21

Odp: Kurs na kombajn zbożowy

Był organizowany na przełomie maja i czerwca kurs w szkole w krzyżowicach (gm. kobierzyce). Cena: 500zl, czas trwania: dwa weekendy. Można do nich zadzwonić i się zapytać kiedy będzie następny kurs.

22

A po co wam ten kurs? Poza tym jest to kurs na określony model kombajnu a nie na wszystkie.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

23

Ja mam ten kurs i tam nie pisze że jest to kurs do jednego typu kombajnu

GG 16238418

24

Na moim pisze obsługa kombajnów i sieczkarni samojezdnych.

25

ja skończyłem ten kurs o którym pisałem i jest to kurs na wszystkie typy kombajnów.

26

Ja mam na kombajny zbożowe u siebie na pisane a jest potrzebny w razie jakiegoś wypadku na polu albo spalenia maszyny,jeżeli nie masz kursu to nici z odszkodowania.

27

Witam!
Mam takie pytanie od ilu lat można se robić ten kurs na kombajn??/
Bo słyszałem że ponoć można od 16lat ?

28

"Se" to mógł byś pierw przedstawić. potem może coś więcej w temacie.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

29

to po pierwsze ...  przedstawic się ..   

a se słyszec mogłeś .  musisz miec prawko  przynajmniej na ciągnik i dopiero robic  uprawnienia na kombajn ..   ot cała filozofia ..  cena 500 stów  i jest twoje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

30

Wojtas z tym prawkiem na ciągnik to chyba nie koniecznie. Ja robiłem kurs nie mając T.

gg 5118068

31

Tak prawo jazdy  było warunkiem przystąpienia do kursu ,  do prowadzenia kombajnu na drodze publicznej wystarcza samo prawko a do pracy w polu trzeba mieć jeszcze  kurs .

32

A ma może ktoś możliwość załatwienia zaocznie zaświadczenia na opryski nie mam czasu iść na kurs

33

tak ale mając 16 lat   to innego prawka nie dostaniesz..  mija się to z celem ...  a z tymi opryskami to wiesz .  musisz isc i zapisac się zapłacic i isc na egzamin .  bez łażenia tam  to i tak ten kurs trwał  10 godzin

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

34

Z tym kursem na kombajn to jest tak (przynajmniej u mnie) Ze nie musisz mieć prawka żeby zrobić kurs, ale bez prawka kurs jest nie ważny czyli masz papier do niczego nie potrzebny

Rolnik z powołania:-)

35

Witam.
Panowie.
Gdzie odbędzie się w najbliższym czasie kurs na kombajn.
Pozdrawiam.

36

Powariowaliście z tymi kursami czy co .Każdy robi kurs chyba i ja muszę się rozejrzeć żeby się dowartościować.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

37

nie chodzi o dowartościowanie tylko o bezpieczeństwo i odpowiedzialność:
- jeśli musisz dojechać do pola po drodze publicznej to zapewne Ty wypadku nie spowodujesz ale jest duże prawdopodobieństwo że ktoś wjedzie w ciebie i jak jeszcze komuś się coś stanie a Ty nie masz uprawnień na kombajn,
- coś się stanie na polu a o wypadek nie trudno i jeśli nie masz uprawnień to jak się starać o odszkodowanie ?
po prostu zdrowy rozsądek bierze górę.

gg 5118068

38

Zaorak do poruszania sie kombajnem po drogach publicznych wystarczy prawko kat B bo kombajn to pojazd wolnobieżny uprawnienia sa na koszenie czyli druga część Twojej wypowiedzi

Rolnik z powołania:-)

39

Pajej napisał/a:

Zaorak do poruszania sie kombajnem po drogach publicznych wystarczy prawko kat B bo kombajn to pojazd wolnobieżny

Tak ale bez wózka z hederem, chyba, że wózek z hederem waży mniej niż 750 kg.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

40

Tak jak pisze Pajej kurs jest potrzebny na polu w razie wypadku lub pożaru, na poruszanie się po drogach publicznych prawo jazdy kat B  jeśli kombajn ma ciężki wózek  to kategoria T  lub B+E