1

Temat: auto mechanicy

Mam problem z mechanikiem. Otóż w sierpniu dałem auto do uszczelnienia silnika. Za robotę zapłaciłem 1500zł i już trzeci miesiąc co tydzień jeżdżę do niego z reklamacją. Rachunku mi nie wystawił, co odbiorę auto to niema ani LPG ani benzyny. W chwili obecnej auto drugi tydzień stoi u faceta. Wczoraj zrobiłem mu tzw. nalot <auto teoretycznie rozebrane> przyjeżdżam, patrzę, a auto stoi za garażem nawet nie tknięte. Dzwonię do właściciela zakładu <bo oczywiście go nie było> i pytam się co jest, że auto nawet nie tknięte. Odpowiada "za 1500zł nie będę rozbierać silnika" aż się zagotowałem... Dałem warunek, że albo zrobi do soboty albo zwrot kasy to on dalej swoje hmm.

Co zrobilibyście na moim miejscu?

2

Odp: auto mechanicy

o kurde najgorzej zlecić robotę partaczowi i tak się od tego nie uwolnisz współczucie misiek.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

3

niestety  jestes bez rachunku  więc  nic poza przywitaniem przez kumpli mechanika nie wskórasz

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

ja bym wzioł z 5 kumpli i się przejechał tam smile

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

5

Zamierzam w tą sobotę przejechać się do niego i na pewno nie sam. Jakby miał jakieś ale zagroziłbym jeszcze skarbówką

mojemu znajomemu nawaliła skrzynia w 303 i zapłacił chyba z 6tyś i mu nie chciał dać traktora zamkną go w warsztacie to przyjechali do niego w 5 i odał traktor smile

Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi

7

Ja mam o tyle dobrze, że dowód mam w domu więc w skrajnym przypadku mogę donieść o kradzieży auta

8

misiek napisał/a:

Ja mam o tyle dobrze, że dowód mam w domu więc w skrajnym przypadku mogę donieść o kradzieży auta

To się nie zastanawiaj tylko rano dzwoń że zwinęli auto, a poza tym w każdym porządnym warsztacie zostawiasz auto z dowodem na który daje kwit że wziął ze stanem licznika bo inaczej nie wolno mu miec auta na placu jeśli nie ma dokumentów.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

9

Dzwoń na policje i powiec że ci zwinoł samochód to się dowie kture puł dnia dłurzsze i przy okajji morze coś innego na niego znajdą

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

10

do skarbówki go. robi bez rachunków

11

Klient prosił o rachunek ?

12

To sprzedawca czy usługodawca ma obowiązek wystawienia FV lub co najmniej  paragon.

13

dzwoni się na policje o kradzieży auta koleś cieniutko zapiszczy policja albo po dobroci albo sprawa do sądu o kradzież mienia którego wartość przekracza 200 zł, kiedyś była u nas taka akcja z przyczepą jak mundurowi powiedzieli za co ko udupią  to przepchał ją rekami

14

@koseś, warsztat ma obowiązek jeśli jest płatnikiem podatku vat, ale może to być paragon, który poleci do kosza. Jeśli z vat-em nie ma nic wspólnego to może sobie wystawić rachunek wewnętrzny. Nikt nie ma obowiązku uszczęśliwiać klienta rachunkiem, chce to dostaje, nie chce to nie dostaje.
Dowód rejestracyjny powinno się brać od klienta, ale nie zawsze się bierze.
Mam warsztat i żeby nie mieć kłopotu z kosmitami to odsyłam ich do konkurencji lub firmy złomującej samochody, przez to się traci trochę klientów ale oszczędza nerwy. Czytając różne fora internetowe, gdzie ludzie się żalą jacy to mechanicy są be, niekiedy mnie trafia, bo czym więcej piszą tym bardziej udowadniają, że nie mają racji.
Co do przypadku kolegi miśka, to jak na razie nic konkretnego nie napisał oprócz tego, że zapłacił 1500 zł. Jeśli uszczelniał silnik w PF126p to trochę drogo, lepiej było kupić drugiego za 200-300 zł i przełożyć silnik. Ale jeśli jego samochód to jakaś egzotyka to może się okazać, że za 1500 zł to można silnik uszczelnić myjąc go i wlewając mu MotoDoktora, bo na resztę kasy zabraknie.
Są różne warsztaty, ale nie jedzie się najczęściej do zupełnie obcego warsztatu. Najczęściej albo zna się ludzi tam pracujących albo ktoś ci dany warsztat poleci.
W tym konkretnym przypadku wiemy tylko, że przyjemność kosztowała 1500 zł i wyskakiwanie z policją i skarbówką jest niepoważne.

15 Ostatnio edytowany przez misiek (2010-11-19 23:55:43)

Audi a4 96r. silnik V6 2.8. Zapłaciłem 1500zł za samą robociznę + części które wyniosły mnie ok 500zł i nie wydaje mi się żeby to było mało. Facet miał wymienić uszczelki pod miską olejową i uszczelniacze na wałkach od rozrządu. Dzisiaj również przejechałem się do niego i o dziwo zaczął coś robić z tym autem.

P.S
Dzwoniąc po innych mechanikach wyceniali się 500-600zł tylko średniawe opinie o nich były hmm

16

Jak za V6 to był łaskawy ten majster smile

17

Dario napisał/a:

500, a 1500zł to jest różnica i to nie mała...

18 Ostatnio edytowany przez jamir12 (2010-11-20 01:03:23)

Dario napisał/a:

Dario może pomożesz mi troszkę skoro jesteś mechanik napiszę na PW co konkretnie.U mnie w okolicy nie ma dobrego fachowca, co prawda miałem jednego nawet nie zły ale zwinął interes widocznie był za uczciwy Dario nie popełnij jego błędu smile

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

19

misiek napisał/a:
Dario napisał/a:

500, a 1500zł to jest różnica i to nie mała...

na oko na ilę Ty Dario wyceniasz taką robotę?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

20

jamir12 napisał/a:

U mnie w okolicy nie ma dobrego fachowca, co prawda miałem jednego nawet nie zły ale zwinął interes widocznie był za uczciwy Dario nie popełnij jego błędu smile

jamir u ciebie w okolicy jest :hmmm: chyba dobry mechanik ma na nazwisko gadawski