101

Odp: Czy jesteś za zniesieniem dopłat?

Pewnie jeden ze wspólników ma broń palną i umie się nią posługiwać, dlatego kompromis łatwo osiągnąć wink

102 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2011-02-24 23:51:59)

Dario napisał/a:

Pewnie jeden ze wspólników ma broń palną i umie się nią posługiwać, dlatego kompromis łatwo osiągnąć wink

Raczej tak bo inaczej to w Polsce nie da rady big_smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

103

ej tam od razu broń. Kombajn był kupiony za równe części i stoi u jednego gospodarza i on za niego odpowiada. Przed sezonem ugadują się ile będą brali za godzinę koszenia u wspólników a ile jak pojadą na zarobek. Ten co trzyma kombajn kosi i dostaje ileś zł za godzinę obsługi. U wspólników jest to zazwyczaj pokrycie kosztów a zarobek u innych. Na koniec sezonu rozliczenie i to co zarobią mają na naprawy czy na paliwo na przyszły sezon.
Te maszyny w których ja mam udziały to podobnie. Każda maszyna u innego gospodarza i on za nią odpowiada i remontuje. Ja mam orkan. Ustalamy ile bierzemy za wypożyczenie. Jak ktoś do mnie przyjedzie po maszynę to sprawdzamy czy wszystko ok  i czy sprawna i tak samo jak oddaje. Jak większa awaria i nie ma na tyle uskładanej kasy to robi się zrzutkę. Awarie, jak ja to nazywam z głupoty pokrywa ten który nie uważał.
Zasady proste jak budowa cepa.

gg 5118068

104

Zasady proste jak budowa cepa    -   tylko mózgi zakręcone jak świński ogon

105

damian9871 napisał/a:

Zasady proste jak budowa cepa    -   tylko mózgi zakręcone jak świński ogon

Dokładnie tak! Bo nie wiem jakie by proste zasady nie były to  i tak nie każdy Polak   się do nich nie dostosuje  bo to po prostu nie w naszej naturze .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "