Odp: Jakie stawki Za Koszenie ?????
u mnie to od 300 do 350 tak myślę ze w tym roku ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakie stawki Za Koszenie ?????
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie to od 300 do 350 tak myślę ze w tym roku ...
u nas w zeszłym roku było mokro więc jak koła duzo boksowały to 300 za godzinę a jak było ok to 300 za hektar , raz miałem taki 1 ha że w 25 minut obróciłem - musiałem za pszenicą po polu ganiać hehe 2 i przyśpieszacz na maxa........
U mnie też stawki w okolicy 250 bez sieczkarni.
W tym roku jednak prawdopodobnie nie będę miał za dużo usług chyba że mi w pracy przypasuje z urlopem.
Ja chłopaki w zeszłym roku brałem 200 za godz ale w tym będę musiał coś podnieść bo w okolicy jest tylko jeden bizonek który z ledwością obrabia swoje a skr-y zostały właśnie zlicytowane..... Nie będę się nikomu prosił..... jak ktoś chce to mu pojadę a jak uzna że za dużo to niech wraca do snopowiązałki ;p
no więc tak ja w tym roku po uzgodnieniu z innymi komabjnistami biore tak
kombajn class 2 ha na godzine tak średnio cena 300 pszenica 360 rzepak
Bizon Z 56 300 na godzinę
Forszaj 512 300 na godzinę
Czyli wojtas zmowa cenowa
podpinam się pod zmowę cenową też 300
Problem ze zmową cenową w Polsce jest taki że wykańczają rolników młynarze, rzeźnicy, wojtas ze scoda19, a na Świecie to przestępstwo i jest ścigane a nie chronione.
dario może i wykanczam może nie patrzac na ceny prywaciaży co wystawiają faktórke to za ha wykoszenia rzepaku musiał bys u niego zapłacis 400zł to ja wykanczam ja jade stawką która ani nie jest za wysoka ani za niska bo po kosztach to mi sie nie usmiecha robic
u mnie jest kombajnów dużo i zapewne rozrzut cenowy też ja mam heder 5m i jak bym chciał to rok temu za 280 mogłem kosić tyle że u siebie bym nie zdążył w tym stawka w górę bo nic nie tanieje a paliwo poszło jak nic a dojazd też jadę na on ale nikt tego nie płaci ja nikogo nie zmuszam konkurencja jest duża ale myślę że to nie o cenę chodzi tylko o jakość koszenia
U mnie w zeszłym roku po 300 na h brał bizon więc jak by się pojawił jakiś forsz to by się od roboty nie ogonił tym bardziej że są tylko chyba 4 te bizony ale tylko 2 robi wszystkie usługi bo reszta nie za bardzo chce osobiście sam bym wolał kosic czymś szybszym i dokładniejszym niż bizon.
Ile za godzine koszenia- 514, 5,7m? 250zl?
ja biorę 250 zł bez sieczkarni z sieczkarniom 280 zł
Witam Koledzy jak tam w tym roku wyglądają u Was stawki za Koszenie u mnie biorą 320 zł za godzinę koszenie bez sieczkarni a 350zł z sieczkarnią .
Godzinę koszenia czym ?
E 512-514 I Bizon
u nas biorą od 400 do 470zł za ha ... bez wyjątku czy wistullą czy lexionem
Wojtas u mnie takie stawki nie do przyjęcia , nawet 208 bierze 340 z ha.
u mnie Bizonami wołają po 300 za godzinę nie ważne czy z sieczkarnią czy bez,ja pierwszy rok żeby się wkręcić w rynek biorę po 250bez i 270 z sieczkarnią
Ja 514 biorę 300 na godzinę.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jakie stawki Za Koszenie ?????
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo