kurcze to mnie zaskoczyłeś pracowałem gdzie mieli nową jd chyba 582 nie jestem pewien ale psuła się solidnie i nie były to pierdoły,ukręcił się wałek, zgiął siłownik, urwany czujnik, przecięte pasy. Prasy jd to dawny hesston.
zorak napisał/a:to może nie będę pytał czy opłaca się dopłacać 12 tyś do farmy, tylko spytam tak:
który system lepiej się sprawdzi: łańcuchowy czy łąńcuchowo-walcowy ?? mam ten problem że u mnie w okolicy rolki nie uświadczysz i niestety nie ma możliwości pogadania z użytkownikami.
to może pomyśl nad usługami bo potencjalnie będziesz będziesz miał gdzie pracować.
co do walców, sąsiad ma weglera walcowego w kiszonace rewelacja w słomie dużo rozkrusza się między walcami, za suchej też nie zbierze.
Zoraczku a pytałeś ile kosztuje prasa pasowa sipmy? wydaje mi się że powinna być tańsza, mniej żelaza, prostsza.
W mojej opinii posiadacza pasówki każda inna mnie nie przekona. Ale wiadomo ja mam używkę o nowej nawet nie myślę.
Stary taka szansa jest w raz w życiu bierz najlepszą jaką tylko możesz
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]