181

Odp: SW 400 Leyland do ZT323

poulm napisał/a:

http://www.youtube.com/watch?v=I6Sc-XNJMsk

Wiem,ze to nie jest Ifa,na ZT303 jest Tatra a na ZT300 nie jest Tatra,asi Deutz:nie_wiem:

zgadza  sie :beer:

maszyny Fortschritt  geniale   w  swojej prostocie   ale  jakże  przemyślane   ,wyciągnij    skrzynie  biegów  w  e512   a  w   bizonie  big_smile  wymontuj     silnik   w  zt300   a   w  dużym   ursusie  .

182

a po co stosować silnik leylanda skoro silnik ify wykręca podobną moc części nie najdroższe a i remont możesz zrobić samemu. Jedyne co przemawia za sw to lepsza kultura pracy no chociaż tu bym się kłócił smile

183

4 cyl. a 6 cyl. lepiej się wkręca inne wykorbienie równiej pracuje.

Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

184

ladna przerobka:
http://www.nasetraktory.eu/forum/download/file.php?id=102853&mode=view

185

OMFG!!! co to za silnik?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

186

To jest silnik z T150,sa produkowane i s turbo.

187

Widać, że ta przeróbka doprowadziła ciągnik w krzaki. Ruski złom wkładać do Fortschritta to ktoś musiał mocno przedtem popić smile

188

Witam wszystkich :-) Szukam kogoś z województwa Lubelskiego ewentualnie Opolskiego kto ma zamontowany SW 400 w Forsztaju chciałbym rzucić okiem na taką przeróbke

189

Jeżeli przekładasz to chociaż z turbem a nie zwykłego leylanda, słabszy od Forsza pewnie

190

Scorpion napisał/a:

Jeżeli przekładasz to chociaż z turbem a nie zwykłego leylanda, słabszy od Forsza pewnie

Mam już w domu sw 400 turbo tylko nie mam u kogo podpatrzeć jak dobrze go zamontować

191

Mariusz zadzwon do tego gośćia z ogłoszenia sprzedaje 303 z leylandem wszystkiegosie dowiesz

http://www.autogielda.pl/maszyny_rolnic … Y9TN3.html

192

Witam wszystkich po dziesięciu latach użytkowania zt 323A z oryginalnym silnikiem zdecydowalem się na wymianę na 6ct107,morze mi ktoś doradzi jak połączyć silnik ze skrzynią biegów,ktoś pisał że połowę  sprzęgła gumowego przykręcić do koła zamachowego i nawet śruby pasują.   Ja mam silnik z Autosana i ta guma nie pasuje ani rozstawem śrub ani średnicą tejże gumy, koło od bizona wykluczam bo ledwo się mieści w ramie nie mówiąc o obudowie.   Za poradę z góry dziękuję

193

Witam.
Panowie nie wiem czy pisze w dobrym wątku ale poszedł mi simering na wale u fortschritta i mam problem z odkreceniem koła pasowego.
nie wiem jak to odkrecic poniewaz nie ma tam nic na klucz.
prosze o szybką odpowedz

194

Ja to robilem prostym sposobem mlotkiem i przecinakiem.

195

Młotek i przecinak czyli ruskie narzędzia.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

196

Przecinak - skuteczny środek, tylko nie może być za ostry

197

Masz racje zapomnialem tego dopisac.

198

jest  tam śruba z łbem 6 kątnym tylko trzeba mieć bardzo dużą nasadkę ostatnio to odkręcałem i trzeba dobrze dokręcić bo inaczej rowek na klina się wyrobi na kole albo klina zetnie

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

199

Tomcio nie twierdzę że przecinak to idealny środek a tej nakrętki nie odkręca się co dziennie ani  2 razy do roku tylko ...... raz na 10- 20 lat czyli 2 razy w życiu silnika....
No i zmierzam do tego że nie wiem co ty piszesz o tym klinie.... Zazwyczaj wystarczają 2 "ciosy" Często jest tak że trzeba przecinakiem bo klucza pneumatycznego nie ma, albo nie daje rady ( klucz) albo okazuje się że za koło zamachowe nie ma czym złapać i jak, a nie pomaga to że pojazd jest na biegu i ma wciśnięty hamulec...

200

jak ty krzysiek dokręcasz śruby majzlem i młotkiem to wspułczuje tym maszynom bo teraz jest taki dostęp do kluczy że majzel i młotek to jest era kamienia łupanego jak cię nie stać na klucze to sobie takich maszyn nie kupuj bo u nas jak widzą że do śruby podchodzisz w taki sposób to ludzie mówią że jest mechanik paprok a nie fachowiec

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292