Odp: Kurs na kombajn zbożowy
Był organizowany na przełomie maja i czerwca kurs w szkole w krzyżowicach (gm. kobierzyce). Cena: 500zl, czas trwania: dwa weekendy. Można do nich zadzwonić i się zapytać kiedy będzie następny kurs.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kurs na kombajn zbożowy
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Był organizowany na przełomie maja i czerwca kurs w szkole w krzyżowicach (gm. kobierzyce). Cena: 500zl, czas trwania: dwa weekendy. Można do nich zadzwonić i się zapytać kiedy będzie następny kurs.
A po co wam ten kurs? Poza tym jest to kurs na określony model kombajnu a nie na wszystkie.
Ja mam ten kurs i tam nie pisze że jest to kurs do jednego typu kombajnu
Na moim pisze obsługa kombajnów i sieczkarni samojezdnych.
ja skończyłem ten kurs o którym pisałem i jest to kurs na wszystkie typy kombajnów.
Ja mam na kombajny zbożowe u siebie na pisane a jest potrzebny w razie jakiegoś wypadku na polu albo spalenia maszyny,jeżeli nie masz kursu to nici z odszkodowania.
Witam!
Mam takie pytanie od ilu lat można se robić ten kurs na kombajn??/
Bo słyszałem że ponoć można od 16lat ?
"Se" to mógł byś pierw przedstawić. potem może coś więcej w temacie.
to po pierwsze ... przedstawic się ..
a se słyszec mogłeś . musisz miec prawko przynajmniej na ciągnik i dopiero robic uprawnienia na kombajn .. ot cała filozofia .. cena 500 stów i jest twoje
Wojtas z tym prawkiem na ciągnik to chyba nie koniecznie. Ja robiłem kurs nie mając T.
Tak prawo jazdy było warunkiem przystąpienia do kursu , do prowadzenia kombajnu na drodze publicznej wystarcza samo prawko a do pracy w polu trzeba mieć jeszcze kurs .
A ma może ktoś możliwość załatwienia zaocznie zaświadczenia na opryski nie mam czasu iść na kurs
tak ale mając 16 lat to innego prawka nie dostaniesz.. mija się to z celem ... a z tymi opryskami to wiesz . musisz isc i zapisac się zapłacic i isc na egzamin . bez łażenia tam to i tak ten kurs trwał 10 godzin
Z tym kursem na kombajn to jest tak (przynajmniej u mnie) Ze nie musisz mieć prawka żeby zrobić kurs, ale bez prawka kurs jest nie ważny czyli masz papier do niczego nie potrzebny
Witam.
Panowie.
Gdzie odbędzie się w najbliższym czasie kurs na kombajn.
Pozdrawiam.
Powariowaliście z tymi kursami czy co .Każdy robi kurs chyba i ja muszę się rozejrzeć żeby się dowartościować.
nie chodzi o dowartościowanie tylko o bezpieczeństwo i odpowiedzialność:
- jeśli musisz dojechać do pola po drodze publicznej to zapewne Ty wypadku nie spowodujesz ale jest duże prawdopodobieństwo że ktoś wjedzie w ciebie i jak jeszcze komuś się coś stanie a Ty nie masz uprawnień na kombajn,
- coś się stanie na polu a o wypadek nie trudno i jeśli nie masz uprawnień to jak się starać o odszkodowanie ?
po prostu zdrowy rozsądek bierze górę.
Zaorak do poruszania sie kombajnem po drogach publicznych wystarczy prawko kat B bo kombajn to pojazd wolnobieżny uprawnienia sa na koszenie czyli druga część Twojej wypowiedzi
Zaorak do poruszania sie kombajnem po drogach publicznych wystarczy prawko kat B bo kombajn to pojazd wolnobieżny
Tak ale bez wózka z hederem, chyba, że wózek z hederem waży mniej niż 750 kg.
Tak jak pisze Pajej kurs jest potrzebny na polu w razie wypadku lub pożaru, na poruszanie się po drogach publicznych prawo jazdy kat B jeśli kombajn ma ciężki wózek to kategoria T lub B+E
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kurs na kombajn zbożowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo