Temat: śruba rzymska - wieszaki 323
Jak można ruszyć te śruby regulacyjne od wieszaków w 323? Dodam że wd40 itp wynalazki nie działają. Próbowałem nawet R3 lać bo ponoć pomaga i nic
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » śruba rzymska - wieszaki 323
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak można ruszyć te śruby regulacyjne od wieszaków w 323? Dodam że wd40 itp wynalazki nie działają. Próbowałem nawet R3 lać bo ponoć pomaga i nic
podgrzac! np palnikiem wtedy ruszy
palnikiem kiedyś grzałem to śruba pęka ... w sumie z 4 strony możliwych do wykrecenia wykreciła się jedna sztuka .. jedna się ukręciła a reszta się nie ruszyła.. ale zaczeła skręcac ... ale to wszystko zależy do jakiego stopnia zardzewiało ...
czyli praktycznie rzecz biorąc przegrana sprawa ?
spróbowac można ... jak masz palnik .. jesli nie to chyba jakiś zamiennik ..
Ja u siebie ruszyłem je młotkiem tzn. opukałem porządnie potem nocka w coca coli znów pukanie i ruszyły a teraz pilnuję i co mycie traktora to smarowanie i jak na razie bez problemów nawet po zimie.
Tak jak Jamir pisze. Ja stosuję w takim momencie Rost Off od Wutha i pieszczenie 2kg młotkiem na kowadle. Znów Rost Off i młotek, a następnie w imadło i solidny klucz do rur i wte i z powrotem, po milimetrze, po pól milimetra , aż do skutku i jeszcze żaden gwint mnie nie pokonał, a wszystkie pracują u mnie tak, że podczas jazdy jak dość solidnie nie zakontruję to się samo odkręca.
Ja jak coś nie chce się wykręcić to rozgrzewam a potem do zimnej wody
A czy to jest temat do "zrób to sam"?
A czy to jest temat do "zrób to sam"?
No właśnie zastanawiałem się gdzie go założyć. Poniekąd jest...
No już darujcie chłopu. Gorszych mamy do wyćwiczenia na forum.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » śruba rzymska - wieszaki 323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo