61

Odp: czy są na sali STUDENCI????

Piotr załatwiam Ci kontakt do  kolegów studentów z gdańskiej polibudy. Sąsiad  jest na automatyka/robotyka ale pije z kolesiami z mechanika jutro moze bede miał namiary na zainteresowanych studentów

62 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-12-29 14:07:18)

Dzięki Krzysiek smile He, he.. te polibudy...
To może, żeby było łatwiej, napiszę o co mi chodzi. A więc chodzi o to, że chcę zrobić komputer diagnostyczny do starych silników diesla, które poza wskaźnikiem ciśnienia oleju i temperatury płynu, są całkowicie pozbawione jakiejkolwiek diagnostyki. Chciałem sam go robić ale życie potoczyło się inaczej i dziś już czasu na to nie znajdę. "Komputerek" taki mierzyłby w silniku kompresję (pośrednio, a może i nawet bezpośrednio), ciśnienie oleju, paliwa, wody, temperatury i jego prędkość obrotową. Wszystkie wyniki tych pomiarów musiałyby być odpowiednio przetworzone i w postaci graficznej wyświetlane na ekranie komputera. Roboty jest dużo i jakby nie patrzeć kilka osób, najlepiej studentów, mogłoby sobie na takim przedsięwzięciu dyplomy wyrobić. Ja, ze swojej strony udostępniam silnik po remoncie w celu uzyskania wyjściowych i wzorcowych charakterystyk odpowiednich wielkości, pomoc finansową i zabawę w symulowanie różnych usterek. Reszta należałaby już do dyplomantów....

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

63

Aaaaaaaa  podchodzisz do silnika który nie che opalić  podpinasz się to tu to tam i wiesz co mu jest.....

64

Dokładnie. Chwilę grzebiesz przy silniku, potem podpinasz do niego wszystko co masz, odpalasz laptopa, kręcisz rozrusznikiem i obojętnie czy odpali czy nie, po kilku chwilach wiesz o nim prawie wszystko i to bez rozbierania... wink A jak jeszcze odpali, to już w ogóle wszystko staje się jasne wink Bobry spec takich narzędzi nie potrzebuje, ale to fajnie wygląda i wtedy też łatwiej udowodnić niedowiarkom swoje racje...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

65

Trzymajcie koledzy za mnie w poniedziałek i wtorek kciuki smile Egzamin zawodowy na rolnika mam smile

66

ja jestem studentem pierwszego roku wydziału inżynierii, kierunku rolnictwo;)

67

misiek napisał/a:

Trzymajcie koledzy za mnie w poniedziałek i wtorek kciuki smile Egzamin zawodowy na rolnika mam smile

pewnie dostaniesz widły i będziesz musiał przesypać piach z jednej kupki na drugą wink

68

albo uformować pryzmę gnojową big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

69

Albo będziesz  kury macać tongue

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

70

nie,nie smile Dziś miałem test z produkcji zwierzęcej, produkcji roślinnej, mechanizacji, ekonomii i przedsiębiorczości. Jutro mam do napisania projekt

71

A JA właśnie kończę pisać pracę mgr. :walka:

gg 2215972

72

a ja właśnie skończyłem pisac i czekam na obronę smile

73

Technik rolnik to tak u mnie dodatkowo. Teraz mam zacząć pisać prace inż. ale ciężko widzę zdanie 6 semestru <na 7> hmm

74

Misiek  jak Ci poszło  z tym technikiem ? smile

75

Sebastian napisał/a:

Misiek  jak Ci poszło  z tym technikiem ? smile

Produkcja zwierzęca była na egzaminie i nie było za ciekawie zarówno u mniej jak i u reszty osób, które pisały hmm

76

Miśiek Może nie będzie aż tak   źle ?!  cool smile

77

Od wczoraj posiadam tytuł inżyniera mechatroniki smile

78

Gratulacje

79

gratulacje

80

Ja jestem w technikum o profilu mechatronicznym .