Temat: Własna firma
Nan pytanie do osób co borykały się z problemami zakładania własnej firmy itp . Aktualnie jestę w bezrobociu zarejstrowany , myślę nad założeniem firmy bo mam dośc robienia dla innych typu kamieniarze (bo trzeba sie naje*** za marne pieniądze) i jak zawsze wiecznie źle . Myślę o usługach typu koparko ładowarka czy coś w tym stylu bo akurat na to mam uprawnienia . Wiadomo z wizja otwarcia firmy jest wizja wydatków na maszyne i urzędasów ... pytanie czy i jak można załatwic jakies dotacje i na ile mozna liczyc ??
Czy naprzykład jak bym się w KRUSIE zarejstrował czy można by było wyciągnąc kase na działalnośc pozarolniczą ??
Byłem w wakacje na jakimś szkoleniu typu własnie tych działalności mówili ładnie i pięknie , a gdy sie zapytałem jakie sa wymogi to powiedizeli że żadnych to ja im na to że rolnikiem nie ejste bo ziemia jest zapisana na rodziców maja 25ha jeśli by mi to przepisali to na ile bym mugł liczyc to mi powiedzieli od razu że za mało pola tylko co ma jedno do drugiego ?? bo głupi jeste już :uuuu: