Odp: massey ferguson opinie
699 i 698 to udane maszyny
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » massey ferguson opinie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
699 i 698 to udane maszyny
Znajomy ma od 2004 roku MF 1114 to było w kooperacji robione z landini. Ciąga nim pług obrotowy 4 skiby krone mustang i agregat uprawowo siewny aktywny. rok temu go zajechał i kupił taki sam model tylko że z turbo. Ciągnik ma moc około 110 koni ,czyli coś jak Z323a.On sobie chwali obrabia nim coś około 55ha.
no to chyba jak cos to bedzie taki 699 nie wiem czy slabe maja silniki ale na pewno oszczednne dzieki za opinie i rady
maksx co masz na myśli z tym zajechaniem?
przez sześć lat ostrego użytkowania ,rok temu do domu z pola zjechał tylko na dwóch cylindrach z sześciu. A że polubił ten ciągnik to kupił drugiego za 18000zł ,a tamten jest dawcą.
znam goscia ktory sciaga mfy wszystkie uszkodzone naprawia je i odsyla spowrotem i robi na tym niezlom kase gadalem z nim i mowi ze silniki w masejach to nic gorzej ze skrzyniami jak siadajom na nie jakies zultodzioby i zajezdrzaja je ile sie da
maksx . to twój znajomy nieźle musiał ten ciągnik katować że za 6 lat go wykończył
przecież to prawie 30-to letni ciągnik jest, to mi się wydaje że i tak długo u niego pracował. Te stare trupy z zachodu jak popracują 3 - 4 lata to już na siebie zarobiły ,a jak mają chęć dalej pracować to tylko czysty zysk z zakupu takiego ciągnika.
witam a co powiecie na temat tego ciagnika http://allegro.pl/massey-ferguson-mf-69 … 00086.html
Ja na temat tego ciągnika powiem jedno drogi jak h*j
no wiem cena dojsc duza ale nie ma za duzo tych 690 z przednim jak by byl igla to bym byl wstanie tyle za niego nawet dac bo za dobrego mtzta trza dac te 25tys
Michu jak dobrze poszukasz to znajdziesz dobrego MTZ w niezłek cenie rok temu kupilismy 1025 z 2000 r. za 30 tys. facet likwidował gospodarke miał jeszcze do niego tura ale zdemontował chciał za całośc 38 tys. Sprzedałem zetora 7211 i w to miejsce kupilismy drugiego MTZ
Od tego gościa kupilismy Belarusa z Anglii ma dobre ceny i sprzęt porządny zadzwon pogadaj może ma jakiegos MF w dobrej cenie
Za tą samą cenę praktycznie http://allegro.pl/deutz-fahr-6-10-rok-1 … 49516.html
Podobają mi się takie. Ale potrzebne mi jest cacko 80-90 km z przodem.
dzieki pieta no kupil bym mtzeta bo sam mam albo belarusa ale za nowego trza dac te 80tys minimum a nie raz jak widze te na allegro wykonczone co tylko do remontu sie nadaja to az sie odechciewa sa pronary ale pronara nie chce
I patrzysz tylko na MF czy na inne też ?
na mf tego 690 chyba ze belarusa jakiegos moze sie trafi jakas okazja zadne inne mnie nie interesują bo nie mam zamiaru wywalac kupe kasy w remonty jak cos sie rozleci a na nowego drzona czy inne mnie nie stac kumpel kupil jd 90 konikow i przy orce pali wiecej niz moj forsz tylko ze wiadomo jest sprawniejszy i komfort pracy lepszy ale nazeka na spalanie i nie tylko on jeden co kupili jd
michu23 na temat tego mf 690 powiem ci tylko tyle,w sąsiedniej wsi ma gość takiego,fajny zwinny ciągnik,ma go jakies 5-6 lat i śmiga po polu aż miło patrzeć,jak do tej pory bez awari a robi na jakiś 25 ha z ursusem c-360,sianie zboża,nawozy i wszystkie inne prace wykonuje mf bo wygodny i oszczedny.
Miałem w tym tygodniu przygodę z MF seria 30xx. To jest nowy nabytek mojego kuzyna.
W środę podczas orki umarł panel EHR, wymusiłem ręcznie cewkami na elektrozaworze podniesienie pługa i tak zjechał l do mnie.Za sam przyjazd serwisanci od Korbanka zażądali pięć stówek i mieli czas dopiero po niedzieli. Na szczęście na PPR jest wątek o tych ciągnikach i przyjaźni koledzy.Bardzo szybko dostałem schemat EHR i po prawie całym dniu kombinowania wczoraj udało się ustalić przyczynę awarii - zwarcie do masy na przewodzie od jednego tensometru.
Na szczęście na płytce nic nie poszło (bo tam niewiele umiał bym pomóc) i podnośnik dziś śmiga aż miło.
Tak więc jak się nie ma zaprzyjaźnionego elektryka takie awarie mogą drogo kosztować
Seria 6** jest bez elektroniki jest to wersja podobna ale nowsza do 255. Do tej wersji zaliczyć można również wersję 1***. Z tego co mi wiadomo części do większości z nich pasują od polskich licencyjnych. Osobiście ja bym brał 6 cyl. czyli 699, 1014 itd lepsza kultura pracy jest. Seria 30** jest wadliwa owszem ale to były początki MF z tym co zawsze w ciągnikach się nie sprawdzi czyli elektronika. Elektronika + kurz = awaria.
no juz sie nasuchuchalem o seri 30xx skrzynie awaryjne no i ta elektronika szkoda bo ladnie wygladajom te ciagniki natomiast nie slyszalem zadnych skarg na 6xx bo skrzynie dobre i brak elektroniki nie oczekuje od traktora nie wiem jakich tam luksusow on ma byc malo awaryjny czesci maja byc dostepne w przyzwoitej cenie i tyle apropo bo 699 ma 6 garow a 690 ile ma cztery
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » massey ferguson opinie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo