101

Odp: Żniwa 2011.

A ja nadal nie zacząłem żniw , 2 sierpień a żniwa nawet nie zaczęte ,nie pamietam takich żniw.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

102

nie jesteś sam  u nas to samo słońce to tylko w tv pozdrawiam

Leszek   dla kolegów'

103

nie pękaj Paweł ja też ledwie skubnąłem, skończyłem z wielkim bólem skrawek żyta i wjechałem w mieszankę, tak mokra że ze zbiornika nie chciała się wysypać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

104

ja byłem dzisiaj na pszenicy 22 % wilg... czekam do czwartku bo w piątek kolejny front przechodził będzie jutro na usługi jadę

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

105

skosiłem wczoraj ok 2 ha rzepaku... oczywiście wtopa co i raz... kolein narznąłem i skończyłem... może na dniach obeschnie trochę...

106

U nas dziś na usługę bo żyto mokre ok 17 wilg rozmawiałem wczoraj z takim straszym gościem i mówił że teraz narzekamy na mokre żniwa a za 3 tyg będziemy narzekali na susze ciekawa wypowiedź ale jak będzie to zobaczymy czas pokaże pozdrowienia

107

Ja dziś skończę żyto dziadkowi skoszę pszenice dla kur i zaczynam owies smile

108

kolo 9 rano pszenica miala 22 na "pniu" teraz ma 17 .... kolo 16 jade na usługi w pszenice 1 ha  i 3 ha owsa

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

109

ja skończyłem żyto i skosiłem 60 arów owsa więcej nie mogłem bo oprzątać i doić bydło trzeba

110

13ha jęczmienia już w silosie i jeszcze 4ha. pszenżyta a pogoda podobno do piątku i to jeszcze nie całego ,co to będzie ? a kiedy jeszcze słoma? mamy z roku na rok coraz to krótsze żniwa,jak sobie policzyłem ostatnio to kiedyś na usługach i swojego w sezonie kosiłem ponad 200ha a teraz to nie wykonalne .

111

ja dzis 25ton przezyta namlucilem bardzo ladnie robota dzis szla ja mam duze spichleze i nie patrze na wilgoc zaczynam kosic gdy tylko rosa zejdzie i idzie kombajnem jechac i tak wszystko przeznaczam na pasze dla moich zwiezat jak jest troche mokre to cieko na posadzke pozniej turem podepchne i tylegrzac sie nie grzeje

Fortschritt zt 423 a razy 2

112

Nie chcę zapeszać, ale jak dobrz pójdzie, to wieczorem dożynkuję. Zostało mi tylko 6 ha pszenicy.

Ja dopiero na dzisiaj mam kombajn zamówiony w żyto...

114

Wczoraj o 17 pojechałem na próbę skosiłem 3 ha pszenicy wilg. 15,8% dzisiaj jadę na całego.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

115

dziś zacząłem pszenice 4ha tylko zrobiłem hmm

116

U mnie sąsiad od 24 młóci...

117

A ja już po żniwach. O Muszelce już pisałem, teraz kilka słów o Legendzie - duuuużo słomy, plon na poziomie 5-5,5 t/ha. Ziarno grube, ale blade. Jak dla mnie - do wywalenia.
W tym roku sieję 20 ha Muszelki i 4 ha Piusa na próbę.
A tak przy okazji, to bardzo serdecznie chciałbym podziękować na forum publicznym mojemu Forszowi - przez całe żniwa tylko jedna malutka awaria. Jak go wyczyszczę, to go z wdzięczności w heder ucałuję smile

118

Wczoraj zacząłem kosić przenicę plon ok4-4.5/ha ładnie idzie jestem choć bilans zaczynam robić na przypalonym sprzęgle i hamulcu w 323 (żona zawzięcie chciała jechać) no i o ręcznym zapomniała smile

119

Wy już kończycie a ja siedzę i czekam aż się ktoś zlituje... jutro ma padać. dziś chciałem kosić ale u Nas ludzie po prostu mają w nosie sąsiada... mimo że kombajn stoi na podwórzu to i tak nie przyjedzie bo się najzwyczajniej nie chce... jak się takiego słyszy to tylko sztachetę wziąć i ***.....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

Ja skosiłem zimowe zboża ale żyto jare (miałem awarie ciągnika jesienią i nie dałem rady posiać wszystkiego) jeszcze musi czekać, nakosił 1,5 zbiornika i mokre...