Odp: Czy jesteś za zniesieniem dopłat?
Pewnie jeden ze wspólników ma broń palną i umie się nią posługiwać, dlatego kompromis łatwo osiągnąć
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Czy jesteś za zniesieniem dopłat?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pewnie jeden ze wspólników ma broń palną i umie się nią posługiwać, dlatego kompromis łatwo osiągnąć
Raczej tak bo inaczej to w Polsce nie da rady
ej tam od razu broń. Kombajn był kupiony za równe części i stoi u jednego gospodarza i on za niego odpowiada. Przed sezonem ugadują się ile będą brali za godzinę koszenia u wspólników a ile jak pojadą na zarobek. Ten co trzyma kombajn kosi i dostaje ileś zł za godzinę obsługi. U wspólników jest to zazwyczaj pokrycie kosztów a zarobek u innych. Na koniec sezonu rozliczenie i to co zarobią mają na naprawy czy na paliwo na przyszły sezon.
Te maszyny w których ja mam udziały to podobnie. Każda maszyna u innego gospodarza i on za nią odpowiada i remontuje. Ja mam orkan. Ustalamy ile bierzemy za wypożyczenie. Jak ktoś do mnie przyjedzie po maszynę to sprawdzamy czy wszystko ok i czy sprawna i tak samo jak oddaje. Jak większa awaria i nie ma na tyle uskładanej kasy to robi się zrzutkę. Awarie, jak ja to nazywam z głupoty pokrywa ten który nie uważał.
Zasady proste jak budowa cepa.
Zasady proste jak budowa cepa - tylko mózgi zakręcone jak świński ogon
Zasady proste jak budowa cepa - tylko mózgi zakręcone jak świński ogon
Dokładnie tak! Bo nie wiem jakie by proste zasady nie były to i tak nie każdy Polak się do nich nie dostosuje bo to po prostu nie w naszej naturze .
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Czy jesteś za zniesieniem dopłat?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo