Odp: ceny ziemi
ZORAK to ty kombinujesz jak prominenci orzechy ros nie musza byle dotacja byla
przepraszam bardzo ale w czym widzisz problem ?? jest program w którym dotują plantację orzecha a ja lubię w zimę przed kominkiem dłubać orzechy więc posadzę sobie 6 ha co bym za 15 lat miał co zbierać a że trzeba plantację pielęgnować to muszę ją wykaszać a przecież trawy nie wyrzucę tylko zbiorę na siano. Czyż wysoko postawionym w brukselii którzy wprowadzają takie programy nie chodzi o to aby wyłączyć z produkcji jak najwięcej gruntów ornych ?? bo moim zdaniem tak jest. I tak co roku koszę co najmniej 2 razy na siano więc co mi zależy co kilkadziesiąt metrów ominąć sadzonkę orzecha.
bogdan... widzisz w tym jakąś nieprawidłowość lub problem ?? bo ja żaden i jak tylko po nowym roku rozeznam temat to najprawdopodobniej posadzę. A tak w ogóle to na reszcie łąk zastanawiam się nad programem "łąki dwukośne".
ps: nie porównuj mnie do pijawek które nakupowały po kilkaset ha tylko po to aby kasę trzepać na unii bo u mnie w domu rolnictwem zajmujemy się od kilku pokoleń i ziemia jest przekazywana z ojca na syna.