Temat: Domowe papierosy

Rocznie u  mnie  w  chacie  jest  przepalane  ok. 15 tysięcy  PLN .  Może  ma  ktoś  z  Was  sposób  na  domowe  fajki? Jaka  odmiana  tytoniu  najlepiej  się  nadaje  do  palenia  i jak  obrobić  tytoń  żeby  smakował  jak  Malboras? :beer:

Mam  kilka  spostrzeżeń  na  ten  temat  ale  o  nich  to  może  póżniej  napiszę.

2

Odp: Domowe papierosy

41 zł dziennie, to jakieś 4 paczki ??
Czy większą przyjemnością nie było by: pojechać całą rodziną na 2tygodniowe wakacje ?? co weekend wyjść z rodziną do restauracji na obiad i jeszcze do kina ?? Ale zawsze słyszę ten sam argument "nie palisz to nie wiesz jak to jest". Fakt nie pale to nie wiem ale i tak nie jestem w stanie tego zrozumieć.
A co do domowych fajek. Wg mnie jak już palić to fajna sprawa siedzieć sobie w fotelu przed tv i kręcić sobie fajeczki na przyszły dzień.

gg 5118068

3

Mój ojciec robi fajki ostatnio- kryzys czy cos... big_smile

A więc- maszynka holenderska Maskott czy jakos tak nie wiem jak sie to dokładnie pisze, gilzy to obojętnie jakie, a tytoń Red&White z Czech teraz mu się skończył to kupił tytoń Rout 66 czerwony ponoc lepszy ale ja tam nie wiem bo nie próbowalem....

W kwestii fajek- mój kolega kupil ostatnio e-papierosa, jak na razie zadowolony i może palić w miejscach publicznych..... wink

Pozdro i nie palcie bo szkoda zdrowia!!!!!!

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

4

Ja wypalam około 50 szt dziennie więc nie mam opcji krecenia bo zajełoby  mi to z pół dnia , myślę że ten pułap spalania utrzymam do pierwszego zawału , potem się ogranicze na 20 dziennie a po drugim zawale zaniecham chaniebnego procederu palenia tytoniu , tak zrobił mój padre.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

5

draqon22 napisał/a:

Rocznie u  mnie  w  chacie  jest  przepalane  ok. 15 tysięcy  PLN .  Może  ma  ktoś  z  Was  sposób  na  domowe  fajki? Jaka  odmiana  tytoniu  najlepiej  się  nadaje  do  palenia  i jak  obrobić  tytoń  żeby  smakował  jak  Malboras? :beer:

Mam  kilka  spostrzeżeń  na  ten  temat  ale  o  nich  to  może  póżniej  napiszę.

To nie pal rok i masz forszaja zt 323 big_smile a najlepiej żuć w cholerę to dziadostwo

6

Ja od roku rzuciłem wszystkie używki czyli fajki i alkohol pod wszelką postacią i powiem wam że tak się da żyć.

7

Jak sie zapytali sasiada co uprawia tytoń dlaczego kupuje papierosy a nie robi sam to powiedział "jak widzę jak to uprawiam ile pryskam to mi chęć odbiera, wole kopić przynajmniej nie widzę jak się robi"

Rolnik z powołania:-)

8

pawelg napisał/a:

Ja wypalam około 50 szt dziennie więc nie mam opcji krecenia bo zajełoby  mi to z pół dnia , myślę że ten pułap spalania utrzymam do pierwszego zawału , potem się ogranicze na 20 dziennie a po drugim zawale zaniecham chaniebnego procederu palenia tytoniu , tak zrobił mój padre.

cenię dystans do samego siebie smile
hmm dużo palisz, powiem Ci Pawełku że bardzo lubię robione papierosy, zajmuje to masę czasu i trzeba ich trochę zrobić aby nauczyć się na oko i mechanicznie robić dobre papieroski, można kupić dobry tytoń-prawdziwy tytoń nie napakowany chemią wyrób tytoniopodobny. Co do gilz to też są różne zawsze są robione zabójczo oszczędnie, jeżli gilza z minifiltrem i tytoń ostatniego sortu to trudno to będzie spalić, tytoń lepiej kupić dobry-drogi. Jest to tańsze niż papierosy normalne z paczki. Myślę że robione paierosy są "zdrowsze" :stu: kiedyś miałem tytoń od znajomego  z ukrainy- coś wspaniałego, miałem też tytoń waniliowy- też ciekawa sprawa, a tak na marginecise to najlepiej nie palić :angel: :satan:
Dragonie koleżanka zbierała pety rodziców i wrzucała je do wiader i po roku je przyniosła do domu, zrobiło to wrażenie na próchnie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

9 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-12-10 11:54:42)

Dragon22, pozwól mi być swoim dostawcą papierosów big_smile Mam pod nosem kilka fajnych hurtowni i jak dasz mi wyłączność, to załatwię Ci korzystne rabaty! Hmm.... :hmmm: , a może nawet i całkowicie zmienię branżę.... :dance: Przecież to złoty interes :walka:

Pawleg, a czy zawał to jedyne skutki uboczne tego zgubnego nałogu?

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

10

Zorak  wiem  że  palenie  to  głupota  totalna  ale  już  takie  mam  przyzwyczajenie  i  raczej   tego  nie  rzucę .  Palenie dla  mnie  to  frajda .  Nie  wyobrażam  sobie  kawki  bez  wypalenia    dwóch  papierosów, o  papierosach  przy  alkoholu  już  nawet  nie  wspominam wink

Bendek też  robiłem  skręty zanim  podnieśli  akcyzę  na  tytoń, e-papieros  nigdy  nie  zastąpi  prawdziwego  papierosa(nic  wspólnego  z  papierosem  nie  ma  oprócz  dawkowania  nikotyny)

Pawełg  palę  o  dziesięć  fajek  mniej  dziennie  niż  Ty.  Przewidywanie  zawałów  serca  to  gruba  przesada.  Gdybyś  wiedział  że  palenie  doprowadzi Cię  do  zawału  natychmiast  rzuciłbyś  to  w  cholerę

Krzychu  faktem  jest  że  za  tą  kasę  która  jest  u  mnie  przepalana  w  chacie  można  kupić  dobrego  forsza  albo  pług  obracalny  i   inne  takie   ale  nałogo  mają  to  do  siebie  że  są  silniejsze  od  człowieka wink

Tomek  dobrze  że  rzuciłeś  ten  syf  ale  wypicie  piwka  po  robocie  chyba  nie  jest  czymś  złym.

Pajej  mniej  więcej  wiem w  jakich  warunkach  co  niektórzy  plantatorzy potrafią  trzymać  tytoń  i  jak  się  z  nim  obchodzić.

Fenol  masz  100% racji  że  własny  tytoń albo  kupiony  od  dobrego  znajomego  to bardziej  zdrowa rzecz  a  niżeli  te  zmiotki  z  monopolu

Piotr K  Jak  wynegocjujesz  spory  rabat  dla  mnie  to  możesz  zostać  dostawcą  papierochów  dla  mnie  ale  rabat  musi  być  baaaaaardzo  duży wink  Byłem  dzisiaj  w  Grudziądzu na  giełdzie towarowej  przy Łyskowskiego . Ładny  bazarek.

11

I nie wpadłeś na papieroska? Podaj markę i cenę jaka Cie interesuje, a zobaczę co da się zrobić... wink
A na giełdzie to pewnie z moją żonką się widziałeś wink

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

12

Na giełdzie to pewnie widział się z moim bratem i bratową ale na pewno nie zapalili razem bo brat się wyłamał i już nie pali

13

Jeśli trujecie się na własne życzenie to jak zachorujecie to nie powinniście leczyć się za pieniądze wszystkich podatników tylko za swoje.Dochodzę do wniosku że przez was służba zdrowia kuleje bo zabieracie pieniądze ludziom co na prawdę potrzebują leczenia.Powinni sprzedawać razem z paczką papierosów arszenik żeby było mniej roboty jak dostaniecie raka.

14 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2010-12-11 14:42:47)

Piotrze  nie  wpadłem  na  papieroska , hmm ale  do Ciebie  to  raczej  warto  wpaść  z  jakimś  dobrym  kubańskim   cygarem  i  z  flaszką  świetnego  alkoholu. Może  jak następnym  razem  będę  w  Grudziądzu  to wdepnę  na   Kalinkową  smile

Co  do  papierochów  to  nie  wiem  czy  warto  ciągnąć  ten  temat .  Cena  która  mnie  interesuje  na  pewno  nie  jest  ceną  rynkową smile

Pozdrowienia  dla  żonki smile  Kilka  świetnie  wyglądających sprzedawczyń/właścicielek interesu tam  widziałem smile Która  z  nich  to  Twoja  małżonka?

15

u nas można kupić ukraińskie też dobre pety, Tomek masz rację gdzieś cytałe o tym iż akcyza z petów to błędne koło bo nie wystarcza na pokrycie kosztów leczenia chorób spowodowanych paleniem...akcyza...
"właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
świadomie uszczuplającym dochody państwa bezideowcem"
państwo nigdy nie zrezygnuje z akcyzy, nikt nikogo nie zmusi do rzucenia palenia.
Dragonie dodaj informacje gdzie mieszkasz, nie wiem jak daleko masz do Grudziądza.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

16

Panowie na coś umrzeć trzeba , ilu nie palących umiera na raka i byli leczeni za publiczne pieniądze a akcyzy nie płacili , ja płace wszystkie podatki jakie powinienem + akcyzę , to chyba jest git no nie?

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

17

ba! teoretycznie palacze żyją krócej więc zostawią jakąś kaskę w budżecie big_smile

18

A czasami to nawet stosunkowo młodą wdowę , a u wdowy chleb gotowy.

19

To niech żyją nam,jak najkrócej.

20

Puki co do Św. Piotra się nie wybieram , ale wiadomo śmierć i sr...e gdzie zastanie.