Odp: problemy z hydraulika
Co to znaczy szumi olej,mam prośbę opowiedz jeszcze raz po kolej co się dzieje i co słychać.Po prostu potrzebuję więcej informacji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co to znaczy szumi olej,mam prośbę opowiedz jeszcze raz po kolej co się dzieje i co słychać.Po prostu potrzebuję więcej informacji.
witam
ja mam problem tej natury że jak przestawię dźwignię tą która ustawia wymuszone niezależne pływające czy jakoś tak to jak przestawię to pokrętło max w prawo to ustawianie głębokości działa ale tylko jak ramiona są puste jak nic nie jest zaczepione a jak stanę na ramionach to jak opuszczam to nie zatrzyma się na ustawionej głębokości tylko ramiona lecą do samego dna co może być problemem PROSZĘ O POMOC!!!
PS. ramiona są wyregulowane według instrukcji
Ja ci nie pomogę po pierwszą rzeczą jaka robiłem przy hydraulice to wywaliłem wszystkie te dźwigienki od regulacji.Został sam rozdzielacz a grzybek jest ustawiony na środku i mam święty spokój,podnoszę i opuszczam na wymuszonym jak w cyklopie.
witam pompa sama mi podnosi albo puszcza a jak ja podnoszę to słychać szum oleju jak było duże ciśnienie może mam zile ustawiony rozdzielacz mam taki sam jak na fotce wcześniej ma kolega na pusto i na pełno robi to samo
Nie wiem jak jest w fortschritach ale przy ursusie jak takie coś się dzieję to jest coś z rozdzielaczem albo z pompą .
witaj to jest forszmitt 300
To ma to być tak ,jak widziałeś na zdjęciu rozdzielacz u Dario, znajdź VW-1 i ten grzybek ustaw na środku.Jeśli nie będzie poprawy to musisz ściągnąć katalog od 323 i poszukaj rozdzielacza i rozbierz go i wyczyść bo możesz mieć zapchany któryś zaworek.Masz tu jeszcze schemat przepływu oleju .Dźwignia E nie ma znaczenia jak nie masz podłączonej linki od kopiowania terenu..
witaj dzięki za wiadomość gdzie można dostać katalog bym kupił a może ma ktoś katalog to fotkę zrobi schematu rozdzielacza to jest forszmitt 300
Oj leniwy z ciebie gość http://rapidshare.com/#!download|883l32 … .rar|38302
witaj ja nie jestem leniwy tylko brakuje mi czasu praca i gleba to niema czasu na siedzenie przy kopie dzięki za informacje
Witam wszystkich
Mam 323. Ciekł mi olej miedzy przystawką a skrzynią biegów. Zrobiłem ten wyciek. Wymieniłem również olej hydrauliczny. Po zalaniu olejem odpaliłem i usłyszałem jak coś zgrzyta. Jak wyłączę pompę hydrauliki to zgrzyt cichnie. Gdy ją włącze to zgrzyta i i nie podnosi ani nie ma hydrauliki zewnętrznej. Pompy hydrauliki nie tykałem. Co może być problemem. Proszę o pomoc.
Stawiam na to, że wyłączyła Ci się pompa i jak włączasz to nie chce zaskoczyć i zgrzyta. Spróbuj włączyć ją przy wyłączonym silniku. Jak zaskoczy to powinno być OK.
po prostu zapowietrzyła ci się ja miałem ten sam bul jak zalałem skrzynie olejem a wspomaganie ci działa dobrze pisz na gg koło 21 to ci pomogę albo dzwoń na tel
przy włączeniu najpierw pompy potem silnika jest tak samo. Wspomaganie działa ok. zregenerowany orbitrol - przedtem ciekł. Z tego co wiem to tam pompa sama się odpowietrza.
Może spadła sprężyna z dźwigni załączającej pompę , miałem to samo i nie mogłem dojść co się stało zjechałem z pola wszystko działało a na drugi dzień nic.
To mówicie panowie że trzeba wytargać pompę, żeby coś się dowiedzieć?
Nigdy w życiu. najpierw sprawdź wszystkie inne możliwości...
A ta sprężyna to gdzie jest?
Ale raczej nie spadła bo podczas wyłączania jest opór jak się ciągnie
Ale raczej nie spadła bo podczas wyłączania jest opór jak się ciągnie
Skoro jest opór to zdejmij obudowę i zwal linkę z tej wajchy żeby była luźna i powinno zazębic ja też tak miałem że była zawalona a jak sobie to naprawiłem to podczas załanczania zaczęło zgrzytac tylko że u mnie wystarczyło deczko podgiąc i jest ok.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo