Odp: Fortschritt E516 E516B E517
No piękna maszyna teraz tylko mu dac heder od tego małego i będzie nie do zabicia.
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Fortschritt E516 E516B E517
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No piękna maszyna teraz tylko mu dac heder od tego małego i będzie nie do zabicia.
Chłopaki zobaczymy po żniwach co ta maszyna jest warta czy tak jak mówi Marek cene złomu czy coś wiecej. Jak narazie jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiony do żniw a zboża jak narazie zapowiadają sie bardzo ładne.
PS
Fenol jare na kurzaku od Woźniaka bez porówania z tradycyjna uprawą nawozową 20 ton robi swoje bez antywlegacza ani rusz.
Ale Marek pisał o cenie za bezużyteczne żelastwo, a tu nawet jak będzie coś nie tak, to zawsze da radę coś z tym zrobić...
Sprzęcik ładnie wygląda, a były właściciel jeszcze nie raz za nim zatęskni, zwłaszcza jak serwis NH go odwiedzi...
witam, tydzień temu też sobie sprowadziłem 516, kombajn wygląda nieźle. zobacze podczas żniw ile jest wart ta maszyna...
Możecie mi powiedziec czy jest do tego kombajny polska instrukcja obsługi??
wuja nie przeczytałeś kilku wątków, mamy instrukcję ale w języku naszych południowych Sąsiadów. Zapytaj Tomka.
Pietia goliłeś już coś 517tką?
Oczywiście jęczmień jary po prostu maszyna płynie po polu bez porównania z 512 wczoraj troche pszenicy i pszenżyta ale to są małe kawałki i nie bardzo jest się jak rozpędzić
:smiley::smiley::smiley:
Fenol przy tym kombajnie wysiadam logistycznie za mało środków transportu na polu przydałaby się jeszcze Brandyska 12 ton. ale to na przyszłe żniwa może uda sie kupić.
PS.
Dziś podczas koszenia żyta pierwsza awaria pęknięta obudowa łożyska podsiewacza moja wina :stu::stu::stu: podczas szykowania maszyny przed żniwami nie dopatrzyłem że poprzedni właściciel to posmarkał aby tylko skończyć zeszłoroczne koszenie. Najważniejsze że wszystko rozebrane jutro rano po części i jak pogoda pozwoli to w pole
Petia ja swoim Ferdkiem 516B przelatałem trzeci sezon, i mam gdzieś opinie typu 1,75 za kg.A tak na marginesie to, nawet nowe samoloty spadają...
mi to nie przeszkadza że 16 czy tam 17 mają taką niską cenę przynajmniej drugi będzie za małe pieniądze
Lechu nadal myslisz intensywnie o 17 dobry pomysł a co z 16 na złom czy będzie dawcą.
Powiem tak po drugim sezonie jestem jak najbardziej na tak szkoda tylko ze tak późno się zdecydowałem na zakup.
po 17 jeszcze w tym roku chyba pojade bo już zaliczka wpłacona a 16 będzie tylko na kuku, właśnie jest w trakcie przezbrajania
Jaka cena jesli można wiedzieć i rocznik stan i lokalizacja ????
zdążyłem w ostatnim momencie bo chłopaki już zaczęli przymierzać się do niego z palnikiem, heder od niego już mam i końcówke sezonu nim kosiłem a że jest węższy to robota naprawde super. liczyłem że jego stan będzie tragedia skoro już na złom ma iść ale jak go zobaczyłem to stwierdziłem z bratem że ino trzeba go brać. heder wyszedł za 2,5 tyś a reszta 11,5. całość 14 tyle że bez wózka ale ten co mam od 16 to tylko troche skróce i będzie git
To ten z pod Kołobrzegu
ja dokładnie. był malowany i ta farba troche wypłowiała, może jak bym miał natchnienie i sprzęt to malnął bym go tak jak mam teraz przyczepe
Ja tam bym się raczej martwił o to ile farby na tego kolosa pójdzie A sprzęt ? Jaki sprzęt ? Jakaś sprężarka żeby nadążyła za pistoletem . Ja mam z rynku sprężarkę nie tą najmniejszą i jakoś daje rade
sprężarkę z lokomotywy idzie kupić za 800zł plus silnik elektryczny no taki mniej więcej 10 kW i trzeba się martwić tylko o zbiornik ... ilosc pistoletów do malowania dowolna ... można rodzinnie malować
http://allegro.pl/sprezarka-pompa-kompr … 16320.html
panowie a takie coś warto kupić? zbiornik mam od hydroforu 300 litrów, silnik zawsze jakiś się znajdzie, filtry od paliwa od c360, wyłącznik ciśnieniowy, zawór zwrotny i myślę że chyba byłoby dobrze, jeszcze myślałem nad sprężarką od jelcza dwutłokową
Cena dobra jak resztę sobie wykombinujesz to niezły sprzęt wyjdzie i co najważniejsze serce będzie nowe.
Kto produkuje te sprężarki? Zasadnicze pytanie bo może się okazać że ze złomu do reanimacji będzie lepsza. Jakiś czas temu kupiłem malutki zestaw kluczy - nasadek do auta aby był w razie czego. Kosztował 30 zł, a że byłem w potrzebie i coś odkręcałem w ciągniku, zrobiłem przymiarkę do tych kluczy i jedną ręką pier**l nasadkę na fajce...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Fortschritt E516 E516B E517
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo