581

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

dominikzdw napisał/a:

u mnie stawki  chodzą miedzy 50zl  a 150 zależy co  za płatnik itd .  mykam na  razie c 360 ale  szału nie  ma x/ a tego za 25tys widzieliście ? tomasz2009 ile  ci połkną na  godzinę  jazdy  bo nie  wiem  czy  pędzić   na  kolach  czy rozglądać się za  lawetom ?

U nas swojego czasu były 2 Forsze w Osjakowie i jednego gośc ogłaszał chyba w Nad Wartą ale musiał byś poszukac jakieś archiwalne numery gdzieś z polowy roku albo dalej pisałem też o nich na forum więc poszukaj.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

582

hej jamir12 wreście jakiś  ziomek  z  mojej  okolicy xd pozdro   dla   ciebie co  do zakupu  to  koło lutego marca  dopiero  będe  miał  dopływ  diengow i  w  tedy  zaczniemy  szukać  na  ostro xd na  razie  rozglądał  się  i czytam  po  dwa  razy  karzy  temat xd

583

dominikzdw napisał/a:

hej jamir12 wreście jakiś  ziomek  z  mojej  okolicy xd pozdro   dla   ciebie co  do zakupu  to  koło lutego marca  dopiero  będe  miał  dopływ  diengow i  w  tedy  zaczniemy  szukać  na  ostro xd na  razie  rozglądał  się  i czytam  po  dwa  razy  karzy  temat xd

To dobrze ja czytasz ale rozglądac radzę się już ja szukałem ponad rok nie wiedząc o forum a i ideału też nie kupiłem więc im wcześniej zaczniesz szukac tym szybciej kupisz a w okolicy było kilka Lokomotyw do sprzedania trzeba by tylko je zobaczyc.

Tel.795-243-626

584

tomasz2009 uważam że Forsz do motyla jest przy słaby, mam łychę na obrotnicy bez siłownika i jest ok, przecież nie zmieniasz tego cały czas ale założyć siłownik to nie problem, taka łychę jak moja miał byś u mnie w okolicy za powiedzmy 5 tys, z gumowym lemieszem

585

dominikzdw napisał/a:

u mnie stawki  chodzą miedzy 50zl  a 150 zależy co  za płatnik itd .  mykam na  razie c 360 ale  szału nie  ma x/ a tego za 25tys widzieliście ? tomasz2009 ile  ci połkną na  godzinę  jazdy  bo nie  wiem  czy  pędzić   na  kolach  czy rozglądać się za  lawetom ?

spalił mi tak 9 litry na godzine  ale cały czas gaz w podłodze a to zamierzasz kupić tego za 25 tys    tylko ciekawi mnie jak ten pług jest z przodu mocowany  i czy ma hydrauliczny skret bo to bardzo ważne

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

586

tomasz2029 zakup  dopiero planuje  na  wiosnę  jak na  pierwszy rzut  oka  to  brakuje  mu  gumy  od spodu na  pługu ;/  ciekawe  który to jest  rok i czy prócz  paliwa jeszcze coś sprawdzali  bo wydaje mi się ze to z firmy ;/

587

ja osobiście sądze ze lepiej dołożyć troche kasy i sobie kupić ciągnik bez pługa i sobie samemu założyć bo tak jak mówisz dominikzdw   terz tak sądze ze to z firmy i ze go tam nie oszczedzali a chce za tego z pługiem 30 tys netto mi chodzi o tego co z piaskoarką s tyłu jest a ten co jest za 20 pare na allegro to ten pług moim zdaniem troche lipny jest  ja jak kupywałem swojego to wcale nie z zamiarek odśnieżania plany był inne ale nastepnej zimy wchodze w to na całego wcześniej kolega ze kiedy to odrobie ale ciągnik mam a tuz i pług to około 13 tys to jak jest robota to 3 tygodnie i odbite a potem już tylko do przodu . a tak wracają do kupna forszaja to jak zamierzasz za rok kupić  to radze ci zacznij sie już rozglądać wiem z doświadczenia ja zaczełem szukać w czerwcu a kupiłem dopiero w lutym

do scorpion : masz może jakieś zdjęcia tej łych ??? jak masz to wyślij mi na meila tomaszcieniuch@wp.pl

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

588

koledzy mam takie pytanie  szukam kolejnego forszaja 323 niesłyszał ktoś może o taki sprzecie w wmiare w stanie może być bez papierów  za wszelkie informacje bede wdzieczny

589

Prosze bardzo jest to handlarz dysponuje też własnym transportem

http://moto.allegro.pl/ciagnik-rolniczy … 86626.html

590

wiem o tym ciągniku tylko ma cos ze skrzynią a konkretnie to biegi mu nie wchodzą te najwolniejsze i jeszcze któryś szybki  a z tym to raczej powarzniejsza robota sie szykuje a transpor to jeśli coś kupie to na kołach przypakuje. ale dzieki pietia za informacje

591 Ostatnio edytowany przez ldragon (2011-03-01 18:36:30)

Dziś byłem w Rąbinie koło Świdwina oglądać Forsza. Bytł za 14 000. Po krótce:
Z elektryki to dmuchawy jęczały(dosłownie) kierunek lewy, świecąca kontrolka od żółwia non stop nawet po wyłączeniu stacyjki. Światła gość mówił że były przerabiane na 12V.
Żarówka nie fafała. W fotelu brakowało jednego zaworka od jego opuszczania. blokad nie było słychać ale rzekomo działały. drugi stopień klawiszem się nie załączał. Silnik zalany świezutkim olejem. wyciek dostrzegłem tak jakby spod półbloku z prawej strony od przodu. Spręzarka zalana olejem- niby za dużo było wlane. Hamulce gość powiedział że trzeba odpowietrzyć Niby psykało powietrze.
Na starcie był problem z zapaleniem a stał pod dachem. kopcicha odpalili to obudził się ale strasznie nędzie się wkręcał. Generalnie to niby miał remontowany silnik 2 lata temu. Sprzęgło też jakoś tak ciężko chodziło i strasznie wolno puszczało.
Opony z tyłu miał 18.4/30 trochu mniejsze niż oryginał ale jeszcze by polatał na nich. Przednie do wymiany(jedmna popekana, druga łysa) Pompa wspomagania jakaś inna- gość powiedział że po odpaleniu trochu trzeba kierownicą pokręcić żeby załapała olej(odpowietrzyć) etc..
W/g mnie nie wart tej ceny

592

Czyli zwiedziłeś kawałek Polski i zobaczyłeś jak wygląda kupka złomu na kołach podobna do forsza.

Tel.795-243-626

593

w 323 koła tylne 18.4/30 powodują że przednie cały czas ciągną , a na mokrym polu siada zanim na nie wiedzie (tamtego lata nie nadążałem wyciągać sąsiada)

594

To bardzo blisko mnie nawet znam gościa co ma ten traktor pan marek duży gospodarz gość solidny co do forsza to pewnie nie miał lekko bo on ma sporo ha . Tomala i tu się mylisz ja miałem 30 w 323 ze 3 lata i uwierz nic się nie działo PS idragon od której strony jechałeś do Rąbina od Białogardu czy od Świdwina

595

Od Białogardu. Muszę zalecieć też do tego białogardu gdzie te maszyny mają może coś dobrego by ściągneli. Doweidziałęm się też że w Kłosie za Koszalinem jest firma która sprowadza sprzęt rolniczy używany

596

Białogardzie w trans max mieli zt 303 i 323 zobacz na allegro ps od Białogardu to chyba nie ciekawa droga i gdzie dokładnie mieszkasz

597

marcin napisał/a:

Białogardzie w trans max mieli zt 303 i 323 zobacz na allegro ps od Białogardu to chyba nie ciekawa droga i gdzie dokładnie mieszkasz

Świeszyno. Kolega widze że też zachodniopomorskie, może sąsiedzi. Skąd jesteś?

598

Rusinowo koło świdwina  no kawałek drogi jest ale w dobrowie i klepinie mam znajomych

599

jak by koś interesowalo to mam do sprzedania 323 gtowego do wyjscia w pole, zarejestrowany opłacony. niedlugo postaram sie go wystawic do jakiś ogloszen. Jak kogoś interesuje to piszcie to opisze co i jak

600

a z ile