101

Odp: Kto uprawia lub uprawiał grykę

cena od 1800-2000PLN

102

panowie chciał bym posiac na spróbowanie 2 ha gryki czy taki areał się opłaca czy nie ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

103

Scoda pogratulować plonu.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

104

wojtas napisał/a:

panowie chciał bym posiac na spróbowanie 2 ha gryki czy taki areał się opłaca czy nie ?

ja mam małe doświadczenie ale powiem tyle. w mojej okolicy mówią ze gryka to złodziejka bo raz sie uda a dwa razy nie i to nie zależy od powierzchni

Rolnik z powołania:-)

105

pawelg niema czego gratulować jak sypie to będzie wszystkim sypała jestem tylko ciekawy czy z lepszej ziemi będzie taki sam plon czy lepszy ale to się okaże po niedzieli

106 Ostatnio edytowany przez pawelg (2011-09-04 21:10:09)

Scoda podsumuj proszę sezon gryczany , z tego co się orientuje już pokosiłeś.                          Panowie pytanie za sto punktów , desykować czy na pokos , Reglone drogie jak h.. po randapie nie wschodzi , pokosowki nie mam a rotacyjną to chyba się nie da.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

107

pawelg powiem tak od kilku lat pryskam randapem lub tak jak w tym roku Galupem 360SL minimum 3 litry na ha i nie mam problemu aby siana wiosną nie wschodziła i dam gwarancje że powschodzi i tym razem,na pokos to jeden koleś kupił kilka lat temu pokosówkę i tylko sezon tak ciął a wychwalał ją po niebiosy ale za rok już desykował wiec maszyna jest na sprzedaż,musisz sam podjąć jak ją kosić jak masz sprzęt morze być i pokos

108

gallup 10,12zł za litr miesiąc temu.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

109

Panowie jaka cena gryki?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

110

U mnie 700 złociszy za 10 kwintali.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

111

jacekrado a ile jej masz u nas drugie tyle dostaniesz

112 Ostatnio edytowany przez Fenol (2012-01-05 23:02:23)

czyli 1400, kurczaki spodziewałem się lepszych złotówek.
scoda po jakiej roślinie przychodzi u Ciebie gryka? A może jakiś obornik?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;

113

Mam tylko 1,5 tony. zostawiłem sobie na wiosnę część, a reszta pójdzie jesienią na poplony.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

114

Fenol napisał/a:

czyli 1400, kurczaki spodziewałem się lepszych złotówek.
scoda po jakiej roślinie przychodzi u Ciebie gryka? A może jakiś obornik?

Ja zawsze sieję po pszenżycie najpierw poplon a wiosno gryczka i jest ok a cena jej obecnie to 1500

115

Kurczę ja sprzedałem po 1300 w pażdzierniku.

116

ja jeszcze ją trzymam w big bag takich co 1700kg gryki wchodzi do jednego

117

To mega big-bagi.

118

Panowie mam pytanie czy gryka to dobra propozycja na poplon?
Po rzepaku i groszku planuje coś posiać na poplon, zeby jeszcze na tym pszenice ozima posiać wiec roślina powinna szybko rosnąc myślałem nad gryka bo mam jej trochę. Podobno gryka siana na nasiona wyciąga z gleby składniki pokarmowe jak sprawa wyglądałaby z gryka jako roslina poplonowa?

119

Calkowicie  z tego pomyslu zrezygnuj - poplony dla ozimin są nie wskazane  stanowisko po rzepaku i groszek  jest idealnym  dla pszenicy ozimej   -musisz przyjąc czynnik pogodowy ?

120

Pierwszy raz o tym słyszę dlaczego poplony dla ozimin nie sa wskazane, przecież zielona masa przetwarza sie w próchnicę a próchnicy nigdy dość