281

Odp: problemy z hydraulika

Mam przykręcane przewody i przykręcałem je ręcznie to mogło być też przyczyną dzieki za sugestę maxi.

282

Mam dwa problemy z hydrauliką i proszę o pomoc:

1. W jaki sposób wyłączyć główną pompę hydrauliczną? W moim ciągniku wyłącznik pompy jest w postaci osi, a nie dźwigni. Nie wiem czy jest to kompletny wyłącznik (poniżej zdjęcie)

http://s.fothost.pl/upload/10/29/d20c4ef6.jpg

2. Mam problem z powoli działającą hydrauliką. Nie jestem pewien czy mam uszkodzoną pompę hydrauliczną czy mam coś namieszane w przewodach gdyż kupiłem ciągnik, na którym zamontowany był tur, jednak poprzedni właściciel go zdemontował. Przeczytałem również na forum, że pompa ma 2 wyjścia różniące się znacznie wydajnością.

http://s.fothost.pl/upload/10/29/5874783b.jpg

283

1. Powinna być dźwignia i jak na obrazku do góry pompa wyłączona, na dół włączona;
2. Pompa ma dwie sekcje: pierwsza 50 l/min, druga 10 l/min

Pompę pewnie tur wykończył bo był podpięty pod sekcję 50 l/min, która nie może pracować cały czas, a druga która może ma tylko 10 l/min i to chyba za mało było albo poprzedni właściciel nie wiedział.

284

a która sekcja jest która?

285

Grubsza rurka do tej wydajniejszej, cieńsza do tej mniej wydajnej.

286 Ostatnio edytowany przez misiek (2010-07-25 15:39:13)

Zrobiłby ktoś zdjęcie tej dźwigni do wyłączania pompy?

Dario napisał/a:

Grubsza rurka do tej wydajniejszej, cieńsza do tej mniej wydajnej.

Chodzi o te rurki po lewej stronie na zdjęciu?

287

Chodziło w ogóle, a na zdjęciu to co masz podłączone wężem gumowym to jest sekcja 50 l/min, a tą cienką rurką metalową to sekcja 10 l/min. Po prawej gruba rura to zasysanie oleju ze zbiornika.
Zdjęcia nie zrobię bo nie mam 323, a w 303 wyłącznik jest na zewnątrz ciągnika, bezpośrednio podpięty pod wałek, który u ciebie trochę widać po lewej na dole.
Spróbuj tą ośkę która jest w kabinie przekręcić jakąś żabką w prawo, to powinno wyłączyć napęd pompy.

288

Misiek oto dźwignia włączania pompy hydraulicznej
http://www.fotoload.pl/index.php?id=4dc … a3dda02489

289

Dzięki wielkie smile

290

witam, jestem nowy i nie bardzo sie orientuje w komputerach itd smile
jednakze mam pytanie odnosnie podnośnika od ZT323A gdyz mi powoli opuszcza, pompa jest po regeneracji i podnosi bardzo dobrze, rozdzielacz jest ok, czy jest tam jakis zawor??? i czy przez niego moze mi opuszczac?? z gory dzieki

291

Jeśli podnośnik nie trzyma na podniesionym to albo masz coś z siłownikiem podnośnika, albo z rozdzielaczem albo przewodami między rozdzielaczem a siłownikiem.

292

Myślę ze masz opuszczoną dźwigienkę ,podnieś ją do góry i wtedy powinien tak samo opuszczać jak i podnosić jeszcze sprawdź pokrętło od dociążania żeby było na środku.Jak dalej nie będzie działać to możesz mieć przypchany jakiś zawór.

293

18102003 napisał/a:
18102003 napisał/a:

czy moze mi ktos powiedziec co jest przy czyną tego ze gdy opuszczam pług to wchodzi on pod rame a jak chce go troche podnieść to wyłażi całkiem.Chodzi mi oto ze ramiona podnośnika sa albo na maxa poniesione albo opuszczone do samej ziemi,:stu:i niemoge ich utrzymać w rzadanej pozycj.Pompe mam sprawna,siłownik tez wiec zakładam ze to kwestja jakiejs regulacj rozdzielacza.

ZAPOMNIAŁEM DODAC ZE MAM ZT323:

294

a jak jest ustawiona dźwignia o zadanej minimalnej głębokości? nie jest przypadkiem cofnięta max do tyłu i opuszcza całkowcie?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

295

A która to?Bo jesli to ta podziałkom to jes przesunieta do przodu na maxa.

296

chyba juz sobie poradziłem.to pokretło w opisie jako nr11 ma urwany chaczyk i cały czas samo ustalało głembokosć pracy.pomimo ze jest niedziela to rozebrałem zobaczyłem sie wk....łem i naprawiłem.powinno działać.

297

Panowie mam zt 323 a.  Nie znalazłem w dziale problemy z hydrauliką takiego który mnie dotyczy wiec piszę nowego posta. Mianowicie: problem polega na tym ,że ciągnik ponosi urządzenie do góry bez żadnych problemów ale nie ma mowy o tym żeby je opuścił rozdzielacz jakby nie reagował tzn dźwigienkę od podnośnika można włączyć i nie nie ma żadnej reakcji tak samo dzieje się z hydraulika zewnętrzną co to może być? proszę o pomoc

298

jeżeli nie znalazłeś podobnego problemu to załóż nowy wątek łatwiej potem będzie szukać

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

299

Cosik się zacieło albo urwało albo jakiś bród pobierz katalog od 323 i poszukaj jak jest zbudowany rozdzielacz a tu masz przepływ oleju  http://www.fotoload.pl/123aa29/91eba35c60377dc9375256db5f41635f17201_min.jpeg

300

Może dźwignia blokująca ta z lewej przesunęła się lub coś ją przesunęło

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty