Odp: Chcę Kupic Kombajn Fortschritt
! o do pioruna! no to mnie zaskoczyłeś Paweł.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Chcę Kupic Kombajn Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
! o do pioruna! no to mnie zaskoczyłeś Paweł.
heder 4,2 bez sieczkarni i jest to woj łódzkie ale ten koleś od niego bedzie gdzieś za miesiąc bo jest za granicą
nie mam pojęcia jak się tym skręcało
Skręcało się tak samo bo nie tyle nie było wspomagania tylko układ kierowniczy był mechaniczny ze wspomaganiem tak samo jak jest w samochodach i starszych traktorach zt30x. Nowsze mają układ kierowniczy hydrostatyczny.
Witam,mam pytanie do znawców budowy kombajnu mdw 514 ,czy posiada on młocarnię tak jak mdw 524 dwubębnową jak podaje strona konedata pierwszy śr.60cm i drugi mniejszy 40cm ,czy tam jest pomyłka i ma tak samo jak zwykły stary fortszrit, ma ktoś jakąś literaturę do mdw 514 jakieś katalogi ,jaką przepustowość ma ten kombajn.
raczej co tam pisze że ma drugi bęben to to mieli na myśli chyba odrzutnik bo 2 bębnowego forszaja to ja nie widział
514 MDW ma jeden bęben i nie potrzeba jej drugiego bo po co musiał by mieć większe sita i wytrząsacze a morze też rotor ma
514 MDW to chyba się rożni od zwykłej 14 tym ze ma podwyższony zbiornik dżojstik i chyba niczym więcej się nie różni
Eee no czasem trafi się silnik Perkinsa, czasem lepszy rozdrabniacz słomy bo te czeskie zakały (Budownost Blatnice) to tak tną jakby siekierą rąbał. A i czujnik strat się trafi. Było, było parę urozmaiceń ale ideologia i zasada działania niezmienna... A czasem niczym się nie różniły, tylko napisem.
no i jeszcze przenośnik ziarnowy jest większy
Wiem że przepustowość 524 to 10kg/s masy zboża (ziarno +słoma) to czym oni to zrobili ?,przy stosunku masy ziarna do słomy 1/1 to kombajn może w czasie każdej sekundy wymłócić 5kg ziarna zakładając że zbiera ok.3000s w czasie godziny która ma 3600s ,jest w stanie zebrać 15ton ziarna na godzinę,to jaka jest wydajność teoretyczna 514 która ma taką samą młocarnie ,tylko mniejsze sita a właśnie może na sitach jest wąskie gardło kombajnu?
sita to jedno z wąskich gardeł hehehe mam bizona i jest taka sytuacja że np w łubiniemłocarnia daje radę a sita nie są w stanie przeczyścić towaru i w pewnym momencie to co ma być separowane na sitach przemieści się w gęstej masie i spadnie za kombajnem. w bizonie sita są dużo za małe.
dokładnie jak piszecie wąskie gardło to są sita i nie tylko w E514 ale cllass to samo ma np. nowe TUCANO przerób ma taki że w pokosie ho ho albo syf w zbiorniku
mam do was pytanie czy fortschritt 516 albo 517 dobry bylby na 20 ha w kawalkach bo zalezy mi na czasie koszenia
A nie za mały będzie?
No właśnie Marek dobrze mówi może nie dać rady.
!
Panowie jakby ktoś potrzebował sieczkarnię do 514 lub heder do kukurydzy 4 żędowy bez rozdrabniacz to wiem gdzie są , cena sieczkarni 3500 chodziła 2 sezony , cena przystawki 4500 przystosowana do 512 lub 514 jakby co to dzwońcie lub piszcie dam namiary.
ma ktoś namiary na podbieracz pokosów do mdw514
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Chcę Kupic Kombajn Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo