Odp: Pług
To ma być pług którym bede orał na wiosne 2-3 miesiące i bedę chciał go sprzedać...4-5 tys zł...
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To ma być pług którym bede orał na wiosne 2-3 miesiące i bedę chciał go sprzedać...4-5 tys zł...
potrzebuję rozmiaru właściwie średnicy koła podporowego w phx bo kupiłem bez i muszę dopasować....
tam są dwa koła 10,5-15 i drugie metalowe
A ja mam jedno 1000x20 a drugie 10,5x15
Pieta a to co ty masz to jest oryginalne metalowe czy masz jakeś dorabiane gumowe bo chodzi mi o to żeby było jak najbliżej do oryginału???
Damian czyli ty masz oba koła identyko (10,5/15)??
Taki kupiliśmy duże koło idzi idealnie wbruździe a małe po caliźnie
panowie co polecacie z czteroskibowych obrotówek do 323?
na allegro ogladalem i jest klika w rozsadnej cenie do 6-7 tys. zł.
nie chce aby był ciezki. firma obojetnie. ni eznam sie na takich.
Polecam Landsberga, za 6tys kupisz ładny plug a i nie jest on tak bardzo ciężki, kiedyś miałem i teraz chyba też kupię
Taki tylko 4- skibowy....
http://moto.allegro.pl/plug-obrotowy-la … 84814.html
nie metalowe jest mniejsze w phx ( nie mam już phx)
Landsberg to dawna nazwa Gorzowa Wielkopolskiego czyż nie?
tak tak to nazwa Gorzowa Wlkp !
chyba z tego względu ze do gorzowa mam 40 klocków kupie lansberga
Witam ! mam pytanie : czy ktos miał już doczynienie z pugiem akpila obrotówko bo myśle nad jego kupnem albo kunem khuna ? :hmmm:
Zależy z czym ma hulać. robiłem trójka ibisem ciagniczkiem zetorem proksimka ok 70KM i powiem ze to była porażka brakowało mu mocy
sebastian obrotówki z regóły idą ciężej od zagonówek z wlasnej praktiki wiem polecam kuna tylko ta cena
Akpil i Unia będą na pewno szły ciężej niż Kuhn- duży kat natarcia na skibe...
Różnica w cenie bardzo duża niestety, ale trzeba brać pod uwagę żywotność elementów roboczych w Kuhnie...
Witam ! mam pytanie : czy ktos miał już doczynienie z pugiem akpila obrotówko bo myśle nad jego kupnem albo kunem khuna ? :hmmm:
Orałem kolegi Akpilem KM80 3+1, ustawiony na 44 cm na skibę. Miał jednak odczepioną czwartą skibę. Ciągałem go Kubotą - 95 KM.
Nie orałem nim dużo, bo zaledwie 0,5 ha - kolegi ciągnik nie wytrzymał tempa i dokańczałem mu orkę.
Ciągnik nie miał najmniejszych problemów z nim. Prędkość - ok 9-10 km/h. Pług bardzo ładnie kryje, nie widać bruzd. Z obrotem też nie było problemów.
Z tego co wiem, to obrotówki Akpila są robione na odkładniach Vogel&Noota (czy jak to się tam pisze). Tak samo jest z pługiem Akpila zagonowym KMJ - i na tego choruję. Koszt takiego pługa to 14400 brutto za 4+1. Szerokość robocza max. 5x48. Myśle, że na moich piaskach to sobie spokojnie poradzi z 5x40 lub odkręce piątą skibę i będzie 4x48.
Czy prawdą jest, że przy takiej samej szerokości roboczej pługa mniejsze opory stawia ten z mniejszą liczbą korpusów roboczych ?? Co jest lepsze: 5x40 czy 4x50 ???
większa ilośc korpusów idzie lżej zdecydowanie ale wiadomo ciężej to nosić
Właśnie odwrotnie wojtas. W tamtym roku w RPT był tes Unii Ibisa. Ustawili na te samą głębokość i szerokość czwórkę i trójkę obrotową i trójka szła zdecydowanie lżej. Do tego krótszy pług to mniej do dźwigania na podnośniku. Zaleta większej liczby korpusów to szybsze osiadanie ziemi i lepsze odwócenie.
ja ciągałem 3 i tą 4 na tej samej głębokości i tej samej szerokości to 4 idzie lżej ... i zkib nie widac
Ale czy był to ten sam pług?
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo