Odp: problem z rozdzielaczem
Jutro popatrzea podnosnik działa ale dzieje się to na szybko złączach . Dziś sprawdzałem co tam się dzieje niby wszystko chodzi tak jak powinno ramiona podnosi a jak rozbiera się ten rozdzielacz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jutro popatrzea podnosnik działa ale dzieje się to na szybko złączach . Dziś sprawdzałem co tam się dzieje niby wszystko chodzi tak jak powinno ramiona podnosi a jak rozbiera się ten rozdzielacz
Witam, leci mi olej z rozdzielacza. Czy jak odkręcę śruby zaznaczone na zdjęciu cyfrą 1,
to górna część zejdzie bez problemu, czy może coś wypadnie?
Witam. Jśli jest to tależówka hydrauliczna i nie opószcza tłok w maszynie a szybko złącza masz zwykłe to zmień na tak zwane euro łącze i powinno być po sprawie.
Witam, leci mi olej z rozdzielacza. Czy jak odkręcę śruby zaznaczone na zdjęciu cyfrą 1,
to górna część zejdzie bez problemu, czy może coś wypadnie?
Jeżeli wszystko jest sprawne to nic ci nie powinno wypaść... ale lepiej demontaż wykonywać przy zgaszonym ciągniku
Poza tym z tego co pamiętam to tam pod obudową nie powinno być ciśnienia (uszczelka nie jest ciśnieniowa) i raczej poleciał głębiej oring od tego króćca co wystaje i się go wajchą wciska.... ale mogę się mylić...
Dzięki. Postaram się to w najbliższym czasie rozebrać. Dzięki, plus dla Ciebie.
Witam.
panowie mam mały problem z rozdzielaczem (nie wiem dokładnie) a mianowicie gdy opuszczam pług na wolnych obrotach (do 1000) to mi przerywa rozdzielacz tak opuści przerwie opuści przerwie. Gdy dodam gazu i opuszczam to opuści płynnie bez żadnych szarpanek. Może to wina zaworu.
Pomocy bo orka czeka
A masz dosyć oleju w układzie???
oleju mam 1 cm ponizej stanu.
To może warto dolać bo zazwyczaj braknie, ja do 60 zawsze leje troche ponad stan bo inaczej nie wywróci autosanki d 47
radek zt 323A u mnie to samo jak ma za ciężko to przerywa i to jest wina sekcji,naprawić to raczej niema tam co więc pomyśl o zamianie sekcji albo jej wymianie.
gdzie mozna najtaniej kupic ta sekcje i ile tam pracy trzeba poswiecic zeby ja wymontowac i zamontowac??
panowie mam sekcje tylko mały problem że na tej sekcji jest ta mała dźwigienka i nie można jej odkręcić chyba że ona może być zgięta przy rozdzielaczu? a jak nie to ja obetnę przy samej d... i założe żeby była jak wyprostowana i będzie dobrze
Jak Ci nie przeszkadza to ją zostaw może się kiedyś przydac.
Ta dzwigienka nie będzie ci przeszkadzać nawet lepiej bo będziesz miał swobodny spływ.
wymieniłem sekcje ale jeszcze pługa nie podpinałem ale mam wrażenie że zaczął mi szybciej opuszczać;) chyba że mi się wydaje.
Na wieczór napisze czy jest dobrze pod ciężarem czy nie
czyli będzie lepiej jak będzie zgięta??
Tak ,to jest bardzo wygodne bo wystarczy bujnąć dzwigienką i pług sam opadnie a i tak możesz go później dociążyć.
panowie mam sekcje tylko mały problem że na tej sekcji jest ta mała dźwigienka i nie można jej odkręcić chyba że ona może być zgięta przy rozdzielaczu?
Ja do swojego specjalnie zakładałem , fakt że musiałem obciąć bo pochodziła z 303 i nie mieściła się pod blachą, ale jest potrzebna czy do pługa czy do agregatu podorywkowego.
a jak ta mała dźwigienka ma być ustawiona do pługa?
nie! ta mala dźwigienka to jest po to gdy ruszysz minimalnie wajchą na opuszczanie to opuści sam ( trochę wolniej )
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problem z rozdzielaczem
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo