Dzięki Krzysiek He, he.. te polibudy...
To może, żeby było łatwiej, napiszę o co mi chodzi. A więc chodzi o to, że chcę zrobić komputer diagnostyczny do starych silników diesla, które poza wskaźnikiem ciśnienia oleju i temperatury płynu, są całkowicie pozbawione jakiejkolwiek diagnostyki. Chciałem sam go robić ale życie potoczyło się inaczej i dziś już czasu na to nie znajdę. "Komputerek" taki mierzyłby w silniku kompresję (pośrednio, a może i nawet bezpośrednio), ciśnienie oleju, paliwa, wody, temperatury i jego prędkość obrotową. Wszystkie wyniki tych pomiarów musiałyby być odpowiednio przetworzone i w postaci graficznej wyświetlane na ekranie komputera. Roboty jest dużo i jakby nie patrzeć kilka osób, najlepiej studentów, mogłoby sobie na takim przedsięwzięciu dyplomy wyrobić. Ja, ze swojej strony udostępniam silnik po remoncie w celu uzyskania wyjściowych i wzorcowych charakterystyk odpowiednich wielkości, pomoc finansową i zabawę w symulowanie różnych usterek. Reszta należałaby już do dyplomantów....
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.