Odp: Prasy rolujące
Ja mam z230 i jakoś chodzi założyłem nowe łożyska i dolną taśmę pomalowałem i może być na pewno lepiej robić tą jak kostką
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » Prasy rolujące
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam z230 i jakoś chodzi założyłem nowe łożyska i dolną taśmę pomalowałem i może być na pewno lepiej robić tą jak kostką
A co powiecie o RC 121, podbieracz 1,40 m pewnie mechanicznie podnoszony, mechaniczny naciąg pasów, jeden sznurek, pasy ok, z hydrauliki to tylko otwieranie klapy, sprzęt za 7 tyś pod nosem? jak z to jest z tym naciągiem pasów? nie przeszkadza że nie hydrauliczny ?
Ktoś ostatnio oglądał rc 121 i konkluzja była man nie opis jest gdzieś na forum, Jamir kupił właśnie prasę za 7 tysięcy dużo lepszą więc ta rc121 to żadna rewelacja.
Scorpion napisał/a:A co powiecie o RC 121, podbieracz 1,40 m pewnie mechanicznie podnoszony, mechaniczny naciąg pasów, jeden sznurek, pasy ok, z hydrauliki to tylko otwieranie klapy, sprzęt za 7 tyś pod nosem? jak z to jest z tym naciągiem pasów? nie przeszkadza że nie hydrauliczny ?
Ktoś ostatnio oglądał rc 121 i konkluzja była man nie opis jest gdzieś na forum, Jamir kupił właśnie prasę za 7 tysięcy dużo lepszą więc ta rc121 to żadna rewelacja.
Jamir to zrobił tak jak ten góral. Nie sprzedał psa za tysiąc to go zamienił za dwa koty po pięćset.
Czyli jesteście na nie, a wie ktoś coś o tym naciągu pasów ?
A taki Massey Ferguson 1640 lub Hesston 5540 ? cena tych dwóch to 10 tys ale nic nie wiem bo jeszcze nie dzwoniłem
Fenol napisał/a:Scorpion napisał/a:A co powiecie o RC 121, podbieracz 1,40 m pewnie mechanicznie podnoszony, mechaniczny naciąg pasów, jeden sznurek, pasy ok, z hydrauliki to tylko otwieranie klapy, sprzęt za 7 tyś pod nosem? jak z to jest z tym naciągiem pasów? nie przeszkadza że nie hydrauliczny ?
Jamir to zrobił tak jak ten góral. Nie sprzedał psa za tysiąc to go zamienił za dwa koty po pięćset.
Dokładnie Marku
Tak więc nowy zakup stoi już bezpiecznie pod dachem u mnie. Wielkie podziękowania dla Jamira który pomógł w całej transakcji :brawo: :beer:
Podbieracz 130 cm, podnoszony ręcznie, komora 120x80-180, docisk pasów hydrauliczny, owijanie na 2 sznurki, rocznik 93, pasy stan dobry, jedyny mankament to nieoryginalny,marny sterownik
Cena : 9500 za prasę+ 900 transport
Widzę że pierwszą sesję zdjęciową przeszła pomyślnie czyli teraz tylko jakiś czas nie tykac żeby nic nie potargac hehe.
ładna
niech tylko ogłoszą tą listę w agencji i upewnię się że się nie łapię to też będę szukał używki
ładna
niech tylko ogłoszą tą listę w agencji i upewnię się że się nie łapię to też będę szukał używki
No stoją w mojej okolicy jeszcze 2 ale Hestona.
A czy duże kostki używane to towar warty uwagi czy raczej wytłuczone młode roczniki z firm usługowych?
A czy duże kostki używane to towar warty uwagi czy raczej wytłuczone młode roczniki z firm usługowych?
Krone tak aby nie Class awaryjne są dosyć , dwie używki były w okolicy to obie się psuły . Reszta to nie wiem jak się zachowują , to zależy też od ceny
Sam ganiałem nie dawno za dużą kostką i można powiedzieć że rozróżniamy dwa rodzaje pras wielkogabarytowych ze względu na sposób wiązania czyli zwykłe na pojedynczy supłacz i z podwójnym supłaczem .Claas oferuje tylko pojedynczy czyli taki jak w małych prasach np.sipma a reszta pras obecnie produkowanych (case ,new holland,fendt, ferguson,i nie które modele krone) wywodzą się w prost z amerykańskiego hesstona i wiążą sypeł na początku i na końcu baloty dzięki temu zaciskacz nie trzyma sznurka w aparacie i bele mogą być bardziej sprasowane ,więc żeby zacząć szukać prasę to trzeba sobie wybrać typ wiązania i dopiero szukać .
Hej wszystkim.
Niedawno kupiłem do mojego forszaja 323A prasę KRONE 150. Czy używa jej ktoś do prasowania, jak się sprawuje, czy jest awaryjna, oraz na jakim biegu powinienem prasować?
Dzięki za odpowiedzi
Są to podobno dobre prasy a awaryjność zależy od stanu technicznego a to jakim biegiem będziesz musiał dopasować sam na polu w zależności od tego co prasujesz i ile tego jest, tak jak z wszystkim .
Musisz patrzec czy zostaje za Tobą słoma bo jesli tak to znaczy że musisz zwolnic troszkę to taka chyba jedyna prosta zasada co do prędkości przy prasach pasowych.
za wolno nie można bo też zgubi
za wolno nie można bo też zgubi
Dlaczego twierdzisz że jak za wolno to też zgubi może nas oświec bo nie bardzo wiem którędy miała by gubic przecież zasada podbierania jest jak w każdej prasie a przecież kostka pracuje bardzo wolno i nie gubi jakoś.
pomyłka miałem na myśli rolującą na pasy.
Może chodzi o to że podbieracz będzie "odbijał" materiał zamiast go podebrać.
pomyłka miałem na myśli rolującą na pasy.
No to jest temat o rolujących, może masz jakiś wynalazek bo te prasy pasowe co znam to z podbieracza idzie na wałek a tuż nad nim jest pas więc nie wiem jak może nie zebrac tym bardziej że drabinka dociska materiał do zębów podbieracza a ten choc by nie chciał musi podac dalej, chyba coś tu kręcisz.
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » Prasy rolujące
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo