Odp: Kupię pług
Może po prostu nie spawaj, przyspawaj wieżyczkę do płyty 4 dziury, śruby pod ramą płyta i nakrętki tak aby miało luz.Dopóki było spawane na stałe przy moim b200 przerobionym na zawieszany tez pękało teraz parę lat jest ok .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupię pług
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może po prostu nie spawaj, przyspawaj wieżyczkę do płyty 4 dziury, śruby pod ramą płyta i nakrętki tak aby miało luz.Dopóki było spawane na stałe przy moim b200 przerobionym na zawieszany tez pękało teraz parę lat jest ok .
u rudemenesa masz oryginał 4 skiby z częściami po wymianie więc podjedź zobacz a jak 4 Ci za mało to na rynku jest dużo oryginalnych 5 skib. Mój (taki jak rudemenesa tylko 5 skib) zabiera całe koło (można rozstawić szerzej ale wtedy gorzej kryje) w orce wolna 4 lub szybka 1. Oryginał to oryginał.
Dzisiaj pojadę do Legnicy obejrzeć tego spawanego a jeżeli się nie zdecyduje to myśle że podjadę do Rudemenesa obejrzeć jego czwóreczkę. Zorak mówisz o przełożeniu w 323 , a jak Twoim zdaniem wygladały by przełożenia na których radziłby sobie 303 z silnikiem 6ct107 przy piątce grudziądzkiej ?
Ja oczywiście do niczego nie zmuszam - gdyby tak było, to bym Ci nie mówił o tym pługu w Legnicy. Jak tamten Ci się nie spodoba to zapraszam - tel. do mnie 603 040 579. Zadzwoń jak już będziesz wyjeżdżał z Legnicy.
tak miałem na myśli 323. Jeśli chodzi o 303 to zapytaj o przełożenia z jakimi śmiga użytkownika "Marian" bo latał z moim pługiem z tym że na oryginalnym silniku. Ale myślę że i tak nie pojedziesz z max prędkością pod obciążeniem dla silnika bo po prostu jeśli trafisz kamień to pół pługa zostawisz w ziemi.
Kamieni nie spotkałem jeszcze na swoim polu , bynajmniej nie wyorałem nic ani nie zdarzyło się bym zgiął lemiesz czy urwał cuś wiec może nie będzie tak strasznie
Tadeusz tego Lansberga już nie ma. Zorak kusiło mnie mojego rozkręcic na max bo też mam równo z kołem ale skoro mówisz że kiepsko kryje to sobie odpuszczę.
tak miałem na myśli 323. Jeśli chodzi o 303 to zapytaj o przełożenia z jakimi śmiga użytkownika "Marian" bo latał z moim pługiem z tym że na oryginalnym silniku. Ale myślę że i tak nie pojedziesz z max prędkością pod obciążeniem dla silnika bo po prostu jeśli trafisz kamień to pół pługa zostawisz w ziemi.
Pozwólcie ze odpowiem za mariana bo ja tez mam plug taki jak rudomenesa tylko 5 i tak podorywkę robię II, 3 orki siewne I, 3 a orki zimowe II, 2 chyba tak to bylo.
Co do mojego pługa to w zimie zrobię nową wieżyczkę mam juz koncepcje tylko czasu brak
Ja również mam 5 grudziądza oryginał i podorywke robie (III 1 lub II 3 ) a orke II 2
Witajcie koledzy chciałbym się podłączyć do tematu kol.Tadeusza,ja również szukam pługa 5 skib B-200 lub B-201, może być oryginalny choć najlepszy był by przerobionego na zawieszany w granicach 2500zł lub inny który dobrze by przykrywał. Miałem już na próbę 5 Grudziądza ale jego odkładnie sprawiały że każdy przejazd był widoczny na polu a regulacje nie dawały dużej poprawy.
U mnie koleś orze 303 + ruski pług 4 skiby(ten od deta) Ładnie i szybko mu idzie.
Witaj Marku pamiętam jak wspominałeś o tym pługu ale wolałbym 5 skibowy, a te które mi pokazywałeś jeszcze są czy już poszły?
Jak właściciel nie zejdzie z ceny to jeszcze długo postoją wszystkie trzy.
No właśnie szkoda sprzętu, bo tylko raczej niszczeje tak stojąc ale to już jego decyzja.
No to koledzy dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi Dziś przyprowadziłem taki oto wynalazek : http://www.autogielda.pl/motoryzacja/ma … FWNAA.html lemiesze i odkładnie moim zdaniem w super stanie być może się aż tak nie znam ale porobie fotki to sami ocenicie
Ten pług nazywa się Biegus ,miałem taki kilka lat bardzo dobrze go wspominam ale nie miał zabezpieczeni a u mnie kamieni pod dostatkiem.Na Forum jeszcze ktoś ma taki pług.
Tak właśnie myślałem że to biegus bo widziałem coś takiego na tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=b3StRIeQ03w To pług polskiej produkcji ?
Na moim była tabliczka ,Lasy państwowe Hajnówka a rok produkcji chyba był 86. Część typu lemiesz pierś odkładnia to kupowałem w Agromie bez problemu.
A na moim jest tabliczka Unia Grudziądz U047 Biegus
Koledzy niechce zakładać nowego tematu.
Kupię pług B200 5 skib lub B201 z możliwością przerobienia na zawieszany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupię pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo