81

Odp: PROW

Zorak wydaje mi się że możesz wpisac np jako typ kultywatora jego szerokość nie musisz podawać chyba tak bardzo dokładnie...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

82

A przypadkiem nie jest tak, że nie wpisuje się sprzętu starszego niż ileś tam lat ????
Wiem, że u mnie baba wywaliła część przestarzałego sprzętu.

83

wg instrukcji trzeba podać wszystkie używane maszyny i polem wymaganym jest typ/marka. Mniejsza o to, po prostu we wniosku będę miał 2/3 maszyn mniej.

gg 5118068

84

To chyba dobrze, bo piszesz wniosek o dotację na maszyny, a jak stwierdzą, że wszystko już masz to ci nie przyznają tej kasy.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

85

bendek MTz to nie jest szczyt techniki ale wszystko jestes w stanie naprawic sam  ale nie o tym mowa   z tym rewersem  to mechaniczny wystarczy  wkoncu nie każdy ujeżdża ta kiszonkę  a jak już ujeźdża  to nie cały rok tylko te 2 dni w roku  to za 10 tysiaków to jeste w stanie sie" pomeczyc "

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

86

nie chodzi mi nawet o to ujeżdżanie pryzmy....przy zwykłej jeździe biegi zgrzytają, przynajmniej w tych co mają wajche po prawej stronie, wiem bo jeździem belarusem kilku letnim i tam wogóle jakaś paranoja była byc może to wynikało ze zlej regulacji sprzęgła, jeździlem też MTZ z 1996 roku i też dziwnie te biegi wchodziły...

Wojtas a jak z przeciekami w tych co oglądaleś? U mnie mnóstwo tych nowych Belarusów, jak ktoś jeszcze bardzo dba to ciągnik wygląda ale większość to jeżdżący bób... sad
nie wiem co oni skaszanili bo jak miałem 30- letniego MTZ to suchy silnik skrzynia i hydraulika, teraz to nie wiem dlaczego sie tak leje z tych Belarusów?????

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

87

tego to pewnie wina  tego że teraz robią na ilośc nie na jakośc ,,,  z  tych co oglądałem to  suche były i pod nimi sucho   z biegami to  różnie bywa ale  te 2 co oglądałem to skrzynia synchro  więc nie zgrzyta bo niby jak ??   te stare co miały biegi między nogami to  w jednym zgrzytają w drugim nie  to tak jak w ursusach   w sumie to zalezy jak kto  jeździ .  co do biegów to  fakt  trochę pomieszane ale mi pasowało    plusem tego ciągnika jest  silnik , duża ilośc biegów  prostota    mi to pasuje  , nie mam bóg wie ile pola by się pakowac w ciągniki  zachodniej marki   i puźniej szukac w razie co cześci  na ten areał to wystarczy mtz i to w zupełności  po co mi jakiś tam NH Fendt, czy jeleń jak później nie będize mnie stac na remont  a uszkodzonego nikt nie kupi ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

88

Bendek z tymi biegami to trzeba umieć postępować. Zasada jest prosta i każdy stary szofer Ci ją powie, mianowicie podwójne wysprzęglanie. Jak robiłem prawojazdy kategorii C to mnie instruktor tłukł po ręce którą trzymałem na lewarku i się nauczyłem, doszedłem do takiej wprawy że nawet na polu dwa razy macham pedałem. W transporcie z MTZ też nie mam problemów nawet redukując z 9-ki nie zgrzytnie a kto jezdźił MTZ w transporcie wie o czym mówie.
Co do rewersu to oczywistym jest że im mniej skomplikowany tym lepiej. Chyba że ktoś pościel wypycha zielonymi królami.

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie

89

Proste pytanie, na jakiej zasadzie działa rewers ?

90

Tak samo jak w Fortschritt-ie wsteczny.

91

Znam skutek jego użycia, tylko jak to jest zrobione wink jak mała dźwigienka bez sprzęgłowo zmienia kierunek jazdy

92

Hydraulicznie, elektrycznie, pneumatycznie. Ciągnik powinien przyhamować, włączyć sprzęgło, włączyć wsteczny, zwolnić hamulec i sprzęgło.

93

Piszę post pod postem ale teraz jest na temat smile
Wczoraj dostałem diecezję o przyznaniu dopłat i już obmyślam strategię przepicia tej kasy wink

94

Zapraszam całodobowo! big_smile moja teraz będzie miała trzy nocki z rzędu w pracy  ha ha

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

95

Kasy jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, moja babcia dostała decyzję w połowie grudnia i męczy mnie co drugi dzień żeby konto sprawdzić i pusto jak na razie hmm

96

Dario zawsze można pic na krechę big_smile  kiedy pijemy big_smile  przeciesz nikt z forum nie opuścił by cię w biedzie  big_smile

97 Ostatnio edytowany przez zorak (2011-01-17 22:25:07)

ktoś już składał wniosek ?? są kolejki ?? Jakie maszyny wpisaliście do wniosku ??
U mnie wygląda to tak:
- miała być tekla i będzie tekla,
- ładowacz to wiadomo pod ciągnik
- miała być sipma classic a będzie farma II. Doposażenie classica to dość spore koszta więc farma II nie wyjdzie dużo drożej - choć dużo to pojęcie względne
- miał być farmtrac 675DT a będzie Proxima 85 Plus. Zawsze sądziłem że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na nowy to będzie to właśnie farmtrac ale po dokładnych za i przeciw zdecydowanie więcej jest przeciw. Niestety za lekki i na moje góry jego moc może być na granicy przy farmie II. Podnośnik troszkę za mało uniesie jeśli mowa o moim agregacie a w razie awarii 323 można zetora pogonić. W proxie jest jeszcze wzmacniacz momentu co przy wspomnianym górzystym terenie też się przyda.
Jeśli dojdzie do kupna to będzie jeszcze jedna opinia o nowych zetorach.
ps: jest jeszcze opcja zmiany na Agrofarma ale pod warunkiem że promocja nadal będzie i pod warunkiem zmian we wniosku po podpisaniu umowy.
a więc kto już składał ??

gg 5118068

98

fajnie, oby wszystko wypaliło.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

99

wniosek złożony
dolnośląskie 25.01 godz. 10 i nr 57x
30 min w agencji i po sprawie ale jak wychodziłem to kolejeczka już się robiła dość ładna.

gg 5118068

100

A ja, kuźwa, wypadłem z gry. Nie uznali mi pola zakupinego w grudniu a bez tego nie mam odpowiedniego ESU.
Zorak - czy to znaczy, że twój wniosek jest nr 570 na Dolnym Śląsku?? Dobrze rozumiem ??