861

Odp: Pług

kamil a może cos takiego to ma kosztować 5900 zł. choruje na niego ale kupiłem rozrzutnik czeski a mam jeszcze na oku brandyske

http://moto.allegro.pl/plug-agronom-5-s … 68297.html

862

PRZEMEK517STS właśnie taki ma pług

Sprzedam U-4514

863

widziałem już ten pług fajny jest ale nie mam aż takich dużych kawałków pola średnia to 3 hektary a na pług pół zawieszany łącznie trzeba zostawić jakieś 1/4 pola na nawracanie .

GG 16238418

864

Ten pług za 3000ZL, to dobra cena:smiley:

http://moto.allegro.pl/plug-5-skib-obro … 85579.html

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/81/38/55/1381385579

865

koło podporowe zginęło w akcji wink
nic tylko zapinać do forszaja, może podorywkę bym zrobił wink

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

866

Myślę, że taki plug może forszajt dociągnąć, o średniej orki, bez gór i glina piaszczysta.
Chciałbym kupić taki pług, ale jest dla mnie zbyt daleko:(

867

poulm z tego wynika że wasze czeskie sprzęty można taniej u nas w polsce kupić. Dziwny ten świat, albo u nas jest przesycenie maszynami.

868

Ironią losu jest. Pamiętam czasy, kiedy były wiele starszych maszyn wywożonych do Polska, bo były tańsze. Teraz to jest przeciwnie.:(:hmmm::nooo:

869

Ile ten pług waży ? Chłop chce 3000 zł, a dalej pisze że 1 zł za 1 kg.
3 tony to chyba nie waży to :hmmm:

870

Waży Dario PHX ma na tabliczce bite 2025 kg a to jest 5 skib a tamten jest wywrotek

871

Na Agronom Roto 6x35 widziałem napisane 4250kg, ale teraz nie wiem, jake to mialo zabezpieczone.
W zależności od typu zabezpieczeń waga bardzo się zmienia.

872

To super, że ja nie mam takiego pługa, bo na niektórych kawałkach to by nie zassało po lusterka z takim klamotem.

873

Myślę, że ciężki pług jest jest lepiej niż lekki pług.
Kiedy jest susza, tak lepiej orki, silniejsze ramy więcej porywa, większą wagę na ciagnik i następnie ma większą trakcja (mocy) i mały poślizg.  Ogółem ma większa życia.
Co myślisz o tym???

874

po części masz racje  ale patrzac na ubiegłe lata to tych suchych jest mniej niż mokrych .. orka na jesien czy na wiosne z takim pługiem(waga) to przekleństwo , ciężej  ciągnąc taki pług niż nim orać a jak cię zassie to  będziesz potrzebował 3 lokomotywy by cię wyrwały z tego pola

lokomotywa( forszaj) 

nie liczy sie teraz wielkośc a efektywność i nie ma co przesadzać z ta mocą forszaja   lepiej  ciągnąć  skibę mniej i  przejechać niż się utopić i szarpać z tego błota  (wyjdzie taniej i szybciej )

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

875

Z tego punktu widzenia masz rację.
Nie jest zawsze łatwe wymyślać idealny zestaw, w zależności na warunkach w poli.
Dla nas są ciężkie glinyi skały i ciężki pług jest lepiej. :nie_wiem:
Największy życia maj dla nas plugi PHX, inne tak szybko zniszczone.

876

ten pług to gratka dla Sławka.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

877

Witam mam pytanie czy pług b200 morzna przerobić na zawieszany i czy forsz325 poradzi sobie z podniesieniem jego

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

878

Na allegro są poprzerabiane ale na 4 skibowe co do podniesienia to musi

879 Ostatnio edytowany przez tomcio83 (2011-01-01 23:22:26)

to dobrze bo myślałem kupić b200 i przerobić na zawieszany bo mam zamałe kawałki na puł zawieszany

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

880

http://allegro.pl/plug-zagonowy-fortshr … 72008.html

przerobiony B200