161

Odp: Uszczelka pod głowicą

Po pierwszym szlifie i już szrot ??? Pachnie mi to naciąganiem . Sprowadż innego mechanika i nic nie mów o tym co powiedział pierwszy -będziesz miał porównanie

162

popieram zmiane mechanika

GG 309772

163

niestety juz za pozna bo zabral silnik do warsztatu ale wszystkie czesci ktore wymieni ma mi oddac facet jest taki ze jak cos jest troche zuzyte to to wymienia ale moze to i lepiej zaplace teraz wiecej ale za to mam spokuj ma dlugi dlugi czas ma go rozebrac w przeciagu dwoch tygodni bo ma juz inne porozbierane i musi pokonczyc to co zaczal a jak rozbebeszy to mam do niego jechac i zobaczyc co jest zepsute i wtedy powie mi ile to kosztowac bedzie a moze ktos z was kto sie zna ma ochote sie ze mna przejechac

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

164

Skąd będziesz wiedział, że np. wał który ci pokaże, czy odda, jest z twojego silnika? I co wsadzi do twojego, jako naprawionego? Daje jakąś gwarancje na naprawiony silnik?

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

165

no nie bede wiedzial co mi oddal ani co wsadzil ale trzeba troszke ufac ludziom wiem ze to blad ale ja juz taki jestem a gwarancji daje rok

166

nie trzeba ufać ludziom, wielokrotnie się o tym przekonałem... karlos, uważaj na siebie!

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

167

prowadzi firme ktora zajmuje sie naprawami tylko maszyn z tymi silnikami wiec musi dbac o renome sa goscie ktorzy sa drodzy i nic nie potrafia ale sa i tacy ktorzy sa dobrzy ale cenia swoja prace mam nadzieje ze ten czlowiek zalicza sie do drugiej grupy w koncu musi dbac o renome

168

no i silnicze naprawiony lub prawie wymieniony procz bloku i glowic wszystko nowe zaplacilem kupe forsy ale wszystko chodzi jak nalezy i jest ok

169

Oszczędzaj go narazie karlo, jeśl mówisz że wszystko prawie wymienione to musi być na dotarciu.
:angel: wynik:

http://images29.fotosik.pl/44/777b2bad10b1551e.gif

gg6876703

170

30 lit. ropy spalil juz u mechanika na hamowni a i ja go na razie katowac nie bede

171

Niewiem-niektórzy mówią że 100 mtg. to silnik jest po dotarciu.Co otym myślicie?:nie_wiem:

http://images29.fotosik.pl/44/777b2bad10b1551e.gif

gg6876703

172

nie wypowiem sie bo sie nie znam

173

aby dobrze sie dotarł to musi pracowac na połowie mocy a nie pyrkac cały dzien na podwórku

Ciężko jest i być ciężko musi
gg 8499045

174

przez ile czasu

175

jezeli chodził na hamowni to ok 50 mtg na połowie mocy

Ciężko jest i być ciężko musi
gg 8499045

176

no podobno pracowal na hamowni ale nie wiem jak dlugo pewnie nie zazbyt spalil 30 l ropki na wolnych obrotach

177 Ostatnio edytowany przez pepe75 (2007-07-03 00:04:37)

do dotarcia silnika :
30 h -do 25% mocy znamionowej                                                              potem
40h-do 50 % mocy                                                                                   potem
30 h-do 75% mocy                                                                                   potem ile ma pod pedałem smile
aha 1 bronki
       2 podorywka
       3 srednia orka      nigdy na podworku

178

a czy z przyczepka moze poginac

179 Ostatnio edytowany przez Maryush (2007-07-14 22:07:32)

karlos, ile ostatecznie wyniósł Cie ten remont? i co konkretnie było zrobione/wymienione (pisałeś gdzieś tam ze połowę silnika musiałeś wymienić..)?
trafia mi sie tani 323, ale pewnie bedzie wymagał remontu.. zastanawiam sie czy to mi się bedzie opłacać..

I kolejne pytanie do wszystkich.. zadbany i niekatowany silnik w 323 to ile powinien od nowosci bez remontu wytrzymać?? 5000mtg? 6000mtg.. czy ile?? Ogromna większość Forszajków 323 na polskim rynku jest po remoncie silnika albo pilnie go wymaga.. a przebiegi (wg liczników) to nają od 4000 do 9000mtg

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

180

panowie  a ja mam poobny problem tylko ze mi jeszcze wypierdla olej z weża i  bagnetu z duza ilocia oleju