Temat: Polisa uposarzenia dzieci ...
Witam chciał bym poinformować a co niektórych oświecić . Informacja dotyczy się osób co ma lub założyła swojemu dziecku w latach 80-siątych i początkiem 90-siątych coś takiego jak polisa uposarzenia dzieci na jakiś okres, np. do ukończenia dziecka 21l wtedy zostanie wypłacona przez ubezpieczyciela temu dziecku kwato by usprawnić start na początek .
A mianowicie ja coś takiego miałem a w sumie to mam i własnie rodzice założyli mi taką polisę i z racji ukonczenia swojego wieku PZU przysłało mi powiastkę że mam do odebrania pewną sume pieniędzy tj. 2400zł gdzie suma ubezpieczenia była na 1 mln starych złotych ...
przejdźmy do sedna W żadnym przypadku nie wybierajcie tej polisy przed ukonczeniem tej polisy ani wtedy jak przyślą powiastkę ze kasa do odebrania tylko weźcie tą polise i udajcie się do prawnika a się nie straci bo to co PZU czy inny ubezpieczyciel proponuje to jest nie adekwtne do tego co powinni wypłacić ... aktualnie oddałem tą swoją sprawę do Prawnika i tak czy siak Prawnik powiedział że dobrze zrobiłem i chyba tak bo jak usłyszałem sumę to mnie szczerze zamurowało .
Wystarczy sobie poczytać w internecie ile osób się z tym problemem boryka i oddają ta cała sytuacje walkowerem a to jest błąd jak się skończy sprawa to wszystko dokładnie opisze jak ktoś będzie zainteresowany .