1

Temat: Polisa uposarzenia dzieci ...

Witam  chciał bym poinformować a co niektórych oświecić . Informacja dotyczy się osób co ma lub założyła swojemu dziecku w latach 80-siątych i początkiem 90-siątych  coś takiego jak polisa uposarzenia dzieci  na  jakiś okres, np. do ukończenia dziecka 21l  wtedy zostanie wypłacona przez ubezpieczyciela temu dziecku kwato by usprawnić start  na początek .

A mianowicie  ja coś takiego miałem  a w sumie to mam  i  własnie rodzice założyli mi taką polisę i z racji ukonczenia swojego wieku  PZU przysłało mi powiastkę że  mam do odebrania pewną sume pieniędzy tj. 2400zł  gdzie suma ubezpieczenia była na 1 mln starych złotych ...

przejdźmy do sedna  W żadnym przypadku nie wybierajcie tej polisy  przed ukonczeniem  tej polisy ani wtedy jak  przyślą powiastkę ze kasa do odebrania tylko weźcie tą polise i udajcie się do prawnika  a się nie straci  bo to co PZU czy inny ubezpieczyciel proponuje to jest   nie adekwtne do tego co powinni wypłacić ... aktualnie  oddałem tą swoją sprawę do Prawnika i  tak czy siak  Prawnik powiedział że  dobrze zrobiłem  i chyba tak  bo jak usłyszałem sumę  to mnie szczerze zamurowało .

Wystarczy sobie poczytać w internecie  ile osób  się z tym problemem boryka  i  oddają ta cała sytuacje walkowerem a to jest błąd  jak się skończy sprawa to wszystko dokładnie opisze jak ktoś będzie zainteresowany .

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Polisa uposarzenia dzieci ...

kurde...szkoda że tak późno napisałeś.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

3

no  niestety  dopiero się wziełem do roboty z tym ... Ale co najgorsze   w mediach jest cisza o tym  .. przeciesz to jest jawne oszustwo  i kradzież w biały dzień  przez firmy  ubezpieczeniowe

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

hey. ja miałem tak samo. Zacna firma PZU dawała mi chyba 700 zł. Od razu poszedłem do sądu. wygrałem, dostałem ok 5000 zł. Lepsze to niż 700. PZU na koniec przysłało mi jakiś list i napisali, że dzialam na szkode firmy i innych ubezpieczonych, ale jakos to przebolałem, a było to chyba 5 lat temu

5

Ty na polisie a ja uważam się wydymany na denomianlizacji złotówki. Jak byliśmy dziećmi to rodzice założyli nam książeczki mieszkaniowe na które wpłacali miesięcznie określoną kwotę. Było nas troje więc 3 książeczki i jak rodzice opowiadają wpłacali 1/3 z tego co wpływało ze sprzedaży mleka. Kupa kasy wpłacana po to abyśmy wkraczając w dorosłe życie mieli zniżkę na kupno mieszkania lub budowę domu. Po denominalizacji na książeczce miałem kilkaset zł a rodzice przez kilkanaście lat wpłacili na tą książeczkę tyle kasy że szkoda gadać.

gg 5118068

6

O kurcze! Muszę się dobrze przyjrzeć temu PZU pod tym kątem... Wojtas, przecieraj szlaki, bo będzie nas więcej...
Zorak, moja siostra po tym samym numerze kupiła sobie za zaoszczędzone pieniądze jedną parę spodni i chyba jakąś sukienkę i to jeszcze po dorzuceniu jej moich takich oszczędności! Ja natomiast po przyjęciu (ha, ha smile ) wpłaciłem wszystkie pieniążki na konto aby później sobie za nie coś kupić. Po tej denominacji, nawet nie starczyło mi na magnetofon i rodzice musieli mi jeszcze do niego prawie połowę dołożyć. Szok! Tym większy, że zaraz po przyjęciu mogłem za tą kasę kupić sobie nową motorynkę i jeszcze by na lody dla całej klasy zostało! Nie zapomnę tego do końca życia. Wydymali nas na całego i obym teraz moich dzieci tak nie wyciulali! Aż się tego boję...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.