41

Odp: Jakie stawki Za Koszenie ?????

u mnie to  od 300 do 350 tak myślę ze w tym roku ...

42

u nas w zeszłym roku było mokro więc jak koła duzo boksowały  to 300 za godzinę  a jak było ok to 300 za hektar , raz miałem taki 1 ha że w 25 minut obróciłem - musiałem za pszenicą po polu ganiać hehe 2 i przyśpieszacz na maxa........

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

43

U mnie też stawki w okolicy 250 bez sieczkarni.
W tym roku jednak prawdopodobnie nie będę miał  za dużo usług chyba że mi w pracy przypasuje z urlopem.

44

Ja chłopaki w zeszłym roku brałem 200 za godz ale w tym będę musiał coś podnieść bo w okolicy jest tylko jeden bizonek który z ledwością obrabia swoje a skr-y zostały właśnie zlicytowane..... Nie będę się nikomu prosił..... jak ktoś chce to mu pojadę a jak uzna że za dużo to niech wraca do snopowiązałki ;p

45

no więc tak ja w tym roku po  uzgodnieniu z innymi komabjnistami biore tak
kombajn class  2 ha na godzine tak średnio cena 300 pszenica   360 rzepak
Bizon Z 56 300 na godzinę
Forszaj  512 300 na godzinę

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

46

Czyli wojtas zmowa cenowa

47

podpinam się pod zmowę cenową też 300

48

Problem ze zmową cenową w Polsce jest taki że wykańczają rolników młynarze, rzeźnicy, wojtas ze scoda19, a na Świecie to przestępstwo i jest ścigane a nie chronione.

49

dario może i wykanczam  może nie  patrzac na ceny prywaciaży  co wystawiają faktórke to  za ha wykoszenia rzepaku musiał bys u niego zapłacis 400zł  to ja wykanczam big_smile  ja jade stawką  która ani nie jest za wysoka ani za niska bo po kosztach to mi sie nie usmiecha  robic

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

50

u mnie jest kombajnów dużo i zapewne rozrzut cenowy też ja mam heder 5m i jak bym chciał to rok temu za 280 mogłem kosić tyle że u siebie bym nie zdążył w tym stawka w górę bo nic nie tanieje a paliwo poszło jak nic a dojazd też jadę na on ale nikt tego nie płaci ja nikogo nie zmuszam konkurencja jest duża ale myślę że to nie o cenę chodzi tylko o jakość koszenia

51

U mnie w zeszłym roku po 300 na h brał bizon więc jak by się pojawił jakiś forsz to by się od roboty nie ogonił tym bardziej że są tylko chyba 4 te bizony ale tylko 2 robi wszystkie usługi bo reszta nie za bardzo chce osobiście sam bym wolał kosic czymś szybszym i dokładniejszym niż bizon.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

52

Ile za godzine koszenia- 514, 5,7m? 250zl?

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

53

ja biorę 250 zł bez sieczkarni z sieczkarniom 280 zł

GG-11131606 Spokojny ze mnie chłopak weź podejdź pogadaj looknij !!
Nie szukam awantury, powodu do kłótni !! Lecz męczę atmosferę jaka jest tu między ludźmi
http://koleso.topof.ru/logos/pneumant_logo.gif
błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi smile

54

Witam Koledzy jak tam w tym roku wyglądają u Was stawki za Koszenie  u mnie biorą 320 zł za godzinę koszenie bez sieczkarni a 350zł z sieczkarnią  .

GG 16238418

55

Godzinę koszenia czym  ?

56

E 512-514 I Bizon

GG 16238418

57

u nas  biorą od 400 do 470zł  za ha  ...  bez wyjątku czy wistullą czy  lexionem

58

Wojtas u mnie takie stawki nie do przyjęcia , nawet 208 bierze 340 z ha.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

59

u mnie Bizonami wołają po 300 za godzinę nie ważne czy z sieczkarnią czy bez,ja pierwszy rok żeby się wkręcić w rynek biorę po 250bez i 270 z sieczkarnią

60

Ja 514 biorę 300 na godzinę.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile