 516 Coś takiego jak ma scoda

40

MAREKPE widziałeś moje koła?