Odp: Zetor Proxima
ja wierze w takie spalanie bo już nie pierwszy raz o takim spalaniu słysze
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zetor Proxima
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja wierze w takie spalanie bo już nie pierwszy raz o takim spalaniu słysze
Do ciągnika trzeba mieć odpowiednie maszyny, do 230 konnego JD zapiąć 4 skibowy pług to totalne nieporozumienia, chyba że ktoś będzie orać z prędkością 20 km/h.
prędkośc orania to około 10km\h tak prędkościomiez wskazywał pług ma 5 skib , spalanie wierze i się nie dziwie tak samo jego nowy kombajn JD spala 30l na hektar tez w to nie wierzyłem puki na własne oczy nie zobaczyłem ,
wracajac do ciągnika silnik trzyma na obrotach 2100 ciągnik jest wykorzystany (znaczy jego moc) bo go zdusza czasami do 2000obr\min taka ziemia niestety , spalanie z butów wyrywa ale trudno
operator hmm raczej doświadczony do tej pory smigał na fendt-cie i grało ale właściciel wymyślił nowe maszyny i ma ....
Jak robi u kogoś, to może ciągnik spalać za dwa
Kolega z roku ma dwa jd takie coś koło 90-100 km i twierdzi że innego ciągnika nie chce. Spalanie ma koło 10-12 na ha a w siewniku do warzyw jakies 3 litry. Ale pod warunkiem że wkręca silnik tak do 1600 nie więcej
Ten zetor, o którym mowa, chodził z pługiem obrotowym akpila. Rozkręcony był na 3x44.
U mnie w john deere przy 1600 obrotach turbina by się dobrze nie rozkręciła ,więc jaka by była moc tego ciągnika??? A z tym spalaniem -ciągniki palą i palić będą to paliwo takie jest odwieczne prawo natury pani kierowniczko...
A na przykład Liaz 11000 cm pojemności + PHX 6 i na hektar orki na jesień wychodziło w tym roku od 15 do 20 litrów. Koleś co ma NH TM 155 + Kverneland 5 obrotówka to aż czkawki dostał i mało go krew nie zalała, bo mu w tym roku wychodzi ok 25 litrów na ha maksymalna prędkość orki to 6,2 km/h, a zawsze było 9-9,5. U mnie Knur z 4 obrotówką doi 15-17 litrów na hektar
Ten zetor, o którym mowa, chodził z pługiem obrotowym akpila. Rozkręcony był na 3x44.
Trzy skiby to są dobre do c-360, to ten Zetor może tyle palić, on więcej jeździ niż orze.
ja mam 3 skibowy i na hektar pod rzepak mi wyszło coś około 15-17 litrów a pług zabiera prawie do pól koła przy 323
Kolejne usterki Proximy:
- uciekający płyn hamulcowy - co dobre - nie widać gdzie
- sprzęgło zaczęło szarpać
hmm to ile miesiecy ma już ten "nowy ciągnik" ??
zwykła srednia piątka i john deere 6400 10-12 literków 8-11 km na godyinke
no ziemia 4i 5
Dario 3 skiby 44 to na mojej ziemi proksima pierdzi u mie zaorać dobrze to na 4 skiby trzeba 120 kucy i nie popędzisz za czasów pgr 5 skib b 201 ciągał k 150 plus na przód c385
hmm to ile miesiecy ma już ten "nowy ciągnik" ??
Kolega przyprowadził go nowego na końcu maja tego roku. Na liczniku nie ma jeszcze 300 mth...
to niezła porażka z tego ciągnika .... już parę opini słyszałem własnie że jak się kupuje proximę lub forterre to jest to "gówno "ładnie zapakowane ... i teraz powstaje pytanie gdzie jest ta idealna produkcja tych ciągników ?? czemu nie robia czegoś tak by to miało ręce i noga a nie tylko do końca gwarancji a puźniej tylko do huty ??
Dokładnie i to jeszcze za170 tys.
Mój kolega prowadzi usługi rolnicze ma dwa zetory jeden 120 kucy a drugi 90 obydwa z rodziny forterra przebieg to około 3000 mth ten mniejszy to porażka non stop coś ostatnio zgineło smarowanie silnika pompa olejowa obruciła się na wale bo jest wkładana na gorąco ogólnie narzeka nocki bywają niedospane bo rano robota czeka a ciągniki się sypią.
Mój szfagier ma proksime 8441 cz jakoś tak i jak narazie jeszcze nic przy nim nie robił tylko wymienia oleje i filtry i ogień,ciągnik jest wyposarzony w tura od nowości i ma zrobione jakieś 3000mtg
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zetor Proxima
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo