Odp: problemy z hydraulika
Mam przykręcane przewody i przykręcałem je ręcznie to mogło być też przyczyną dzieki za sugestę maxi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam przykręcane przewody i przykręcałem je ręcznie to mogło być też przyczyną dzieki za sugestę maxi.
Mam dwa problemy z hydrauliką i proszę o pomoc:
1. W jaki sposób wyłączyć główną pompę hydrauliczną? W moim ciągniku wyłącznik pompy jest w postaci osi, a nie dźwigni. Nie wiem czy jest to kompletny wyłącznik (poniżej zdjęcie)
2. Mam problem z powoli działającą hydrauliką. Nie jestem pewien czy mam uszkodzoną pompę hydrauliczną czy mam coś namieszane w przewodach gdyż kupiłem ciągnik, na którym zamontowany był tur, jednak poprzedni właściciel go zdemontował. Przeczytałem również na forum, że pompa ma 2 wyjścia różniące się znacznie wydajnością.
1. Powinna być dźwignia i jak na obrazku do góry pompa wyłączona, na dół włączona;
2. Pompa ma dwie sekcje: pierwsza 50 l/min, druga 10 l/min
Pompę pewnie tur wykończył bo był podpięty pod sekcję 50 l/min, która nie może pracować cały czas, a druga która może ma tylko 10 l/min i to chyba za mało było albo poprzedni właściciel nie wiedział.
a która sekcja jest która?
Grubsza rurka do tej wydajniejszej, cieńsza do tej mniej wydajnej.
Zrobiłby ktoś zdjęcie tej dźwigni do wyłączania pompy?
Grubsza rurka do tej wydajniejszej, cieńsza do tej mniej wydajnej.
Chodzi o te rurki po lewej stronie na zdjęciu?
Chodziło w ogóle, a na zdjęciu to co masz podłączone wężem gumowym to jest sekcja 50 l/min, a tą cienką rurką metalową to sekcja 10 l/min. Po prawej gruba rura to zasysanie oleju ze zbiornika.
Zdjęcia nie zrobię bo nie mam 323, a w 303 wyłącznik jest na zewnątrz ciągnika, bezpośrednio podpięty pod wałek, który u ciebie trochę widać po lewej na dole.
Spróbuj tą ośkę która jest w kabinie przekręcić jakąś żabką w prawo, to powinno wyłączyć napęd pompy.
Misiek oto dźwignia włączania pompy hydraulicznej
http://www.fotoload.pl/index.php?id=4dc … a3dda02489
Dzięki wielkie
witam, jestem nowy i nie bardzo sie orientuje w komputerach itd
jednakze mam pytanie odnosnie podnośnika od ZT323A gdyz mi powoli opuszcza, pompa jest po regeneracji i podnosi bardzo dobrze, rozdzielacz jest ok, czy jest tam jakis zawor??? i czy przez niego moze mi opuszczac?? z gory dzieki
Jeśli podnośnik nie trzyma na podniesionym to albo masz coś z siłownikiem podnośnika, albo z rozdzielaczem albo przewodami między rozdzielaczem a siłownikiem.
Myślę ze masz opuszczoną dźwigienkę ,podnieś ją do góry i wtedy powinien tak samo opuszczać jak i podnosić jeszcze sprawdź pokrętło od dociążania żeby było na środku.Jak dalej nie będzie działać to możesz mieć przypchany jakiś zawór.
18102003 napisał/a:czy moze mi ktos powiedziec co jest przy czyną tego ze gdy opuszczam pług to wchodzi on pod rame a jak chce go troche podnieść to wyłażi całkiem.Chodzi mi oto ze ramiona podnośnika sa albo na maxa poniesione albo opuszczone do samej ziemi,:stu:i niemoge ich utrzymać w rzadanej pozycj.Pompe mam sprawna,siłownik tez wiec zakładam ze to kwestja jakiejs regulacj rozdzielacza.
ZAPOMNIAŁEM DODAC ZE MAM ZT323:
a jak jest ustawiona dźwignia o zadanej minimalnej głębokości? nie jest przypadkiem cofnięta max do tyłu i opuszcza całkowcie?
A która to?Bo jesli to ta podziałkom to jes przesunieta do przodu na maxa.
chyba juz sobie poradziłem.to pokretło w opisie jako nr11 ma urwany chaczyk i cały czas samo ustalało głembokosć pracy.pomimo ze jest niedziela to rozebrałem zobaczyłem sie wk....łem i naprawiłem.powinno działać.
Panowie mam zt 323 a. Nie znalazłem w dziale problemy z hydrauliką takiego który mnie dotyczy wiec piszę nowego posta. Mianowicie: problem polega na tym ,że ciągnik ponosi urządzenie do góry bez żadnych problemów ale nie ma mowy o tym żeby je opuścił rozdzielacz jakby nie reagował tzn dźwigienkę od podnośnika można włączyć i nie nie ma żadnej reakcji tak samo dzieje się z hydraulika zewnętrzną co to może być? proszę o pomoc
jeżeli nie znalazłeś podobnego problemu to załóż nowy wątek łatwiej potem będzie szukać
Może dźwignia blokująca ta z lewej przesunęła się lub coś ją przesunęło
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo