Odp: Jaki ciągnik wybrać
Jak bym miał brać ursusa to c 3110
A na co Ci taki zabytek ?? i gdzie to kupiłbyś
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Jaki ciągnik wybrać
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak bym miał brać ursusa to c 3110
A na co Ci taki zabytek ?? i gdzie to kupiłbyś
motokogut jutro znajde namiary i ci dam ...
Stał taki ursus na allegro za jakieś 18 - 19 tysi z francji sprowadzony podobno A po za tym u mnie same zabytki na podwórku to ten jeden w to czy w tamto
Jednak postawię na zetora przynajmniej wygodniejszy od MTZ-ta bo wajchy od biegów z boku i kierownica normalnej wielkości i normalnie położona
Zetor za 20 tysi nic ciekawego Wujek dał ponad 30 tysi i też nie rewelacja Mi w zetorku podoba się wszystko po za tym co znajduje między skrzynią a przednim mostem czyli jego serce . To jeszcze zależy do czego ma być ten ciągnik ? Ale to moje zdanie . Każdy robi jak mu pasuje
hmm zetora z przednim za 20 tys to kupi się ale te 10 tys sie włoży w remoont ... wole jednak ruska niż zetora ... mniej pali , zwrotniejszy , biegi z boku itp czy zetor wygodniejszy .. hmm kłucił bym się ... MTZ szybszy . fakt mógł by miec większa siłę uniesienia na ramionach ale to się da przeskoczyc ...
Wojtas MTZ może i szybszy ale weż go utrzymaj na drodze przy max prędkości, gdy Ci uda się sztuka taka toś jest pan.
Wiem że za 20 zetora nie kupie ale za 30 to już bym kupił a ciągnik ma być wykorzystywany do prasy zwijającej kosiarki rotacyjnej przyczepy samozbierającej rozsiewacza 1000l beczki do gnojówki 2.500l rozrzutnika obornika (bo w tedy bym woził na 2 ciągniki a c360 by se chodziła w cyklopie) do takich prac byłby wykorzystywany orał i siał będę forszajem więc zetor tak ciężko miał nie będzie
To musiał byś mieć rotacyjną ponad 2 metry bo do mniejszej nie warto zapinać, beczka też maława do takiego zetora..przyczepa też odpowiednia musi być; jak i rozrzutnik...
Ale do prasy idealny. I za duzo nie pali skąd są te opinie że zetor 8145 tyle pali? póki co to silnik jak w 385 a ja na spalanie nie narzekam, przynajmniej w stosunku do tego co zrobi
Ja wybrałbym MTZ i to bez zastanawiania się
Wojtas MTZ może i szybszy ale weż go utrzymaj na drodze przy max prędkości, gdy Ci uda się sztuka taka toś jest pan.
Da rade utrzymać, trochę pokombinować ze zbieżnością kół albo wspomaganie założyć i zapyla aż miło. W emtim wszystko da rade zrobić
Jeśli zetor lub ursus serii ciężkiej był by taki zły to czemu tyle było go exportowanego na zachód ? mam 912 z 87r od nowości z agromy i przez 15 lat był podstawowym ciągnikiem w gospodarstwie silnik skrzynia i tylny most oraz zwolice nie do zdarcia spalanie adekwatne do mocy wom robiłem w zeszłym tygodniu po 24 latach wymieniłem tylko uszczelki i pierścienie za niespełna 50 zł. więc co można od ciągnika chcieć więcej w tym przedziale cenowym?
Ja posiadam zetora 8011 przy którym nic nie robiłem do dnia dzisiejszego a czasami to był głównym koniem pociągowym. Jedynie to w tym roku musimy wymienić pierścienie w silniku, jak na swoje osiągi to pali bardzo przyzwoicie. Podnośnik też ma mocny bo bez siłowników wspomagających podnosi agregat z mojego zestawu bez siewnika i ciąga 5 m agregat przy uprawie przed siewem. Bardzo dobrze się go prowadzi po drogach bo ma miękki przód. Jedynie to brakuje 4x4 ale za to nie miał by miękkiego przodu.
W Polsce Zetor kilkanaście lat temu budził respekt, to był ciągnik. Śmigały tu prawie same Ursusy i Zetory. Teraz ludzie są wybredni, sam wolał bym jakiegoś DF'a czy MF'a niż Ursusa albo Zetora...ale wiadomo że nawet za 914 trzeba ze 30 tys położyć...
To też twarda maszyna http://otomoto.pl/case-845-xl-zetor-urs … 71528.html
Tylko ja coś mi walnie w zetorze to jadę 13 kilometrów i kupuje daną część za normalną cenę a jak coś piepsznie w zachodnim wynalazku to już tak prosto nie jest z zakupem części
Z tymi zachodnymi tak jest że naprawy są na pewno o wiele droższe ale i też tak często się nie psują, ale jak ktoś będzie dbał o ursusa i zetora to i tak nie będzie na co narzekał. Też byłem niedawno przed wyborem zetor vs zachodni i wybrałem zetora i nie zawiodłem się na nim jak do dzisiaj.
Ja o ciągniki dbam zawsze na czas zmieniam oleje i filtry i staram się nie przeciążać w robocie
Sabastian z tą pełną prędkością na drodze .. żaden problem... smigam od początku gaz w podłodze siedze wygodnie słucham radyjka i jade przed siebie kręcąc kierownica tylko na sakrętach ... ( orbitrol ) za 20 tys nie kupuje się już z sefwomechanizmem starego typu ...
w tym temacie sprawdzi się stare dobre przysłowie "jak dbasz tak masz" nic innego
a co kupisz to tylko sprzedawca wie ....
Nie ma to jak Case International. Mam na stanie kosiarkę samojezdną tej firmy. Nie kupisz nakrętki, śrubki, uszczelniacza, bo wszystko calowe.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Jaki ciągnik wybrać
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo