Odp: Regeneracja pomp
Też mnie to ciekawi i czeka mnie wymiana na ruską albo orgin.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Regeneracja pomp
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też mnie to ciekawi i czeka mnie wymiana na ruską albo orgin.
Jak komuś strach nie pozwala na przeróbkę to mam na sprzedaż oryginalną tłoczkową.
A co do przeróbek to należy nabyć pompę ruską 50ka wzmacniana prawa koszt 250zł,niesiemy obie do tokarza on złoży to do kupy montaż ruskiej jest łatwiejszy no i gitara.
A co zrobiłeś z obwodem hydrauliki 10 litrów? Jak teraz pracuje rozdzielacz to znaczy funkcje podnośnika?
Marek323 mógłbyś jakieś zdjęcia wrzucić.
po prostu zaślepiłem.
Marek323 tej przeróbki dokonałeś w 303 czy 323? Nie jestem pewny czy pompa zębata zassie olej ze zbiornika w 323
Co do obwodu 10l/min to myślę żeby wstawić zwężkę lub drugą pompę o takiej wydajności. W skrzyni jest ponoć miejsce na jeszcze jedną pompę. O ile się nie mylę nasz administrator w 303 ma taką pompę od wspomagania
misiek pompę wstawiłem do 303 z turem . misiek dlaczego utrudniasz sobie życie?
Od początku miałem padnięta pompę. Nowej nie da się kupić, regenerowana kosztuje prawie 2tyś. Wypytuję się tak o to bo mam bardzo mało wolnego czasu żeby to rozbierać, kombinować i szukać
Więc po co Ci ten dodatkowy obwód jak u mnie pracuje już rok a co do tego obwodu moim zdaniem to tylko dodatkowe smarowanie pompy tłoczkowej.
Więc po co Ci ten dodatkowy obwód jak u mnie pracuje już rok a co do tego obwodu moim zdaniem to tylko dodatkowe smarowanie pompy tłoczkowej.
To po co idzie do rozdzielacza?
Od początku miałem padnięta pompę. Nowej nie da się kupić, regenerowana kosztuje prawie 2tyś. Wypytuję się tak o to bo mam bardzo mało wolnego czasu żeby to rozbierać, kombinować i szukać
Regeneracja pompy w tucholi to 800zł. koszt regenerowanej 1300 w Postolicach , Pankowie , Pszennie
1300zł, a 500zł to jest różnica. Przy dzisiejszych realiach pompa zębata dłużej wytrzyma. Tłoczkowe pompy muszą mieć bardzo czysty olej bo są wrażliwe pod tym względem
Tylko tą ruską pompę zębatą musisz jeszcze prawdopodobnie doprowadzić do stanu używalności, ja jakoś nie kupiłem jeszcze nic ruskiego co by działało bez potrzeby naprawy i dopasować ją do ciągnika i nie wiem czy wyjdzie taniej.
No to koledzy jest inne rozwiązanie: zawór pierwszeństwa przepływu od bizona - ten od którego idzie zasilanie na układ wspomagania. Tylko nie wiem czy miałby odpowiedni przepływ główny.
założyłem pompę po regeneracji podniosłem ramiona do góry i pompa pękła czyżby za duże ciśnienie,jak je zmniejszyć.
pompa pękła ?? co masz na mysli rozpadła się na pół ?? czy co ??
nie na pół ale są dwie rysy z których cieknie olej
Wcale się nie dziwie, najpierw wsadza się pompę a następnie wyrzuca podkładki pod zaworem i w tedy uruchamia maszynę.
a pod ktorym zaworem i gdzie sie on znajduje mozna wiedziec
michu a sam regenerowałes tą pompę czy jakas firma ?? może był błąd podczas regenerowania ?? i dlatego ją rozsadziło ... bo wątpię by zawór przelewowy był winny tej sytuacji
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Regeneracja pomp
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo