Odp: Kto uprawia lub uprawiał grykę
cena od 1800-2000PLN
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Kto uprawia lub uprawiał grykę
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
cena od 1800-2000PLN
panowie chciał bym posiac na spróbowanie 2 ha gryki czy taki areał się opłaca czy nie ?
Scoda pogratulować plonu.
panowie chciał bym posiac na spróbowanie 2 ha gryki czy taki areał się opłaca czy nie ?
ja mam małe doświadczenie ale powiem tyle. w mojej okolicy mówią ze gryka to złodziejka bo raz sie uda a dwa razy nie i to nie zależy od powierzchni
pawelg niema czego gratulować jak sypie to będzie wszystkim sypała jestem tylko ciekawy czy z lepszej ziemi będzie taki sam plon czy lepszy ale to się okaże po niedzieli
Scoda podsumuj proszę sezon gryczany , z tego co się orientuje już pokosiłeś. Panowie pytanie za sto punktów , desykować czy na pokos , Reglone drogie jak h.. po randapie nie wschodzi , pokosowki nie mam a rotacyjną to chyba się nie da.
pawelg powiem tak od kilku lat pryskam randapem lub tak jak w tym roku Galupem 360SL minimum 3 litry na ha i nie mam problemu aby siana wiosną nie wschodziła i dam gwarancje że powschodzi i tym razem,na pokos to jeden koleś kupił kilka lat temu pokosówkę i tylko sezon tak ciął a wychwalał ją po niebiosy ale za rok już desykował wiec maszyna jest na sprzedaż,musisz sam podjąć jak ją kosić jak masz sprzęt morze być i pokos
gallup 10,12zł za litr miesiąc temu.
Panowie jaka cena gryki?
U mnie 700 złociszy za 10 kwintali.
jacekrado a ile jej masz u nas drugie tyle dostaniesz
czyli 1400, kurczaki spodziewałem się lepszych złotówek.
scoda po jakiej roślinie przychodzi u Ciebie gryka? A może jakiś obornik?
Mam tylko 1,5 tony. zostawiłem sobie na wiosnę część, a reszta pójdzie jesienią na poplony.
czyli 1400, kurczaki spodziewałem się lepszych złotówek.
scoda po jakiej roślinie przychodzi u Ciebie gryka? A może jakiś obornik?
Ja zawsze sieję po pszenżycie najpierw poplon a wiosno gryczka i jest ok a cena jej obecnie to 1500
Kurczę ja sprzedałem po 1300 w pażdzierniku.
ja jeszcze ją trzymam w big bag takich co 1700kg gryki wchodzi do jednego
To mega big-bagi.
Panowie mam pytanie czy gryka to dobra propozycja na poplon?
Po rzepaku i groszku planuje coś posiać na poplon, zeby jeszcze na tym pszenice ozima posiać wiec roślina powinna szybko rosnąc myślałem nad gryka bo mam jej trochę. Podobno gryka siana na nasiona wyciąga z gleby składniki pokarmowe jak sprawa wyglądałaby z gryka jako roslina poplonowa?
Calkowicie z tego pomyslu zrezygnuj - poplony dla ozimin są nie wskazane stanowisko po rzepaku i groszek jest idealnym dla pszenicy ozimej -musisz przyjąc czynnik pogodowy ?
Pierwszy raz o tym słyszę dlaczego poplony dla ozimin nie sa wskazane, przecież zielona masa przetwarza sie w próchnicę a próchnicy nigdy dość
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Kto uprawia lub uprawiał grykę
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo