Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
u nas świnie po 2.80, owies paszowy 600zł, jeczmien jary 700 ozimy 650, zyto i pszenzyto 650zł,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u nas świnie po 2.80, owies paszowy 600zł, jeczmien jary 700 ozimy 650, zyto i pszenzyto 650zł,
Sprzedałem dziś pszenice po 963zł\t
Cena mleka za styczeń 1,24 netto za litr, przy parametrach 4,67 tłuszcz ,3,20 białko.
leslaw00 przy jakim litrarzu?
Ja sprzedałem byki cena po wybiciu 10 zł
Odstawiłem około 16000 litrów.
Koner to słabiutko bo morliny za biało czarnego byka po uboju 11,02 netto a mięsne to jeszcze lepiej.
u mnie są tacy wyzyskiwacze że przyjdą popatrzą i ci powiedzą że to nie mięsny a w paszporcie jak byk napisane że mięsny podejrzewam że nigdy by nie dali najwyższej klasy tak to już jest co zrobić trzeba się cieszyć tym co jest
ja mleko 1,32 za litr przy 3,40 białko i 5 tłuszcz. Odstawiam jakieś 12 tys litrów
Skorpion a gdzie odstawiasz mleko?
ROTR Rypin
Saletra z Anwilu 1200 zł/ t, pojawiły się również pierwsze cenniki na materiał siewny z Hodowli Roślin w Strzelcach i pszenica zależnie od odmiany 2300-2400 tona.
Scorpion u nas od większości rolników też mleko skupuje ROTR ale o takiej cenie to jeszcze nie słyszałem.
U mnie pszenica poleciała w dół, chyba za dużo wiara zaczęła odstawiać, każdy myśli o drożejących nawozach. Wiele osób w mojej okolicy poważnie nastawia się na zboża każdy spodziewa się że może ziarnek brakować i jarki będzie sporo w tym roku.
staniała ??? młyn ujazd płaci 1200zł\t ....
Skorpion a ta cena to netto?
Ceny z dzisiaj
Pszenica 1100 + vat
żyto 815 + vat
owies 800 + vat !!!
A i widziałem ofertę na zakup gryki 50 ton po 5000/tonę
świnki po 3,6 + vat i rośnie
Na wtorek do odstawienia.
wczoraj sprzedałem końcówkę co nie zdążyła na święta wyrosnąć po 3,70 z vatem
Skorpion a ta cena to netto?
Cena brutto, jeżeli wprowadziłem w błąd to sory
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo