Odp: PROW
Zorak wydaje mi się że możesz wpisac np jako typ kultywatora jego szerokość nie musisz podawać chyba tak bardzo dokładnie...
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » PROW
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zorak wydaje mi się że możesz wpisac np jako typ kultywatora jego szerokość nie musisz podawać chyba tak bardzo dokładnie...
A przypadkiem nie jest tak, że nie wpisuje się sprzętu starszego niż ileś tam lat ????
Wiem, że u mnie baba wywaliła część przestarzałego sprzętu.
wg instrukcji trzeba podać wszystkie używane maszyny i polem wymaganym jest typ/marka. Mniejsza o to, po prostu we wniosku będę miał 2/3 maszyn mniej.
To chyba dobrze, bo piszesz wniosek o dotację na maszyny, a jak stwierdzą, że wszystko już masz to ci nie przyznają tej kasy.
bendek MTz to nie jest szczyt techniki ale wszystko jestes w stanie naprawic sam ale nie o tym mowa z tym rewersem to mechaniczny wystarczy wkoncu nie każdy ujeżdża ta kiszonkę a jak już ujeźdża to nie cały rok tylko te 2 dni w roku to za 10 tysiaków to jeste w stanie sie" pomeczyc "
nie chodzi mi nawet o to ujeżdżanie pryzmy....przy zwykłej jeździe biegi zgrzytają, przynajmniej w tych co mają wajche po prawej stronie, wiem bo jeździem belarusem kilku letnim i tam wogóle jakaś paranoja była byc może to wynikało ze zlej regulacji sprzęgła, jeździlem też MTZ z 1996 roku i też dziwnie te biegi wchodziły...
Wojtas a jak z przeciekami w tych co oglądaleś? U mnie mnóstwo tych nowych Belarusów, jak ktoś jeszcze bardzo dba to ciągnik wygląda ale większość to jeżdżący bób...
nie wiem co oni skaszanili bo jak miałem 30- letniego MTZ to suchy silnik skrzynia i hydraulika, teraz to nie wiem dlaczego sie tak leje z tych Belarusów?????
tego to pewnie wina tego że teraz robią na ilośc nie na jakośc ,,, z tych co oglądałem to suche były i pod nimi sucho z biegami to różnie bywa ale te 2 co oglądałem to skrzynia synchro więc nie zgrzyta bo niby jak ?? te stare co miały biegi między nogami to w jednym zgrzytają w drugim nie to tak jak w ursusach w sumie to zalezy jak kto jeździ . co do biegów to fakt trochę pomieszane ale mi pasowało plusem tego ciągnika jest silnik , duża ilośc biegów prostota mi to pasuje , nie mam bóg wie ile pola by się pakowac w ciągniki zachodniej marki i puźniej szukac w razie co cześci na ten areał to wystarczy mtz i to w zupełności po co mi jakiś tam NH Fendt, czy jeleń jak później nie będize mnie stac na remont a uszkodzonego nikt nie kupi ??
Bendek z tymi biegami to trzeba umieć postępować. Zasada jest prosta i każdy stary szofer Ci ją powie, mianowicie podwójne wysprzęglanie. Jak robiłem prawojazdy kategorii C to mnie instruktor tłukł po ręce którą trzymałem na lewarku i się nauczyłem, doszedłem do takiej wprawy że nawet na polu dwa razy macham pedałem. W transporcie z MTZ też nie mam problemów nawet redukując z 9-ki nie zgrzytnie a kto jezdźił MTZ w transporcie wie o czym mówie.
Co do rewersu to oczywistym jest że im mniej skomplikowany tym lepiej. Chyba że ktoś pościel wypycha zielonymi królami.
Proste pytanie, na jakiej zasadzie działa rewers ?
Tak samo jak w Fortschritt-ie wsteczny.
Znam skutek jego użycia, tylko jak to jest zrobione jak mała dźwigienka bez sprzęgłowo zmienia kierunek jazdy
Hydraulicznie, elektrycznie, pneumatycznie. Ciągnik powinien przyhamować, włączyć sprzęgło, włączyć wsteczny, zwolnić hamulec i sprzęgło.
Piszę post pod postem ale teraz jest na temat
Wczoraj dostałem diecezję o przyznaniu dopłat i już obmyślam strategię przepicia tej kasy
Zapraszam całodobowo! moja teraz będzie miała trzy nocki z rzędu w pracy ha ha
Kasy jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, moja babcia dostała decyzję w połowie grudnia i męczy mnie co drugi dzień żeby konto sprawdzić i pusto jak na razie
Dario zawsze można pic na krechę kiedy pijemy przeciesz nikt z forum nie opuścił by cię w biedzie
ktoś już składał wniosek ?? są kolejki ?? Jakie maszyny wpisaliście do wniosku ??
U mnie wygląda to tak:
- miała być tekla i będzie tekla,
- ładowacz to wiadomo pod ciągnik
- miała być sipma classic a będzie farma II. Doposażenie classica to dość spore koszta więc farma II nie wyjdzie dużo drożej - choć dużo to pojęcie względne
- miał być farmtrac 675DT a będzie Proxima 85 Plus. Zawsze sądziłem że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na nowy to będzie to właśnie farmtrac ale po dokładnych za i przeciw zdecydowanie więcej jest przeciw. Niestety za lekki i na moje góry jego moc może być na granicy przy farmie II. Podnośnik troszkę za mało uniesie jeśli mowa o moim agregacie a w razie awarii 323 można zetora pogonić. W proxie jest jeszcze wzmacniacz momentu co przy wspomnianym górzystym terenie też się przyda.
Jeśli dojdzie do kupna to będzie jeszcze jedna opinia o nowych zetorach.
ps: jest jeszcze opcja zmiany na Agrofarma ale pod warunkiem że promocja nadal będzie i pod warunkiem zmian we wniosku po podpisaniu umowy.
a więc kto już składał ??
fajnie, oby wszystko wypaliło.
wniosek złożony
dolnośląskie 25.01 godz. 10 i nr 57x
30 min w agencji i po sprawie ale jak wychodziłem to kolejeczka już się robiła dość ładna.
A ja, kuźwa, wypadłem z gry. Nie uznali mi pola zakupinego w grudniu a bez tego nie mam odpowiedniego ESU.
Zorak - czy to znaczy, że twój wniosek jest nr 570 na Dolnym Śląsku?? Dobrze rozumiem ??
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » PROW
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo