Temat: Blokowanie Wysypu
mam problem a jestem tu nowy hmm blokuję mi rurę od wysypu zboża nie przy otwieraniu jej tylko przy wysypywaniu na przykład jak kosiłem w tamtym roku żyto i miałem pełny zbiornik to mi blokuje coś co to jest ?????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Blokowanie Wysypu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam problem a jestem tu nowy hmm blokuję mi rurę od wysypu zboża nie przy otwieraniu jej tylko przy wysypywaniu na przykład jak kosiłem w tamtym roku żyto i miałem pełny zbiornik to mi blokuje coś co to jest ?????
Za mocno otwarte osłony żmijki w zbiorniku.
mam problem a jestem tu nowy
I już wpadka , co rura ma wspólnego z targańcem? Przenoszę
Sprawdz łożysko które jest na ślimaku w rurze od wysypu,jeśli ślimak nie będzie miał oporu na łożysku to będzie chciał się 'wykręcić' tak jak śruba i będzie się blokował.
Też miałem ten problem, okazało się że ślimak się przesuwał i na końcu śruba haczyła o blachę, więc podłożyłem dwie podkładki na oś ślimaka i już się nie przesuwa.
korytko bardziej zasłoń i będzie ok. Za dużo zaciąga i nie ma siły wypluć całego zboża
Też miałem taki problem i nie wiedziałem co jest nie tak a okazało się że obudowa łożyska na końcu rury była za bardzo przesunięta w stronę końca co powodowało że żmijka nie zazębiała się ze żmijką w zbiorniku efektem czego pierwsza nie kręciła się a druga napychała zborze tak długo aż się nie blokowało...... po otwarciu rury pokręć ręką żmijkę i sprawdź czy wszystko się zazębia....
może ktoś zrobic kilka fotek zasuwy ślimaka i podesłac na emaila
remont zt323 plus nowy silnik 6ct107 fotki jak wykonałem koło zamachowe łapy filtr olejowy
Koledzy pomocy mam problem z moją 514 blokuje mi wysyp zboża paski się palą a żmijka nie chodzi osłony żmijki pozamykane pomaga jak wypcham ze żmijki ziarno zamknę rurę i powoli otwieram osłony
może nie zazębia się żmijka z rury wysypu ze żmijką w zbiorniku.
To jedyna przyczyna. Ślimak ze zbiornika podpycha slimak z rury i ten się nie kręci. Sprawdź mocowanie ślimaka na końcu rury oraz kły zazębiające. U mnie też się tak działo
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Blokowanie Wysypu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo