321

Odp: problemy z hydraulika

Co to znaczy szumi olej,mam prośbę opowiedz jeszcze raz po kolej co się dzieje i co słychać.Po prostu potrzebuję więcej informacji.

322

witam
ja mam problem tej natury że jak przestawię dźwignię tą która ustawia wymuszone niezależne pływające czy jakoś tak to jak przestawię to pokrętło max w prawo to ustawianie głębokości działa ale tylko jak ramiona są  puste  jak nic nie jest zaczepione a jak stanę na ramionach to jak opuszczam to nie zatrzyma się na  ustawionej głębokości tylko ramiona lecą do samego dna co może być problemem PROSZĘ O POMOC!!!

PS. ramiona są wyregulowane według instrukcji

323

Ja ci nie pomogę po pierwszą rzeczą jaka robiłem przy hydraulice to wywaliłem wszystkie te dźwigienki od regulacji.Został sam rozdzielacz a grzybek jest ustawiony na środku i mam święty spokój,podnoszę i opuszczam na wymuszonym jak w cyklopie.

324

witam pompa sama mi podnosi albo puszcza  a jak ja podnoszę to słychać szum oleju jak było duże ciśnienie może mam zile ustawiony rozdzielacz mam taki sam jak na fotce wcześniej ma kolega na pusto i na pełno robi to samo

325

Nie wiem jak jest w fortschritach ale przy ursusie jak takie coś się dzieję to jest coś z rozdzielaczem albo z pompą .

326

witaj to jest forszmitt 300

327 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2011-02-16 22:39:42)

To ma to być tak ,jak widziałeś na zdjęciu rozdzielacz u Dario, znajdź VW-1 i ten grzybek ustaw na środku.Jeśli nie będzie poprawy to musisz ściągnąć katalog od 323 i poszukaj rozdzielacza i rozbierz go i wyczyść bo możesz mieć zapchany któryś zaworek.Masz tu jeszcze schemat przepływu oleju .Dźwignia E nie ma znaczenia jak nie masz podłączonej linki od kopiowania terenu.. http://www.fotoload.pl/123aa18/c96004d3f3cd7ecd06d087f3ae20ebe32692_min.jpeg

328

witaj dzięki za wiadomość gdzie można dostać katalog bym kupił a może ma ktoś katalog to fotkę zrobi schematu rozdzielacza to jest forszmitt 300

329

Oj leniwy z ciebie gość  http://rapidshare.com/#!download|883l32 … .rar|38302

330

witaj ja nie jestem leniwy tylko brakuje mi czasu praca i gleba to niema czasu na siedzenie przy kopie dzięki za informacje

331

Witam wszystkich

Mam 323. Ciekł mi olej miedzy przystawką a skrzynią biegów. Zrobiłem ten wyciek. Wymieniłem również olej hydrauliczny. Po zalaniu  olejem odpaliłem i usłyszałem jak coś zgrzyta. Jak wyłączę pompę hydrauliki to zgrzyt cichnie. Gdy ją włącze to zgrzyta i i nie podnosi ani nie ma hydrauliki zewnętrznej. Pompy hydrauliki nie tykałem. Co może być problemem. Proszę o pomoc.

332

Stawiam na to, że wyłączyła Ci się pompa i jak włączasz to nie chce zaskoczyć i zgrzyta. Spróbuj włączyć ją przy wyłączonym silniku. Jak zaskoczy to powinno być OK.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

333

po prostu zapowietrzyła ci się ja miałem ten sam bul jak zalałem skrzynie olejem a wspomaganie ci działa dobrze pisz na gg koło 21 to ci pomogę albo dzwoń na tel

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

334

przy włączeniu najpierw pompy potem silnika jest tak samo. Wspomaganie działa ok. zregenerowany orbitrol - przedtem ciekł. Z tego co wiem to tam pompa sama się odpowietrza.

335

Może spadła sprężyna z dźwigni załączającej pompę , miałem to samo i nie mogłem dojść co się stało zjechałem z pola wszystko działało a na drugi dzień nic.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

336

To mówicie panowie że trzeba wytargać pompę, żeby coś się dowiedzieć?

337

Nigdy w życiu. najpierw sprawdź wszystkie inne możliwości...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

338

A ta sprężyna to gdzie jest?

339

Ale raczej nie spadła bo podczas wyłączania jest opór jak się ciągnie

340

bastelli napisał/a:

Ale raczej nie spadła bo podczas wyłączania jest opór jak się ciągnie

Skoro jest opór to zdejmij obudowę i zwal linkę z tej wajchy żeby była luźna i powinno zazębic ja też tak miałem że była zawalona a jak sobie to naprawiłem to podczas załanczania zaczęło zgrzytac tylko że u mnie wystarczyło deczko podgiąc i jest ok.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl